Vandaag is alles stom

Vandaag ben ik slechtgezind. En dat is helemaal niet erg. This too shall pass.

Een tijdje geleden heb ik een cursus mindfulness gevolgd. Dat was helemaal niets voor mij, dat had ik na twee keer al door. Veel te zweverig en veel te veel meditatie. Ik ben er zeker van dat veel andere mensen heel veel uit zo’n cursus zouden kunnen halen, maar iedereen is anders en voor mij heeft het niet veel gedaan. Maar omdat het redelijk wat geld had gekost, ben ik toch maar blijven gaan. Kan nooit kwaad, toch? MAAR, ik ben niet volledig negatief, ik heb er wel een belangrijke boodschap uitgehaald. Namelijk dat het helemaal geen kwaad kan om af en toe slechtgezind te zijn. De mens is niet gemaakt om de hele tijd blij en happy te zijn, en we proberen te hard vast te houden aan het idee dat je je altijd goed moet voelen. Je goed voelen is natuurlijk veel leuker dan je slecht voelen, maar die slechte momenten horen er nu eenmaal bij. En je moet dat gewoon aanvaarden, en niet tegen die gevoelens vechten.

Ik zeg hier nu niet dat het ok is om constant depressief te zijn hé. Als je meer slechte momenten hebt dan goeie, moet je daar zeker iets aan doen. Praat met iemand, laat het niet uit de hand lopen tot waar je geen uitweg meer ziet. Maar een simpele kutdag af en toe zal er altijd zijn, en die zal sneller passeren als je hem gewoon láát passeren, in plaats van er als een gek tegen te vechten.

Dus vandaag ben ik slechtgezind. Het heeft waarschijnlijk niet eens echt een reden. Ik ben met het verkeerde been uit bed gestapt, en als dat gebeurt moet ik mij meestal door de dag slepen. Maar morgen is er een nieuwe dag. En morgen is voor mij al vrijdag, want vrijdag heb ik verlof! Moest ik niet zo slechtgezind zijn, ik zou een vreugdedansje doen 🙂

En om met een positieve noot te eindigen, een filmpje over een poes die drie kuikentjes adopteert. Smelt.


2 thoughts on “Vandaag is alles stom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s