Conversaties met mezelf tijdens de zumba

(Dit liedje is perfect als achtergrondgeluid tijdens het lezen van deze blogpost.)

Eerste kwartier: “Dat voelt hier goed. Ik ben echt in vorm vanavond. Is het niveau lager dan de vorige weken? Of is mijn conditie gewoon extreem verbeterd op een week tijd? Zie mij gaan. Vorige week kon ik deze move helemaal nog niet. Hoe kan het nu dat iemand op een week tijd zo goed wordt in zumba? Ik zweet zelfs nog niet. En mijn spieren doen niet eens pijn. Ik zie er eigenlijk nog best goed uit in mijn sportoutfit vandaag. Beyoncé zou mijn outfit sowieso goedkeuren en mij haar heilige zegen geven. Ik moet hier voor niemand onderdoen. Ik zal jullie eens de definitie van sportief laten zien. De tijd vliegt voorbij. Dat wordt hier een fluitje van een cent.”

Tweede kwartier: “Misschien moet ik overwegen om extra lessen te volgen. Op welke dag ben ik nog vrij? Misschien op vrijdag? Ik kan dit talent niet zomaar verloren laten gaan. Misschien meteen starten bij de gevorderden dan? Ik ben nog nooit zo gemotiveerd geweest voor iets als voor dit. Ik ga vanaf morgen elke dag sporten, misschien sta ik vanaf nu wel een uur vroeger op om voor het werk nog te gaan zwemmen. Dan kan ik ook douchen in het zwembad en dat spaart dan weer geld en water uit thuis. Ik ga ook alleen nog maar groene smoothies drinken. Vast voedsel is een leugen van de voedingsmaffia. Yes, ik zie trouwens ook nog iemand die een beetje verdikt is. Nu ben ik niet meer de dikste van de les. Maar zo mag ik niet denken, binnenkort ben ik de dunste van de les. Ik smijt mijn leven helemaal om. Ik word Ingeborg 2.0 maar dan nog veel dunner.”

Derde kwartier: “Oh nee ’t is dat liedje waar we buikspieroefeningen op moeten doen. Allemaal uit de weg, ik weet dat er niet genoeg matjes zijn voor iedereen maar ik moet en zal een matje hebben. Ok, gewoon gaan liggen. Seg, waarom doet die ene verdikte niet mee aan de buikspieren? Flauw hoor, ik doe toch ook mee? Shit die is niet verdikt, die is gewoon echt zwanger! Daar gaat mijn illusie. Auw. Misschien heb ik daarnet toch een beetje overdreven in mijn enthousiasme. Auw. Ik geraak hier nooit meer af. Zou het opvallen als ik gewoon op het matje blijf liggen voor de rest van de les? Waarom doen opeens AL mijn spieren pijn terwijl ik ze daarnet nog niet eens voelde? Mama mia, mijn t-shirt is niet nat van het water dat ik daarnet een beetje onelegant in mijn mond kapte. Dat is gewoonweg zweet. Aaauw. Niet zo snel allemaal, op wie willen jullie indruk maken? Altijd maar stoefen met jullie moves. Ik kan niet meer goed ademen. Wat zijn nu weer de symptomen van een hartaanval?”

Vierde kwartier: “AUW. AAAAAUW. Ik haat zumba. Waarom doe ik mijzelf dat elke week aan? Ik ga stoppen en mijn geld terugeisen. Dat is hier geen sport, dat is gewoon foltering. Ik doe ze een proces aan. Stop allemaal met naar mijn rode kop te kijken trutten! Nog nooit iemand zien hyperventileren of wat? Oh Jezus Maria Jozef ik ga de eerste persoon ter wereld zijn die letterlijk sterft tijdens een sportles. Ik kom sowieso in het nieuws. En hoe zie ik er nu in godsnaam uit? Zo wil ik helemaal niet in Het Journaal komen. Ik heb mijn haar niet eens gewassen. Oh nee, ik heb geen afscheid kunnen nemen, van niemand. Is het bijna tijd? Het kan toch niet dat dat hier nog vijf minuten duurt, we zijn al minstens 3 uur bezig. Die is hier serieus over haar tijd aan het gaan. Of ben ik aan het hallucineren? Mijn enkels zijn zo gezwollen van al dat op en neer springen, stel je voor dat ze mijn broek moeten openknippen aan mijn voeten om mij te kunnen reanimeren. Zo gênant. Waarom moet een mens nu ook zo nodig sporten? Ik haat sporten. Zumba is de duivel. Ik heb geen adem meer. Ik kan niet meer spreken dus ik kan niet eens om hulp roepen. Vaarwel wrede wereld. O MY GOD ’T IS TIJD HET IS KWART NA NEGEN BEDANKT ALLE GODEN EN GODINNEN IN HET UNIVERSUM. Nooit meer.”

slapende kat

 

 

Bron foto kat

3 thoughts on “Conversaties met mezelf tijdens de zumba

  1. Pingback: De honderdste | Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s