Luiewijvenblog part IV

Dag luie vrienden! Ik heb al zo lang zin om nog eens een luiewijvenblog te maken, de laatste dateert alweer van twee maanden geleden. Maar om een of andere reden kwam het er niet meer van. Niet dat ik geen links heb verzameld heb hoor, o nee, ik heb een hele map vol interessante en grappige dingen die ik de voorbije weken vond op het w-w-web. Maar ik kwam er niet toe om ze in een blogje te gieten. Te lui zijn voor een luiewijvenblog, hoe meta is dat? Maar vandaag ga ik zo veel links en filmpjes naar jullie hoofd smijten dat jullie er van gaan duizelen. Maar dat mag, want het is vrijdagavond en dan heb ik liever dat jullie duizelen van mijn links dan van honderd pinten op café. Saaie pieten die geen wilde plannen hebben vanavond en nu al hun pyjama aanhebben en van hun theetje nippen, put your hands up in the air like you just don’t care! En klik op deze links, dat ook.

  • Deze twee nieuwsankers vervelen zich niet tijdens de reclame, dat is duidelijk. Hoe lang zouden ze hier op geoefend hebben? En krijgen jullie ook visioenen van Martine Tanghe en Jan Becaus in hun plaats?
  • Katten zijn geweldig. En mannen die van katten houden zijn ook geweldig (sommige toch, misschien hield Hitler ook van katten en dan gaat deze vergelijking niet op). Gooi er nog wat alcohol tegenaan, en je krijgt een filmpje van zatte mannen die liefdevol praten over hun kat. Love it.
  • Ok genoeg gelachen, nu gaan we bleiten, joepie! Alzheimer is een vreselijke ziekte, gelukkig ben ik er zelf nog niet mee geconfronteerd want ik weet niet of ik het zou aankunnen als iemand die mij dierbaar is mij opeens niet meer herkent. Het kan stom klinken, maar mijn ogen gingen pas open toen ik een paar maanden geleden in 2013 René zag worstelen met het verzorgen en liefhebben van zijn vrouw. Dat vond ik toen zo pakkend, het thema heeft mij sindsdien niet meer losgelaten. Daarom wordt mijn hart blij van filmpjes als dit:

  • Ok, droog jullie ogen en herpak jullie. *geeft jullie een klets rond jullie oren* HERPAK JULLIE ZEG IK! Ok, goed. Deze fotograaf leerde ik een paar maanden geleden kennen op een blog waar ik de naam niet meer van weet, en ik werd betoverd door zijn foto’s. Zijn naam is Oleg Oprisco, en hij maakt de meest feeërieke en dromerige portretten van pijnlijk mooie meisjes. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden, maar als je hem zoekt op Google vind je nog veel meer van zijn werk.
  • We blijven in de categorie fotografie met de volgende Instagram-volgtip: Charlotte Van den Berg. Jullie weten al een tijdje dat ik een voorliefde heb voor Amsterdam, en zij weet heel goed hoe ze de mooiste kantjes van de stad moet naar voor laten komen. Ze geeft zelf ook regelmatig volgtips, handig!
  • Als jullie een beetje zijn zoals ik, dan zijn jullie nu al aan het nadenken over wat je dit weekend allemaal gaat eten. Dit reclamefilmpje van M&S doet mij een beetje denken aan de intro van ‘Van Vlees en Bloed’ maar dan op speed, en wordt terecht omschreven als Food Porn. Dat eigeel, kwiiiijl.

  • De Duitsers kunnen niet alleen goed nationale ploegen van het gastland vernederen in het WK voetbal, ze hebben ook goede ideeën voor op de werkvloer. Of beter gezegd voor naast de werkvloer. Zo’n mailverbod na de werkuren lijkt mij een hemels idee op papier, hoewel ik twijfel aan de haalbaarheid ervan in het echte bedrijfsleven. Van zodra één iemand zich er niet aan houdt is het hek van de dam voor de rest. Net als dat geweldige idee van meer productiviteit te creëren door maar een paar mailmomenten per dag in te bouwen. Als ik dat in de praktijk zou uitvoeren in mijn job zou mijn baas niet zo blij zijn denk ik. “Vos, heb je mijn mail niet gezien om mij dat document te komen brengen in het directiecollege?” “Oh nee, dat was om 14u05 en mijn volgend mailmoment is pas om 16u.”
  • Dit koppel doet dezelfde pose van een kus opnieuw en opnieuw, met verschillende achtergronden. Klinkt melig maar is eigenlijk heel mooi. Ik zou het ook proberen als ik ook zo lenig zou zijn. Maar spijtig genoeg zou het resultaat bij mij en Het Vriendje eerder een collectie foto’s van ons op de grond met gebroken botten zijn. Ook origineel anders.
  • Het volgende filmpje duurt een kwartier, maar ik garandeer jullie dat het geen verloren kwartier van jullie leven zal zijn. Ik zou hele dagen naar filmpjes van mensen onder verdoving kunnen kijken, en dit staat toch wel zeker in de top 5. Ik hoop dat Bruno Mars dit ook al gezien heeft, zodat hij kan zien hoe hij een jongen zo hard heeft geraakt met de teksten van zijn liedjes. “I should have bought her flowers mom” 😦

  • Nog eentje om het af te leren: ik ben nummer 11. En Het Vriendje is nummer 6. HAHA.

Geniet van jullie weekend XO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s