Zamenvattende zondag, part XXVI

Ik ben een beetje melancholisch vandaag. Vooral omdat ik een lang weekend heb gehad, gevuld met zalig nietsdoen en rondkuieren. Ik ga mijn zetel misschien morgen als ik terug moet gaan werken. Ik ben maar drie dagen thuis geweest, en toch voelt het alsof drie weken. Deze post draag ik dus op aan een van de beste dingen ooit in het universum: vrijdag vakantie nemen. Misschien neem ik ooit wel eens vakantie op vrijdag én de daaropvolgende maandag. Een mens mag dromen he. Maar ik dwaal af, ik ben hier niet om te mijmeren over verlof maar wel om jullie te bombarderen met mijn zzzzzamenvattende zzzzintuigen!

Gehoord: Als achtergrondgeluid bij het bloggen staat de tv momenteel op JIM, waar de top 40 bezig is. Ik hoorde zonet dat Michael Jackson nu wéér een lied uit heeft. Laat die mens toch rustig in zijn graf liggen jongens. Maar ik mag eigenlijk niets zeggen op dat vlak, want ik ben mega-fan van Jeff Buckley en die arme man heeft eigenlijk maar 1 cd gemaakt en toch heb ik er ongeveer 12 omdat zijn moeder zijn uitzonderlijk talent goed weet te pimpen. Wat ik ook hoor is dat Hideaway van Keisza nog altijd in de top 40 staat. IK BEN DAT ZO BEU. Met haar irritante oe. Euh. Oe. Euh. En haar hippe gedans in de straten. Beu zeg ik. Er is niets dodelijker voor goeie liedjes dan te veel airplay. Ja Dotan ik heb het tegen u.

Geproefd: Ik heb deze week mijzelf verraden. Ik heb mijn ziel verkocht aan de duivel voor een paar desserts. Weten jullie nog toen ik weken geleden heel teleurgesteld was in een restaurant omdat ik daar gereserveerd had voor mijn verjaardag, omdat ze een volledig dessertmenu hadden? En dat ik er dan uiteindelijk toch niet ben gegaan omdat ze aan de telefoon heel onbeleefd waren geweest en hadden gezegd dat het dessertmenu niet beschikbaar was? Deze week was mijn BFF jarig, en ik ben met haar dat dessertmenu gaan eten. In dat restaurant waar ik had gezegd dat ik NOOIT zou komen. En weten jullie wat? Ik heb geen spijt. De duivel mag mijn ziel houden want dat menu was. Zo. Goed. Elke gang was een klein kunstwerkje. We hadden gekozen voor het menu zonder aangepaste wijnen, maar konden dan toch kiezen voor een paar zelfgemaakte ice teas die pasten bij de bijhorende gang. Ik nam er eentje met kamille, vanille, munt en limoen.

Nectar van de goden.

Nectar van de goden.

Ik ga hem thuis eens proberen namaken, maar dat kan nooit zo goed zijn als de godenpipi die ik daar kreeg. Het was een nogal prijzige avond, maar we gingen dan ook voor de vijf gangen met aperitief en thee met extra dessertjes. En het was het waard, tot de laatste eurocent.

Dit was de allerbeste gang. Die witte dingen: zure room met zwarte peper. Hemels.

Dit was de allerbeste gang. Die witte dingen: zure room met zwarte peper. Hemels.

