#catsofinstagram

Ik ben altijd een klein beetje te laat met hypes, maar als ik ze dan uiteindelijk toch begin te volgen worden het volledige verslavingen. Het grootste voorbeeld hiervan is mijn digicorder. Toen de digitale tv een paar jaar geleden werd ingevoerd kon ik niet begrijpen waarom iemand dat zou willen. Ik heb er op school zelfs een soort spreekbeurt over gedaan, we moesten een betoog houden over iets waar we volledig tégen waren. En ik was daar dus van overtuigd hé jongens! De volle tien minuten lulde ik vol over hoe mensen minder met elkaar zouden praten omdat ze op een ander tempo tv keken, over spoilers, en over hoe oudere mensen dat niet zouden snappen. WIE WAS IK TOEN?! Pinterest is nog een goed voorbeeld. Ik snapte het nut niet, en liet het dus lang links liggen. Tot ik een paar maanden geleden een heuse mini-cursus kreeg van de Oreo-vriendin, en nu pin ik elke dag alsof mijn leven er van afhangt. Vooral op de wc. Uiteraard.

De beste verslaving waar ik veel te laat mee was, dat moet toch echt wel Instagram zijn. Mijn excuus is wel dat ik pas sinds een paar maanden een iPhone heb, en dat de fotokwaliteit van mijn vorige gsm’s volledig Instagram-onwaardig was. Ik dacht vroeger ook dat Instagram alleen maar een platform was met duizenden overbelichte selfies en slechte foto’s van borden eten. Dat is natuurlijk ook wel een beetje zo, maar er zijn ook heel veel accounts die de moeite waard zijn om te volgen. Je kan zelfs gemakkelijk echte fotografische pareltjes vinden. Maar daar gaat deze post niet over. Deze post gaat over de beesten die van de wereld een betere plaats maken, de dieren die van onverschillig naar moordmachine naar liefdevol kunnen gaan binnen de vier seconden, de meest elegante én lompe schepsels van onze aardbol. Katten. Instagram staat er vól van. Ik heb het eens geteld, en van de 170 accounts die ik volg zijn er 46 van dieren. Zes honden. Twee egels. Twee konijnen. Één hamster. Één chinchilla. En 34 katten. OEPSIE. En dat is dan nog omdat ik mijzelf heb opgelegd om niet volledig loco te gaan in het volgen van kattenaccounts. Vandaag bekeek ik alle accounts nog eens met een kritisch oog (het harde leven van een blogger), en deel ik met jullie de #catsofinstagram die je niet mag missen.

Kyle ziet er een beetje gek uit met zijn scheef oortje en bek met maar drie tandjes, maar is wel een echte lieverd. De eigenaars van Kyle adopteerden hem uit het asiel toen hij daar terechtkwam nadat in zijn gewelddadige thuis een moord werd gepleegd! Daarom zijn ze ook actief in campagnes tegen huiselijk geweld. Gelukkig heeft Kyle nu wel een goede thuis. En heel veel Instavolgers.

Shrampton heeft platte oortjes en zit meestal op zijn poep, als de chillste kat die ooit heeft bestaan. Ik denk dat er niet meer argumenten om hem te volgen nodig zijn, toch?

Alice en Finnegan zijn de móóiste katten uit dit lijstje. Ze hebben prachtig lang haar, en doordringende blauwe ogen. Hun baasjes hebben duidelijk veel talent voor dierenfotografie, en slagen er telkens in om A&F perfect te laten poseren. Hoe ze het doen, ik weet het niet, ik kan Poes niet eens in de lens laten kijken als ik haar in een wurggreep houd.

Katten met hun mond open. Want we weten allemaal dat het leukste aan een kat de kleine tandjes zijn.

View this post on Instagram

Sitting on my throne as the Prince of Bel Air

A post shared by hankthekitten (@hankthekitten) on

Hank heeft meer stijl dan wij allemaal samen ooit zullen hebben. En dat is geen belediging voor mij of voor jullie, lieve lezers, maar gewoon een spijtig feit waar we ons bij zullen moeten neerleggen. Of denken jullie ooit zo cool te zijn als een kitten met een blauwe hoodie en een bijpassend hoedje? Ik dacht het niet.

Seamus en Angus zijn twee dikke rosse kattenbroers die elkaar graag masseren en wassen. Klinkt als een heel foute en vooral incestueuze fetisj, maar als het over katten gaat kan dat allemaal wat minder kwaad.

Crazy cat men. Ze bestaan. Prijs de hemel hiervoor. Oh, nog een aanrader op dat vlak is guyswithcats. Mmm.

Ik ging Lil Bub eigenlijk niet in dit lijstje zetten, omdat ze misschien al te bekend is. Maar uiteindelijk doe ik het toch, hoe meer mensen in aanraking komen met dit wonderlijke diertje, hoe beter. Spread the Bub-love! Lil Bub heeft genetische afwijkingen, ze heeft te veel teentjes, een te kleine onderkaak, dwerggroei, en osteoporose. Maar ze dartelt door het leven en gaat elke uitdaging aan. En je moet geen schuldgevoelens hebben als je de hele Bub Store leegkoopt, want de opbrengsten gaan deels naar de ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals). Een win-win-situatie voor iedereen.

En willen jullie mij nu excuseren, ik denk dat ik nu mijn eigen kat ga bedelven in mijn liefde, of ze dat nu wilt of niet.

Tot zondag! XO

2 thoughts on “#catsofinstagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s