Zamenvattende Zondag, part XIII: editie holiday

Zamenvattende Zondag, part XIII: editie holiday

(Opmerking: geen gewone ZZ vandaag, want ik ga geen zintuigen gebruiken. Niet wenen! Ik heb dit beslist omdat ik al een half uur bezig ben aan mijn inleiding, ik heb al anderhalve A4 en ben nog niet eens halfweg, en ik ben nog niet eens begonnen aan de zintuigen! Dus gewone tekst vandaag. Jullie moeten op zondagavond geen proza van vijf pagina’s lezen, daar draait de zondag niet om. Of is het al maandagochtend als jullie dit lezen? Bah, maandagochtend, niet leuk he? I feel you. Alles komt goed hoor. ’t Is al bijna vrijdag terug. Joepie, vrijdag! SOIT…)

IK BEN TERUG. Allé, ik ben eigenlijk al terug van vrijdagmiddag hoor. Maar van een vakantie moet je altijd toch wat afkicken, en dat heb ik de afgelopen 48 uur gedaan. Ik heb dat gedaan door heel veel afleveringen van Dr Phil te zien en tegelijkertijd alle overschot koeken, chips en pudding van onze reis op te fretten. Dat laatste was een fulltime taak, aangezien ik mij altijd wat laat gaan in Hollandse winkels. Alles is daar zo goedkoop, en dat wil ik dan compenseren door alles in drievoud te kopen. Ik ben de domste en naïefste consument ooit. Bewijs op onderstaande foto. En dan zijn de dingen die in de frigo staan er nog niet bij!

Als ik morgen weer wil beginnen WeightWatchen zal ik vanavond nog veel moeten binnenspelen vrees ik.

Als ik morgen weer wil beginnen WeightWatchen zal ik vanavond nog veel moeten binnenspelen vrees ik.

Misschien moet ik even toelichten waar ik was de afgelopen week. In Nederland, dat was al duidelijk denk ik. Meerbepaald in het Roompotpark Klein Vink. En als ik helemaal juist wil zijn, moet ik zeggen Résidence Klein Vink. Het park bestaat uit twee delen, de normale basic bungalowtjes (Klein Vink) en dan een paar modernere “chiquere” huisjes (Résidence Klein Vink). Wij zaten in een van de chiquere huisjes. Oooooh FANCY! En we zaten met ons tweetjes in een huisje van vijf. Oooooh NOG MEER FANCY. Nu denken jullie misschien dat wij de lotto gewonnen hebben, maar dat is helemaal niet waar. Roompotparken zijn gewoon supercheap. Echt. Vooral als je vroeg of laat boekt, dan kan je altijd wel profiteren van een of andere promotie. Wij gaan regelmatig naar een Roompotpark met vrienden, en we hebben al ongelofelijke deals gehad. De beste was toen we met ons vier een weekend (van vrijdag tot maandag, dus je moet zondag niet vroeg je bed uit om alles te kuisen en te vertrekken) in een huisje van zes zaten voor 20 euro per persoon. Voor het weekend he, niet per dag. Dat huisje was wel heel basic, in een park met weinig faciliteiten, maar als het voornaamste doel van je vakantie is om dutjes te doen, tijdschriften te lezen, gezelschapsspelletjes te spelen en films te kijken heb je ook niet meer nodig. Het huisje waar we nu zaten kostte 350 euro voor een week (vrijdag tot vrijdag). 175 euro per persoon dus, of 70 euro per persoon als je effectief met vijf zou gaan. Daar kan je niet voor sukkelen he.

Dit zijn eigenlijk drie huisjes, het linkse deel was van ons. En zo een hele wijk vol. Heel Wisteria Lane eigenlijk.

Dit zijn eigenlijk drie huisjes, het linkse deel was van ons. En zo een hele wijk vol. Heel Wisteria Lane eigenlijk.

