Wilde Weldoener Woensdag: Onschuld – Ann Cleeves (giveaway!)

Vanmorgen hebben wij op het werk een minuutje het werk gelaten voor wat het was om met geïmproviseerde zakdoeken te zwaaien en rond te lopen. Op de radio speelden ze Les Lacs du Connemara. En omdat het zware tijden zijn met besparingen en afvloeiingen en verschuivingen die rond onze oren vliegen, is er af en toe nood aan een positieve noot in de dag. En vandaag was dat vanmorgen om 9u45. Ik scheurde grote stukken van een keukenrol, smeet ze naar de hoofden van mijn collega’s, en het was eventjes feest. Het was een van de eerste en enige keren dat ik de nood voelde om met een zakdoek te zwaaien op de irritante trouwfeesthit. Waarschijnlijk omdat het spontaan was. Als ze het liedje spelen op een echt trouwfeest, blijf ik meestal rollend met mijn ogen aan de tafel zitten. En als ik ooit trouw voer ik een Connemara-nultolerantie in. Maar af en toe moet je gewoon doen wat nodig is om de stress een minuut vergeten door met een zakdoek te zwaaien. Of door te lezen. En raad nu eens wat we vandaag weggeven?! ZO TOEVALLIG!

De vraag van de week

Wat is dé ultieme feestschijf die niet kan ontbreken op een goed trouwfeest?

Wat valt er deze week te winnen?

20151021 onschuld

“Abigail Mantel is vijftien jaar wanneer ze door haar beste vriendin Emma dood in een greppel wordt aangetroffen. Jeanie Long, de vriendin van Abigails vader, is niet veel ouder wanneer ze voor de moord wordt veroordeeld. Tien jaar later raakt het dorp Elvet aan de Engelse kust opnieuw in beroering. Na jarenlang te hebben volgehouden onschuldig te zijn, heeft Jeanie zich opgehangen in haar cel, bijna op hetzelfde moment dat een getuige zich meldt die haar alibi op de dag van de moord kan bevestigen. Het onderzoek wordt heropend. Ondanks haar ongebruikelijke tactieken lukt het inspecteur Vera Stanhope niet tot de gesloten gemeenschap door te dringen. En de vragen stapelen zich op. Wat hebben Emma en haar man James voor elkaar te verbergen? Welke rol speelt Emma’s vader, een voorganger wiens vrouw voor hem door het stof kruipt? Is Keith Matnel, de vader van Abigail, de man die hij voorgeeft te zijn? Net als Stanhope een spoor denkt te hebben gevonden, wordt er opnieuw een moord gepleegd.”

Wat moet je doen om deel te nemen?

Easy peasy: antwoorden op de vraag van de week in de comments onder deze post, OF als comment bij de post op de Facebookpagina. Je kan deelnemen tot en met maandag 26/10, en op woensdag 28/10 kondig ik de winnaar aan. Hier én op de Facebookpagina, reden te meer om die te liken dus 🙂

En hela, pssssst, nog twee dagen werken en het is weer weekend! En als je het intussen moeilijk krijgt (of je wil gewoon je collega’s terroriseren) weet je welke plaat je moet opzetten.

XO

 

Met dank aan bol.com voor de samenvatting van het boek!

 

7 thoughts on “Wilde Weldoener Woensdag: Onschuld – Ann Cleeves (giveaway!)

 1. Ik heb dat nummer vanmorgen ook gehoord, maar hier op het werk is het gewoon.. gepasseerd. Het te winnen boek ziet er echt iets voor mij uit en ik wil dus graag meedoen. Het is niet dat het mijn meest favoriete liedjes echt zijn maar de gouwe ouwe doen het toch altijd goed, als my first, my last, my everything en I will survive. Iedereen brult dat mee. Mijn favoriet is wel Nothing else matters om op te slowen 😊

 2. Hahaha, wij hebben op onze trouw effectief een lijstje aan de dj gegeven met nummers die we onder geen beding wilden horen. De Connemara stond op nummer 1. 😛 Ik vond I’ve got a feeling wel echt een avondfeestschijf!

 3. Op onze trouw wou ik De Connemara ook niet horen, maar mijn man en schoonfamilie vonden dat die erbij hoorde dus ik heb moeten plooien…
  Niet een liedje van op onze dansvloer, maar wel ééntje van tijdens onze viering: One Day Like This van Elbow. Elke keer als ik dit nummer hoor moet ik weer aan onze mooiste dag denken 🙂

 4. Ik vind dat de Connemara echt niet mag ontbreken op een trouwfeest, ik hou van dat zwaaien met die zakdoek! Maar als ge dan speciaal voor mij op uw feest ‘Iedereen is van de wereld’ laat spelen dan zal ik nog kunnen aanvaarden dat de Connemara niet gedraaid werd, ik haal dan wel op andere liedjes mijne zakdoek boven!

 5. Ik ben te laat 😦 Maar omdat ik zo veel favoriete trouwfeestplaatjes heb, wil ik ze toch nog delen! 🙂

  – Summer of 69 van Bryan Adams
  – Jump Around van House of Pain
  – Wannabe van de Spice Girls
  – Gloria van Umberto Tozzi
  – De Marie Louise, maar van wie is dat eigenlijk?
  – …

 6. Pingback: En de WWW-winnaar is… | Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s