Zamenvattende Zondag, part VI

Als er veel typfouten staan in de komende tekst, dan moeten jullie mij dat vergeven. Het is momenteel 15u56, ik ben al een uur terug van chiroweekend en moet heel veel moeite doen om mijn ogen open te houden. Dat ik in een heel comfortabele zetel lig, helpt ook niet bepaald om wakker te blijven. Maar de Zamenvattende Zondag moet geschreven en gepost worden, anders komt hij weer te laat en ik weet dat dat niet leuk is voor de gewoontebeestjes onder jullie. Dus hier zijn ze, de zzzzamenvattende zzzzintuigen van de week.

Geproefd: Ik start hiermee, om in het thema van het koken op chiroweekend te blijven. Het was heel leuk, ik had mij nerveus gemaakt voor niks! Allemaal heel toffe mensen, lieve en grappige kinderen, en een goeie sfeer. We hebben een heel divers menu van spaghetti, hotdogs, wraps en pita’s geserveerd. Voor de leiding en leden zal dat waarschijnlijk heel lekker geweest zijn (ze zeiden toch van wel) maar na het bakken van 12 kilogram pitavlees zou ik graag de komende paar maanden geen kebab meer zien. En om helemaal in het eet-thema te blijven; op zaterdagavond was het “fuif”, en we hadden ons met de keukenploeg verkleed in fruitsla. Ik was een aardbei, de andere twee een banaan en een sinaasappel. En ja, daar is fotografisch bewijs van, maar dat blijft voor altijd achter slot en grendel.

Geroken: Shoarmakruiden. Vooral shoarmakruiden. Huiver.

Gezien: Wat ik nog niét gezien heb is de laatste aflevering van Cordon! Het Vriendje had het deze week te druk op het werk, dus we hadden geen tijd om te kijken. Deze week gaan we de aflevering inhalen, en als er iemand mij voordien iets DURFT verklappen over de gezondheidstoestand van Veerle Baetens en dat dik ros kind,… Het zal uw beste dag niet zijn! Wat ik wél gezien heb: Komen Eten, waarbij ik niet kon geloven dat een iemand die meedeed (voor degenen die ook kijken: de wijnkennende facteur) een echt persoon was, en geen ingehuurd karikatuur. Mijn Restaurant, waar ik ondertussen van niemand meer fan ben. En we zijn ook naar de cinema geweest, naar Noah. Die gaat over, ja, Noah he. Duh. Die man van de ark. Ik had een heel brave zweverige film verwacht, maar dat was wel wat anders. Zo gewelddadig! Zo wreed! Nog zeker niet zo erg als Passion of the Christ van een paar jaar geleden, maar toch donkerder dan ik gedacht had. En had ik al gezegd dat we aan het kijken zijn naar True Detective? Zo goed man! We zitten nu in de helft (het zijn maar 8 afleveringen), en we zijn echt volledig verkocht.

Gevoeld: Een gevoel van (cliché in aantocht!) thuiskomen, op chiroweekend. Het maakt volgens mij niet uit hoe lang je al uit zo’n groep gestapt bent, van zodra je er terug instapt voelt alles zo vertrouwd aan. Het zijn nieuwe mensen, nieuwe groepen, nieuwe gewoontes, grapjes en spelletjes, maar de basis blijft hetzelfde. Ik kijk al uit naar het kamp in juli.

Gehoord: Heel goed nieuws! Het Vriendje kan onverwacht in juni een week vakantie nemen, normaalgezien lukte dat niet waardoor we heel de zomer niets samen konden doen. Maar nu dus wel, joepie de poepie. We gaan naar een basic vakantiepark, waar we door de zotte promo’s heel goedkoop kunnen verblijven. Lang leve de Roompot! En nog goed nieuws; deze week komen ze eindelijk ons plat dak maken. Minder goed nieuws; we gaan dat ook effectief moeten betalen, met geld 🙂 Dus we zullen in juni in de Roompot niet te veel dure stoten mogen uithalen, maar we zullen ten volle profiteren van de goedkope Nederlandse supermarkten, en (tweede cliché in aantocht) leven van de liefde. Allemaal samen: “oooooooh!”

En nu is het tijd om mijn oogjes toe te doen. Als ik binnen een uurtje opsta is het tijd om een pizza te bestellen en naar The Voice, opgenomen van vrijdag, te kijken. Ideaal om het weekend mee af te sluiten. Durf mij nu niet in de comments te zeggen wie er uit The Voice ligt he, snodaards!

Tot volgende week xo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s