Dit gaat nu heel verwend klinken, maar het huisje was net groot genoeg voor ons. Klinkt raar, I know. Je kan effectief met vijf personen zitten, slapen en eten, maar dat lijkt mij vreselijk oncomfortabel. Het salon bestaat bijvoorbeeld uit een salontafel, een heel kleine driezit en twee rieten stoelen. Je kan daar inderdaad met vijf zitten. Maar ik weet niet hoe jullie tv kijken, en zeker een week lang, maar ik líg in de zetel. Ik zit niet braafjes kaarsrecht met mijn benen naast elkaar met mijn handen op mijn schoot gevouwen. Ik lig zoals Adam in The Creation of Adam van Michelangelo. Ik kan mij dus niet goed voorstellen dat je een week kan relaxen in dat salon met vijf personen. Of je moet elke dag een lootje trekken, waarbij de winnaar in de zetel mag liggen en de verliezers moeten op de grond zitten, of in de rieten stoelen. Daar hebben ze trouwens ook niet goed over nagedacht bij de Roompot hoor, bij die rieten stoelen. Hebben jullie ooit al in je onderbroek op een rieten stoel gezeten, net na het ontwaken, met een slaapkop naar het 13u-journaal starend? (Ja, 13u, net na het ontwaken, dat is geen typfout.) Als je dan een kwartier later rechtstaat heb je een heel mooie riet-tattoo op je poep, die nog een paar uur daarna zichtbaar is en een beetje pijn doet.

Zo kijk ik tv (links). En als ik iets wil ("Wilt ge mij eens een chipke geven?") steek ik ook mijn arm zo uit.

Zo kijk ik tv (links). En als ik iets wil (“Wilt ge mij eens een chipke geven?”) steek ik ook mijn arm zo uit.

Ook de badkamer was goed voor ons tweetjes. Heel proper en netjes, maar niet geschikt om te delen met vier andere volwassenen. Zeker geen volledige week. En daarom huurden we dus een huisje van vijf voor ons twee, omdat we door onze vorige Roompotbezoeken (en dat waren er zeker al zes, ze hebben daar al goed verdiend aan ons) wisten dat dat de beste keuze was. Ik zou dat nooit doen bij bvb Centerparcs, maar omdat de Roompothuisjes zo goedkoop zijn voelen we ons er niet financieel schuldig over.

En dan komen we nu tot de échte zamenvatting van de week. Wat hebben we daar allemaal gedaan?

  • We zijn twee keer gaan zwemmen in het thermaalbad naast het park. Zij werken samen met Roompot, dus wij hadden gratis toegang op vertoon van onze verblijfsbadge. Twee keer gratis gaan ronddobberen ipv twee keer 30 euro betalen = WHOOT WHOOT!
  • We hebben een namiddag een fiets gehuurd. Ik heb mijn fiets meteen keihard op de grond laten vallen toen ik het verhuurhuisje mee buitenstapte. Niet omdat ik lomp ben hoor. Neenee. Ik wou gewoon direct laten zien wie de baas was. Zo van “dit is nog maar een voorproefje van wat ik met jullie fiets doe als jullie mij tegenwerken”. Zo dus. Hmm. Met die fietsen zijn we dan een hartige pannenkoek gaan eten in restaurant De Bosrand in Arcen. De Bosrand is gekend voor de speciale pannen waarin ze de (superlekkere) pannenkoeken bakken. Daarna reden we door naar een champignon- en aspergemuseum, dat online supergoeie reviews kreeg. Gek he, dat zou je toch niet verwachten van een champignon- en aspergemuseum? Spijtig genoeg sloot het museum juist toen wij arriveerden om 16u30. We hadden beter moeten kijken op de openingsuren, maar 16u30 is wel heel vroeg he! Nederland moest die avond wel voetballen op het WK, dus misschien viel het land wel collectief wat vroeger stil die dag. We mochten er nog wel iets drinken, maar niet meer binnen. We zullen dus nooit weten waarom het museum een beoordeling van 8,9 kreeg op zoover.nl. Check die commentaren trouwens, hilarisch. “Leuke ervaring om te ervaren hoe het nu werkelijk met de asperges en de champignons zit.” 😀
Pannenkoek met kaas, sprek en prei. Yummms.

Pannenkoek met kaas, sprek en prei. Yummms.

