Zamenvattende Zondag, part X

Voor ik begin, ik ben juist in deze hitte gaan fitnessen en ik zie er dus momenteel zo uit;

I'm meltiiiing

I’m meltiiiing

Als jullie dus voelen dat jullie toetsenbord wat nat wordt, dan ben ik dat, die telekinetisch mijn zweet transporteer. Lekerrrrr. Maar nu, over naar de orde van de dag. Zien jullie wat ik zie? Het is vandaag de TIENDE editie van de Zamenvattende Zondag! De politici hadden het vandaag te druk om mij en mijn jubileum in de bloemetjes te komen zetten, maar dat snap ik wel. Ze kunnen hun schade inhalen binnen tien weken, bij de volgende mijlpaal. We zullen er eens direct invliegen, met de zinderende zintuigen van de week!

Gehoord: Wie The Voice gewonnen heeft. En dat is heel stom, want we zitten twee afleveringen achter en gaan pas vanavond naar de twee laatste afleveringen kijken. Nu zullen we vanavond moeten beslissen of het een verdiende winnaar is zeker? Ik vind op het eerste zicht/gehoor van niet, maar misschien heeft hij/zij (ik moet het een beetje spannend houden voor mensen die het ook nog niet weten he) de laatste twee weken onvergetelijke prestaties geleverd?

Gezien: Niets speciaals, toch niet op tv. Splinternet blijft een van mijn favorieten. En dit weekend hebben we nog eens naar een Bond-film gekeken. Het Vriendje heeft de box met alle films op blu-ray, en we zaten nu al aan de vierde: ‘Thunderball’. Weet je wat heel raar is? Sean Connery lijkt in die eerste Bond-films zo groot, toch minstens 1,90 meter. Maar als ik dan denk aan Sean Connery nu, dan lijkt mij dat zo’n klein mannetje. Ik weet dat mensen krimpen als ze ouder worden, maar bij hem lijkt dat verschil zo groot. Of misschien lijken de benen van de jonge Connery gewoon eindeloos lang, omdat hij altijd maar rondloopt in hotpants. Echt waar, de mannenmode bij geheime spionnen in de vroege jaren ’60, ik zal het nooit snappen. En ik ben nu niet echt een die-hard-feministe, maar die films zijn zooo seksistisch! De dingen die Bond doet of zegt, daar zou een man nu voor in den bak vliegen. En terecht.

Gevoeld: Afkoeling! Vrijdag ben ik voor de eerste keer in lange tijd nog eens gaan zwemmen. Ik heb een tijdje geleden een paar jaar een abonnement gehad, en dan ging ik een paar keer per week een paar baantjes trekken. Maar toen nam ik nog een abonnement van de fitness erbij, en schreef ik mij ook nog eens in voor de zumba, en dat was een beetje te veel van het goede. Ik ben daar dus mee gestopt, maar nu het de laatste weken weer zo warm is, voelde ik het weer kriebelen. Ik kan niet zo goed tegen de warmte, ik val er flauw van, ik krijg er bloedneuzen van, ik verbrand heel snel en ik weet in het algemeen geen blijf met mijzelf als het warmer dan 25 graden is. Koud water is dan echt een verlossing voor mij. Een van mijn beste ingevingen van vorige zomer was toen ik had beseft dat ik ons ligbad kon vullen met koud water en daar dan in kon gaan zitten weken. Ik denk dat ik toen echt gekwijld heb van plezier. Vrijdag deed het zwemmen ook echt deugd, ik heb maar 20 baantjes gezwommen heel op mijn gemakje, maar beweging is beweging zeg ik! Ik heb dan maar meteen een tienbeurtenkaart gekocht, ik ben altijd meer gestimuleerd om ergens werk van te maken als er geld aan verbonden is 🙂

Geroken: Onraad. Geef toe, vanuit een laptoptas bespied worden, daar kunnen alleen maar problemen en letterlijk kattenkwaad van komen?

Soon.

Soon.

Geproefd: Gisteravond zijn we iets gaan eten in restaurant De Passade, in Mechelen. We hebben het menu gegeten, en dat was o-ver-heer-lijk. En niet te duur ook. Quinoasalade met gerookte paling en rode biet als voorgerecht, kalfsentrecote met choronsaus en sjalotjes als hoofdgerecht, en als dessert cake met witte chocolade en aardbeien. Héél lekker. En niet heel duur, zeker een aanrader. Als jullie daar nu door mijn enthousiaste reactie willen gaan eten, vergeet dan geen cash of kredietkaart. Wij hadden geen van beiden bij, en Het Vriendje is nog naar een bankautomaat kunnen rijden omdat we niet met Bancontact konden betalen. En ik heb geen smartphone, dus ik kon mij tijdens het wachten niet eens met iets bezig houden. Vreemd he, dat het in de tegenwoordige tijd zo moeilijk en ongemakkelijk is om gewoon voor jezelf uit te staren gewoon even te “zijn”?

Met deze filosofische gedachte laat ik jullie, geniet nog van de laatste uurtjes van het weekend!

Xo

 

Bron foto 1

One thought on “Zamenvattende Zondag, part X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s