Zamenvattende Zondag, part LIV

Leven jullie nog? Of zijn jullie intussen net als ik veranderd in smeltende en glibberige plassen zweet? Ik weet dat jullie waarschijnlijk al genoeg hebben van online gezaag over het weer, maar de voorbije dagen waren echt een hete hel voor mij. Veel te warm ook om achter een computer te kruipen, dus daarom heb ik mijn blog een weekje langer dan voorzien verwaarloosd. Maar het mocht van Frank Deboosere, hij had gezegd dat alle zware en vermoeiende activiteiten verboden waren. Het enige wat ik dus gedaan heb is mijzelf naar mijn werk slepen en daarna ergens uitgespreid op de grond gelegen met een paar ventilatoren op mij gericht. Maar zo heb ik wel heel veel in te halen natuurlijk! Omdat vier weken (waarvan er drie zalige vakantie waren) onmogelijk beknopt in woorden te omschrijven zijn, wordt het een grotendeels fotografische zamenvatting vandaag. Wel chronologisch uiteraard, het moet hier ook geen volledige chaos worden hé.

In mijn eerste week vakantie gingen we voor een week naar Kroatië. Mijn ouders gaan daar al zeven jaar elk jaar naartoe in juni, en dit was de tweede keer dat we met hen meegingen. We zaten in een piepklein dorpje op een half uurtje rijden van de luchthaven van Dubrovnik. We huurden een appartement in een huis waar in totaal 4 appartementen waren. Eentje voor mijn ouders, eentje voor ons, en omdat het nog geen hoogseizoen was waren de andere twee appartementen niet verhuurd. Dat betekende dat we daar dus alles (ook het zwembad!) een hele week voor ons alleen hadden. Het was een ongelofelijk relaxerende week met veel lekker eten, veel lezen en veel gezelligheid. Ik hoop dat we er in de komende jaren zeker nog eens naartoe trekken, want ik merk dat mijn batterijen daar goed kunnen opladen.

Het zicht vanuit ons appartementje. Om in de superheldere zee te gaan zwemmen moest je dus gewoon de straat oversteken. Zalig.

Het zicht vanuit ons appartementje. Om in de superheldere zee te gaan zwemmen moest je dus gewoon de straat oversteken. Zalig.

Bijna het volledige dorpje. "Ons" huis was dat helemaal aan de rechterkant.

Bijna het volledige dorpje. “Ons” huis was dat helemaal aan de rechterkant.

"Ons" huis. Omdat de helft van het huis niet verhuurd was hadden we het gevoel dat we een eigen privé-villa hadden.

“Ons” huis. Omdat de helft van het huis niet verhuurd was hadden we het gevoel dat we een eigen privé-villa hadden.

Ik wil al terug.

Ik wil al terug.

De week nadien moest Het Vriendje weer gaan werken, maar ik nog niet. Ik vulde mijn dagen met een leuke mix van afspreken met vrienden, uitstapjes en in de zetel naar Netflix liggen staren.

Yummy Mexicaans op een culinaire wereldmarkt.

Yummy Mexicaans op een culinaire wereldmarkt.

OITNB!! Ik vond dat het maar traag op gang kwam, en daarom heb ik nog niet het hele seizoen gezien. Maar ik ga er deze week zeker nog eens werk van maken.

OITNB!! Ik vond dat het maar traag op gang kwam, en daarom heb ik nog niet het hele seizoen gezien. Maar ik ga er deze week zeker nog eens werk van maken.

Aaaargh Qiyo was té schattig.

Aaaargh Qiyo was té schattig.

Hoe hard lijkt deze maki op Poes Springsteen? Maar ik vond dat elk dier in Planckendael op Poes leek, zelfs een paar vogels, dus geloof mij niet op mijn woord.

Hoe hard lijkt deze maki op Poes Springsteen? Maar ik vond dat elk dier in Planckendael op Poes leek, zelfs een paar vogels, dus geloof mij niet op mijn woord.

BFF helpen met examens verbeteren = spontane fotoshoot met onze chill-kleren.

BFF helpen met examens verbeteren = spontane fotoshoot met onze chill-kleren.

De derde week gingen we naar Roompot Klein Vink in Nederland. We gaan al een paar jaar regelmatig naar Roompot, vaak voor weekendjes maar dit jaar dus ook voor een volledige week. We hadden niet veel geluk met het weer en zagen de zon pas de laatste dagen schijnen. Maar we trokken ons er niets van aan. We hadden veel dvd’s bij, ik las urenlang blogs, we gingen twee keer naar het thermaalbad dat bij het park hoorde, we deden middagdutjes,… En op de enige zonnige dag deden we een leuke uitstap naar Aardbeienland in Horst. Ik had gelezen dat je daar zelf aardbeien kon plukken, maar uiteindelijk spendeerden we er een paar uur met een zoektocht die eigenlijk voor kinderen was maar waar we toch fanatiek mee meeleefden. We plukten óók zelf aardbeien, en die waren ongelofelijk lekker. Totaal niet te vergelijken met wat je gewoon in de winkel koopt.

Als het regent op vakantie, is glow in the dark minigolf altijd een optie. Eigenlijk ook als het niet regent. Groovy.

Als het regent op vakantie, is glow in the dark minigolf altijd een optie. Eigenlijk ook als het niet regent. Groovy.

Hartige pannenkoeken, dat kunnen ze wel, die Hollanders.

Hartige pannenkoeken, dat kunnen ze wel, die Hollanders.

Aardbeienland, waar volwassen mensen twee uur lang weer kinderen worden op zoek naar verborgen hints en verrassingen.

Aardbeienland, waar volwassen mensen twee uur lang weer kinderen worden op zoek naar verborgen hints en verrassingen.

... En waar sneaky kabouters klaarstaan voor Instagram-waardige foto's.

… En waar sneaky kabouters klaarstaan voor Instagram-waardige foto’s.

Dé aardbeien to end all andere aardbeien.

Dé aardbeien to end all andere aardbeien.

En toen was de vakantie gedaan en besloot de zon ons allemaal levend te verbranden! Ze heeft zo lang geduurd, drie weken is echt ideaal om er eens echt uit te zijn. En ik had de perfecte mix van thuisblijven en op vakantie gaan, dat kon niet beter. En nu ben ik weer volledig opgeladen om jullie te bestoken met de belachelijke en triviale dingen die ik meemaak en opmerk in mijn leventje.

Tot snel 🙂

XO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s