  • We hebben een uitstapje gedaan naar Venlo. De enige domper op die dag was dat het weer nogal tegenviel. En dat ze in Venlo niet snappen dat een consumerende mens een bancontact nodig heeft, en dat de enige die er is dan niet defect mag zijn. Maar ik heb schoenen met luipaardprint gekocht in de Sacha voor een supergoeie prijs, dus ik klaag niet. Die avond hebben we héél lekker gegeten in De Maasparel. Ik at carpaccio van lam en daarna eend met gelakte groentjes, en Het Vriendje at mosterdsoep en daarna zalm op twee wijzen. We hadden lang online moeten zoeken naar een restaurant in de omgeving waar ze iets anders serveerden dan schnitzels (we zaten dicht bij grens met Duitsland), kroketten en patat met satésaus. Serieus, als de helft van de aangeraden restaurants in de buurt frietkoten zijn, is er iets culinair mis met de omgeving. (Ik herlees de voorbije alinea net, en ik klink als een ongelofelijk snob. Mijn excuses.)
  • We hebben alle afleveringen van Salamander gezien. Om één of andere reden hebben we dat niet gevolgd toen het op tv was, en ik vraag mij nu af waarom. Ik herinner mij dat iedereen daar laaiend enthousiast over was, en dat ik toch niet keek. Waarschijnlijk omdat ik de eerste aflevering gemist had. Dat is mijn persoonlijke regel, ik moét een reeks van begin tot einde kunnen zien, elke seconde. Anders heb ik het gevoel dat ik iets gemist heb van het verhaal. Dus ik kan absoluut niet in de helft “inhaken” in een reeks, dan ontploft mijn hoofd denk ik. Maar we hadden dus wel de dvd’s mee, en MAN WAT EEN GOEIE REEKS!!! Zo spannend! We namen onszelf steeds voor om maar één aflevering te zien, maar dat liep telkens uit tot een ware marathon. Heel interessant onderwerp, goed geacteerd, en megaspannend. Voor de rest zijn we ook nog beginnen kijken naar Top of the Lake, maar dat heeft mij nog niet echt beet. We hadden een shitload aan films mee, maar hebben uiteindelijk alleen naar The Neverending Story gekeken. Omdat het antwoord op de vraag “Wat gaat we kijken?” meestal toch “…Salamander?” was.
Zo veel keuze, en toch zo weinig gezien. Damn you Salamander!

Zo veel keuze, en toch zo weinig gezien. Damn you Salamander!

  • Ik vraag zonet aan Het Vriendje: “Wat hebben we nog allemaal gedaan in de Roompot?” en hij antwoordt: “Gewandeld.” Hij telt de 300 meter naar het zwembad ook als een wandeling. Als het zo zit, dan hebben we inderdaad enorme wandelingen gedaan.
  • We hebben naar grappige Hollandse tv-programma’s gekeken. Hotter than my daughter, Help mijn man is een klusser,… Zo’n programma’s zijn in België niet echt mijn cup of tea, maar Nederlanders slagen er toch altijd in om wat hilariteit te brengen.
  • Ik had vier boeken mee, maar heb geen letter gelezen. Ik heb wel de Story, Dag Allemaal, P-Magazine en TV-Familie gelezen. Lectuur is lectuur he zeg.
  • Elke dag hebben we uitgebreid gebruncht met alles er op en eraan. Eigenlijk telde de brunch ook al als middageten, omdat we zo laat opstonden, maar brunchen klinkt zo posh. Telkens als ik op verlof uitgebreid kan ontbijten, neem ik mij voor om dat in het dagelijkse leven ook te doen. Goede start van de dag, gezond, gezellig, blabla, je weet wel. Tot het echt zover is, en mijn wekker nog vroeger dan anders afloopt om te eten. Dan is er maar één emotie die overheerst: NOOOOOPE.
De Honey Pops en de koffie waren zo lekker dat Het Vriendje vond dat ze allebei OVERAL moesten liggen.

De Honey Pops en de koffie waren zo lekker dat Het Vriendje vond dat ze allebei OVERAL moesten liggen.

  • Het allerbelangrijkste, we hebben er enorm van genoten. We gingen dit jaar normaalgezien niet samen op vakantie door een gebrek aan tijd en geld. Daar baalde ik wat van, dus toen er bij Het Vriendje op het werk opeens wat veranderde waardoor hij een paar weken nergens op gepland stond, heb ik hem meteen op dreigende toon bevolen om toch een week vakantie te nemen zodat we iets samen konden doen. En omdat we geen geld hadden voor een grote reis, werd het de Roompot. En ik heb daar totaal geen spijt van, ik heb mij geamuseerd, we moesten ons een week nergens iets van aantrekken en waren gezellig onder ons tweetjes. En daar gaat het uiteindelijk om he.
Wachten op de veerboot op een terrasje. Als dat geen quality time is, dan weet ik het ook niet meer hoor.

Wachten op de veerboot op een terrasje. Als dat geen quality time is, dan weet ik het ook niet meer hoor.

Tot de volgende! Xo (en o ja: GO BELGIUM OLE OLE OLE OLE TOUS ENSEMBLE WAKA WAKA E E)

 

Bron foto Michelangelo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s