Gezien: Sinds vorige week hebben we Netflix. Net als de rest van het land, zoals duidelijk werd door de vele foto’s van tv’s en iPads op de sociale media. En ik heb New Girl ontdekt. Ik zit al aan aflevering 17, en ik ben pas vrijdag beginnen kijken. Oeps. Maar Netflix maakt het ook zo makkelijk om een marathon te doen, je moet zelfs nergens op klikken als je naar de volgende aflevering wil kijken. Ze start gewoon. Dat is echt mijn persoonlijk beeld van de hemel. Maar dus, New Girl. Echt een aanrader voor de liefhebbers van de betere sitcom. Zooey Deschanel is haar onschuldige en schattige zelf, ik heb haar zelfs vergeven voor haar stoute streken in 500 Days of Summer. En de drie mannen met wie ze haar loft deelt zijn gewoon hilarisch. De afleveringen duren maar 20 minuutjes, dus het is gemakkelijk om er vrij snel een stuk of 3 te zien. Of 16, whatever. Wat ik er misschien wel bij moet zeggen is dat ik vrijdag een dag vakantie had omdat we in de voormiddag naar een afspraak met de Immotheker moesten om onze lening van ons huis te laten herzien. En ik had normaalgezien zaterdagavond een etentje én zondag overdag een heel dagje uit met een vriendin, maar die plannen zijn allemaal op het laatste moment verzet. Met als resultaat dat ik dus vrijdag, zaterdag én zondag praktisch niets te doen had. Zalig. Dan is een tv-marathon niet alleen geoorloofd, maar gewoon de beste en meest logische beslissing. Duh.

Tip: laat je lening alleen herzien als je zin hebt om een paar uur documenten te zoeken en te printen.

Tip: laat je lening alleen herzien als je zin hebt om een paar uur documenten te zoeken en te printen.

Gevoeld: Een beetje zenuwen, omdat ik gisteren alleen naar de cinema ben gegaan. Klinkt een beetje stom he? Maar ik had dat nog nooit gedaan, ik zie dat altijd als zo’n activiteit die je met minstens twee personen moet doen. Maar waarom eigenlijk? Je praat toch niet met elkaar tijdens de film. Of ik doe dat toch niet, en ik kijk altijd heel lelijk naar mensen die wel zitten te tetteren. Het zit zo, we hadden gratis tickets gekregen (danku Fortis!) en die waren maar tot gisteren geldig. Ik moest Het Vriendje gisteravond, of beter gezegd ’s nachts, gaan halen op een of ander bierfestijn dus ik wou naar de late film gaan om wakker te blijven en ook gewoon omdat ik heel graag Guardians of the Galaxy wou zien. Ik had dat allemaal pas vrij laat beslist, dus ik had geen tijd meer om iemand mee te vragen. En toen besefte ik dat ik ook gewoon alleen kon gaan. En waarom niet he? Ik heb plezier gehad, én ik heb mijn popcorn met niemand moeten delen. Twee vliegen in één klap. Schouderklopje voor mijzelf en mijn onafhankelijkheid. Volgens mij gaat Beyoncé ook alleen naar de cinema.

Geroken: De geur van bedrog van de dieet-industrie! Vorig weekend had ik twee potjes Boursin Cuisine gekocht, eentje met tomaat en mediterraanse kruiden, en een light-versie met look en fijne kruiden. Maandagavond wou ik een van de potjes gebruiken toen ik een pastaschotel maakte, en ik zou mijn keuze laten afhangen van het aantal calorieën. En beide potjes hebben gewoonweg exact hetzelfde aantal calorieën. De light-versie heeft zelfs meer koolhydraten dan de “normale” versie. En de dag nadien moesten we onverwacht ’s avonds ergens naartoe waardoor we pas laat thuis waren en ik geen zin of energie meer had om te koken. We hebben dan een superlekkere pizza bolognaise gegeten van de Aldi, en die had minder calorieën dan de pizza van de Weight Watchers zelf. Allemaal bewijs dat je beter gewoon kijkt naar de calorieën dan naar de merknaam of het woord “light” op de verpakking. Of dat je beter gewoon op restaurant gaat, dan moet je niet naar verpakkingen kijken, je moet alleen maar proberen het gezondste op de menukaart kiezen en je daarna wentelen in zelfmedelijden omdat je dat allemaal hebt verpest door nadien nog een dessert te nemen. Exact wat ik nu ga doen dus.

Geniet nog van de laatste uren weekend!

XO

One thought on “Zamenvattende zondag, part XXVI

  1. Pingback: Zamenvattende Zondag, part XXVII | Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s