Ch-ch-changes (en nu voor echt)

Ch-ch-changes (en nu voor echt)

Hier is ie dan. De nieuwe Voskosmos! Geen hoofdpijn meer na het lezen van een post door de vreselijke blauwe achtergrond. Een échte header (die balk hier boven met de vosjes). Een écht logootje, waar zelfs Poes Springsteen in verwerkt is. Hiervoor wil ik heel graag een van mijn allerbeste vrienden, W.S., bedanken. Ik moest hem niet bij naam noemen zei hij, maar ik mag wel zijn contactgegevens doorgeven als er iemand hem zou willen inhuren voor grafische werkjes.

De grootste veranderingen zijn natuurlijk in een oogopslag te zien, maar er zijn een paar subtiele veranderingen die ik even wou toelichten:

  • De URL. Vroeger moest je naar https://voskosmos.wordpress.com gaan, maar ik heb mijn eigen domeinnaam geregistreerd waardoor die “wordpress” wegvalt. De correcte URL is nu dus http://www.voskosmos.com. Ik kon ook de .be-versie registreren maar die was te duur J Het is geen probleem als je dit de eerste keren vergeet, want WordPress is zo vriendelijk om je sowieso door te verwijzen naar de nieuwe site als je nog naar de oude link gaat.
  • Volgen op Bloglovin. Door de verandering van de URL is ook de naam van mijn blog op Bloglovin veranderd. Als je de oude site daar volgde, moet je nu overschakelen naar de nieuwe. Maar dat is helemaal niet moeilijk, zeker omdat ik een Bloglovin-knopje heb geïnstalleerd in het menu aan de rechterkant, onder “archieven”.
  • Zoeken en archief. Het zoek-knopje stond vroeger helemaal rechtsboven, en staat nu wat lager in het menu aan de rechterkant. Het archief stond vroeger automatisch helemaal opengevouwen per maand aan de rechterkant, dat vond ik visueel een beetje te druk dus ik heb er een knopje van gemaakt dat je kan openklappen als je dat wil. Je kan dus nog steeds naar mijn archief, maar je moet gewoon één keer extra klikken.
  • Header. Ik ben verliefd op de header. Zie mij daar zitten aan mijn laptopje. En met mijn tasje thee, en Poes. Het geeft een meer persoonlijke toets aan de hele pagina, en is volledig hoe ik het wou. De tekening aan de rechterkant (met thee en Poes) ga ik ook apart als logo gebruiken.

Hopelijk vinden jullie de veranderingen een beetje ok. Ik zou graag nog veel meer veranderen, en veel meer personaliseren. Nu zit ik een beetje vast aan een vooraf bepaalde lay-out die ik kan krijgen op WordPress. De enige dingen die ik kan veranderen zijn de header en de balk aan de rechterkant. In ruil daarvoor krijg ik wel technische ondersteuning. Kort gezegd: ik typ mijn tekstjes, voeg mijn foto’s in, druk op “publiceren” en klaar is kees. Ik moet zelf naar niets meer kijken. Het is natuurlijk mogelijk om zelf een eigen site uit te bouwen, zonder die ondersteuning van WordPress. Maar daarvoor moet je ofwel zelf een basiskennis van HTML hebben (en die heb ik niet) of geld hebben voor een goeie webdesigner (en dat heb ik zeker niet). Maar ik ben wel gemotiveerd om te blijven groeien en jullie zo goed mogelijk te kunnen entertainen en bedienen met Voskosmos. Dus als ik ooit een beetje tijd vind in mijn agenda wil ik mij graag wat meer verdiepen in het volledig zelf beheren van de site.

Ik leg dat hier nu allemaal heel kalm uit, maar in mijn hoofd voel ik mij eerder zo.

20141019 aapje

Als er iets niet werkt, laat het mij dan zeker weten in de reacties of op voskosmosblog@gmail.com. En o ja, ik heb hier heel de namiddag aan zitten prutsen, dus ik heb de energie niet meer om een Zamenvattende Zondag te schrijven. Ik beloof dus wel een XXL-versie volgende week!

Aan iedereen die leest, of het nu één toevallige keer is of elke keer als trouwe fan: dankjewel vanuit de diepste krochten van mijn hart.

XO

 

 

Bron aapje: ik weet dat ik altijd aan bronvermelding doe, maar ik weet niet meer waar ik de foto van het aapje haalde. Sorry eigenaar van de foto, ik zal het nooit meer doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s