TMI

Deze week verkocht ik een dvd-box via 2dehands.be. Telkens ik iets online verkoop, zet ik in de omschrijving dat ik het object kan opsturen met de post of Kiala. Maar als het iets vrij groot is, vermeld ik dat ze het ook kunnen komen ophalen bij mij thuis. En meteen daarna brand ik 99 kaarsen en bid ik tot Vishnoe en Beyoncé dat de koper niet effectief voor die optie kiest. Ik heb namelijk een GAS. Nee, niet zo’n GAS, vetzakken. GAS staat voor gegeneraliseerde angststoornis. Ik heb die 90% van de tijd goed onder controle, maar een van de superleuke en megacoole (*oogrol*) uitingen ervan is dat ik er soms van overtuigd ben dat iedereen mij iets wil aandoen. En wat is een uiterst geschikte techniek om iemand efficiënt en snel uit de weg te ruimen? Bij uw onschuldig slachtoffer een dvd-box gaan kopen thuis, tiens, en dan meedogenloos toeslaan. Daarom zorg ik altijd dat ik niet alleen thuis ben als er iemand iets komt ophalen, en ben ik voordien altijd poepnerveus. En als ik nerveus ben, dan word ik een spraakwaterval, en zeg ik honderden dingen terwijl ik in mijn hoofd tegen mijzelf roep: “HOU GEWOON UW MOND ZOTTIN SHUT UUUUUUP.” Dus…

Hoe een normaal persoon spreekt tegen de koper die een object thuis komt halen:

“Hallo! Hier is het object. Is het zoals je verwachtte? Ok, we hadden 30 euro afgesproken denk ik? Bedankt, en nog een fijne avond!”

Hoe ik spreek tegen een koper die een object thuis komt halen:

“Hallo goeienavond dag meneer hallo ja hey. Gij komt voor de dvd-box zeker? Jaja, goeie serie hoor. Ik ben tegenwoordig aan het kijken naar Orange Is The New Black. Op Netflix hé. Ja wij hebben dat direct genomen toen het uitkwam hoor. En direct op vier apparaten tegelijkertijd, dat is maar drie euro meer per maand en ook al hebben we geen vier apparaten, beter het zekere voor het onzekere nemen he. ’t Is namelijk zo’n onzekere tijd hé meneer. Nu zeker, nu de woonbonus zou wegvallen. Wij hebben gelukkig ons huis drie jaar geleden gekocht, dus wij kunnen dat nog inbrengen. Ja ’t zou maar erg zijn, vrienden van ons hebben ook juist een huis gekocht om er nog rap rap bij te zijn, want ja, het leven is aan de rappen hé meneer. ’t Is al allemaal zo duur, nu gaan ze de prijs van een busticketje ook nog eens verhogen. Allé seg, alsof we allemaal geld schijten. Maar ’t is toch waar. Wie kan dat nu betalen, drie euro voor de bus. Gelukkig heb ik een paar maanden geleden mijn rijbewijs gehaald, nu kan ik met de auto naar het werk. Hoewel ja, soms moet ik de trein nemen, als ik die week ben bijgekomen. Ja ze moeten alles maar niet zo lekker maken hé meneer! Ik zeg altijd, een roker kan gemakkelijker stoppen met roken omdat een mens geen sigaretten nodig heeft om te overleven, maar een mens kan niet zomaar stoppen met eten hé. Zeker niet als het over taartjes van de Starbucks gaat, hahaha. Spijtig dat er hier nog geen in de buurt is hé. Ik denk wel dat er een is in Gent. Ik ben onlangs nog in Gent geweest, voor een voorstelling voor filmpjes van Méliès. Da’s die mens van dat filmpje op de maan. Niet de maanlanding hé meneer, ah nee, haha, dat was echt hé. Hoewel er dus mensen zijn die beweren dat dat niet echt is. Dat dat allemaal gewoon opgezet spel was om de Russen af te troeven. Ik heb een vriend wiens grootouders Russen zijn. Maar hij kent wel de taal niet, hij kent maar een paar woorden. Dat moet toch plezant zijn, zo perfect tweetalig zijn? Ik kan wel goed mijn plan trekken in het Engels maar daar blijft het ook bij. Ik kan ook wel een beetje Spaans, ik heb dat ook goed kunnen oefenen toen we twee maanden geleden naar Santiago de Compostela zijn gewandeld. Een hele maand weg geweest. En dan nog te denken dat ik eigenlijk helemaal niet graag wandel! Ik ga liever zwemmen. Maar da’s ook zo’n gedoe, met dat omkleden in dat kotje, en dan mijn lang haar dat zo moeilijk droogt. Vroeger was dat nog langer meneer! Zeker tot aan mijn gat! Zal ik anders eens oude foto’s gaan halen? Da’s geen moeite hé, gewoon eventjes mijn externe harde schijf halen, op een stick zetten en dan kan ik ze hier tonen op de laptop? Nee? Ge moet snel weg want er staat nog een pot op het vuur hebt ge ineens beseft? Oh ja, geen probleem. Hoeveel hadden we nu weer afgesproken, dertig euro zeker? Bedankt hé, en kom zeker nog eens langs om andere dingen te kopen hé. Het enige dat ik niet wegdoe is mijn vriend en de kat. HAHAHA. DAAG MENEER DAAAG DOEI TOT ZIENS BYE CIAO DAAG.”

20141120 shot

Oh ja, voor ik het vergeet: zondag ben ik op romantische uitstap met mijn teerbeminde wederhelft, en zal ik dus geen tijd hebben om een Zamenvattende Zondag te schrijven. Ik probeer het goed te maken op maandag. Geniet van jullie weekend! XO

 

Bron gif

4 thoughts on “TMI

  1. Pingback: Zamenvattende Zondag, part XXXIII, een dagje later | Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s