Luiewijvenblog part V

Het is nog eens tijd voor een Luiewijvenblog! Het internet heeft weer een paar pareltjes afgeleverd de laatste weken, en ik deel die graag met jullie.

Maar ik ga beginnen met een boodschap van algemeen nut: ik heb mijn posts ingedeeld in categorieën, die je kan terugvinden aan de rechterkant van de site. Er zijn er eigenlijk maar drie: Zamenvattende Zondag, Luiewijvenblog, en De Rest 🙂 Als je elke keer denkt: “Ik wil alleen maar de ZZ lezen, al dat ander geleuter interesseert mij niet!” of je wil graag nog eens kijken naar de links in de Luiewijvenblogs, dan maakt dit het iets gemakkelijker om ze terug te vinden. Ik heb trouwens ook nog iets opgemerkt tijdens het toewijzen van de categorieën. Zo zag ik opeens dat ik maar 33 ZZ’en had. Terwijl de titel van mijn laatste “part XXXIV” was, 34 dus. Ik moest dus ergens verkeerd geteld hebben. En ja hoor, ik heb het nagekeken, en er ontbreekt er eentje. Ik spring meteen van 17 naar 19, dus ZZ18 is onbestaand, leeg, afwezig! Ik ga daar wel niet heel mijn nummering voor aanpassen, want dat zou ontaarden in volledige chaos. We moeten ons er gewoon bij neerleggen dat ZZ18 ergens in het luchtledige rondvliegt, misschien zelfs samen met Matthew McConaughey (kan iémand dat schrijven zonder eerst te googlen?) in de vijfde dimensie van Interstellar. Er zijn ergere plekken om te vertoeven.

Dit gezegd zijnde gaan we over tot de orde van de dag. De magische wereld van het internet, ook wel gekend als mijn happy place. Deze dingen zijn mij het meest bijgebleven;

  • Ik moet een beetje wenen van de nieuwe collectie van Ikea. Deels van ontroering en emotie door de schoonheid, deels omdat ik er geen geld/plaats voor heb. Mijn favoriet is deze nieuwe fauteuil. Die kleuren. Dat ontwerp. Die prijs. Zucht.
  • Oprah Winfrey is een godin, laat daar geen onduidelijkheid over bestaan. Haar wijsheid en gewoon haar bestaan op deze aarde is allesomvattend. Ik steek elke dag een kaarsje aan voor een foto van Wouter Vandenhaute om te vragen of hij aub terug afleveringen wil programmeren op VIJF. Maar ik besef ook wel dat er een gigantische marketingmachine achter een van de machtigste vrouwen ter wereld staat. En dat die marketingmachine soms een beetje stinkt. De schrijfster van dit artikel ging op Oprah-weekend en schreef er een hilarisch verslag over.
  • Een paar weken geleden werd het derde filmpje van Marcel The Shell online gezet. Ik kende Marcel The Shell niet, en keek ook meteen naar de twee vorige filmpjes. Wat een schande dat ik ze niet eerder had ontdekt! Ik markeerde ze meteen als favoriet op YouTube, en zette het boek van Marcel op mijn verlanglijstje voor de Sint/Kerstman.

  • We moeten stoppen met doen alsof alles vanzelf gaat en gemakkelijk is. Een simpel uitgangspunt maar wel eentje over een fout die we allemaal wel eens maken; onze verwezenlijkingen minimaliseren, waardoor we voor anderen foute verwachtingen scheppen. Iets waar ik eigenlijk voor het lezen van dit stuk nog nooit had over nagedacht, maar waar ik wel ga proberen op te letten in de toekomst. Heel goed geschreven en vooral heel herkenbaar.
  • Laten we allemaal een beetje meer deze oude dansende man zijn in ons leven. (Voor mijn familie die meeleest: dit is zo hard Nonkel Warre.)

  • Will Smith heeft ons veel geschenken gegeven door de jaren heen: The Fresh Prince, Men in Black (alleen de eerste en de derde, de tweede zullen we even vergeten), “Bienvenido a Miami”,… Maar de meest verwarrende dingen die hij op de wereld heeft losgelaten zijn toch wel zijn kinderen. Jaden kijkt constant alsof hij stront geroken heeft en Willow is 14 going on 42. Onlangs gaven ze samen een interview waarvan je niet weet of je er mee moet lachen of wenen. De schuld van Hollywood, of toch van Scientology? Ik denk een gekke mix van de twee.

En zo zijn jullie weer een uurtje zoet! Ik ben er nog eentje vergeten; eergisteren was Britney Spears jarig. Happy birthday Bitch en bedankt voor alles, maar vooral voor Circus. En Crossroads. Ja, vooral Crossroads.

XO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s