Het beste van 2014: Doorligwonden-dinsdag

Vandaag dag 2 van de grote 2014-editie van de ZZ. En jullie lezen het juist. Het is doorligwonden-dinsdag. Ik heb mij nooit zorgen gemaakt over doorligwonden. Ik dacht niet dat ze ooit een reëel risico zouden vormen in mijn leven. En ik zeg niet dat ik er heb hé! En hopelijk komt het ook nooit zo ver, en zeker niet in een ziekenhuisbed. Heb ik jullie trouwens al een goede gezondheid gewenst voor 2015? Neen? Dan doe ik dat nu. Want dat is het belangrijkste dat er is. Maar ik dwaal af. Doorligwonden! Die zijn sinds de komst van Netflix 658% gestegen bij de Vlaamse bevolking (n.v.d.r. deze cijfers berusten op een wilde gok van de auteur). Ik zei het al toen ik in 2003 mijn allereerste serie op dvd kocht: series zijn de toekomst. Die allereerste serie was trouwens een grote box van Friends, waar de laatste drie seizoenen nog in ontbraken omdat ze nog niet uit waren op dvd. Aaah, herinneringen. Aaah, al dat verspilde geld omdat die boxen nu bijna niets meer kosten en ik er toen héél veel geld aan heb gegeven. Maar ik was er toen dus al van overtuigd dat series ongelofelijk belangrijk zouden worden, en dat we binnen de kortste keren allemaal aan het binge-watchen zouden gaan. En ik heb gelijk gekregen. Series zijn belangrijker geworden in het leven van de mensen, en dus worden ze ook steeds kwalitatiever en slimmer in de markt gezet. 2014 was heel geslaagd op dat vlak, en daarom een overzichtje van drie series die ik in 2014 ontdekte en verslond.

NEW GIRL

New Girl

Who’s that giiiirl? It’s Jess!

Ik zag de eerste aflevering, ik was verkocht, en ik zag er prompt nog 16. Verspreid over drie dagen, maar toch. New Girl gaat over Jess (zing mij na: *it’s Jess*), die na een liefdesbreuk op een appartement met drie andere mannen belandt. Die drie mannen zijn gelukkig van de hilarische soort. Winston heeft zijn briljante momenten, Nick is de perfecte love-interest waar ik stiekem zelf ook een beetje verliefd op ben, maar het is toch Schmidt die de show steelt. Hij is arrogant, zelfingenomen, boertig (douche-jar!), en meestal gewoon een enorme eikel. Maar tóch de beste vriend die je je kan indenken. Jess zelf wordt trouwens gespeeld door Zooey Deschanel, en ik denk altijd dat zij gewoon zichzelf speelt.
De eerste twee seizoenen van New Girl zijn te zien op Netflix, of te koop op dvd uiteraard. Het derde seizoen zou er ook al op moeten staan volgens deze site, maar ik heb het toch nog niet zien staan.

ORANGE IS THE NEW BLACK

De liefste slechterikken.

De liefste slechterikken.

OITNB is een serie die moeilijk in een hokje te plaatsen is. Drama? Of eerder komedie? Maar er is toch een vleugje romantiek in te vinden? Dat is net het leuke. In welke mood je ook bent, OITNB is zo gevarieerd dat je er eigenlijk altijd naar kan kijken. De serie gaat over Piper Chapman, een “brave” vrouw die in de gevangenis belandt door een stommiteit uit haar verleden. Je kan Piper zien als het hoofdpersonage, maar de rest van de cast is minstens even belangrijk. Elke aflevering wordt het achtergrondverhaal van een andere vrouw uit de gevangenis toegelicht, en na een tijd vallen de puzzelstukken mooi in elkaar. OITNB is grappig, meeslepend, maar vooral heel pakkend. De evolutie van de personages en de continuïteit van de hele reeks zijn enorm goed uitgewerkt. En het einde van seizoen twee. Jongens. Het einde van seizoen twee. De mensen die de serie al gezien hebben zullen het snappen als ik zeg: karma.
De twee eerste seizoenen van Orange Is The New Black zijn te zien op Netflix, en het eerste seizoen is ook te koop op dvd (het tweede volgt in maart). Het derde seizoen komt in België uit in juni normaalgezien.

TRUE DETECTIVE

Matthew McConaughey zijn jukbeenderen kunnen mij krijgen.

Matthew McConaughey zijn jukbeenderen kunnen mij krijgen.

Na het uitkijken van True Detective een paar maanden geleden bombardeerde ik het tot de beste serie die ik ooit gezien heb. En ik sta daar nog altijd achter. Er zal veel moeten gebeuren in tv-land voor ik een serie nóg beter zal vinden dan TD. Er zijn maar acht levering, maar die acht zijn één voor één kunstwerken. De personages waar je van houdt terwijl je ze haat, de locaties die het haar op je armen en je nek omhoog doen staan, de mysteries die blijven voortduren als je denkt dat ze opgelost zijn,… True Detective heeft in zijn acht afleveringen meer inhoud dan sommige andere reeksen in tien volle seizoen hebben. Momenteel wordt er gewerkt aan het tweede seizoen, met een nieuw verhaal en nieuwe personages. Ik wil het eigenlijk zelfs niet zien. Of ik wil dat iemand er eerst naar kijkt, om mij dan te bevestigen of het opnieuw even goed is. Of misschien wel slechter. Want ik kan het mij niet voorstellen dat ze nog beter kunnen.
Wij hebben Telenet, en kunnen True Detective dus zien via Play More. Maar ik raad echt aan om de reeks op dvd/blu-ray te kopen, zodat je hem dan kan uitlenen aan al je vrienden en lekker populair kan worden. Just kidding, ik leen NOOIT iets uit.

Dat waren mijn aanraders van 2014! In 2015 staat er nog heel wat op mijn lijstje; Fargo, House of Cards, How To Get Away With Murder (binnenkort op één!), Bates Motel, The Mindy Project, Call The Midwife, The Knick, The Leftovers, The Comeback, Orphan Black, The Affair,.. Ik kijk nu al uit naar alle avonden in de zetel, onder een dekentje met een theetje. “Nog een aflevering? Het is al zo laat hé, we zouden beter gaan slapen. Allé, nog eentje.” Zalig.

Tot morgen! XO

 

Bron foto New Girl
Bron foto OITNB
Bron foto True Detective

2 thoughts on “Het beste van 2014: Doorligwonden-dinsdag

  1. Ik kan het derde seizoen wel al zien op Netflix van New Girl. Geweldige serie trouwens. Schmidt is absoluut mijn favoriete personage!

    OITNB staat ook op mijn kijklijstje, maar eerst bijbenen met GOT s4.

    • Oh da’s goed nieuws van New Girl! Vanavond eens checken 🙂 Voor ons staat GOT4 ook op het programma, maar we wachten tot het uit is op dvd. Waren er maar meer uren in de dag om alles te kunnen zien hé?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s