Vissen in de reality-vergeetput

Vandaag gaan we de nostalgische tour op! Ik breng veel tijd door voor mijn tv. Niet (altijd) uit luiheid, maar omdat ik gewoon echt kan genieten van een avondje programma’s kijken. Ik heb geen specifiek genre dat ik het liefst zie, ik sta voor zo goed als alles open. Ik kan volledig opgaan in een goeie detective-serie, maar even goed in een spannende quiz of een pakkende documentaire. En dan zijn er nog de guilty pleasures. Hoewel ik dat eigenlijk een foute term vind, omdat ik mij er helemaal niet guilty over voel. Ik vind het altijd grappig als mensen hun neus ophalen voor “foute” tv-programma’s maar dan wel perfect kunnen vertellen wat er in de laatste aflevering is gebeurd. Toen een paar weken geleden aangekondigd werd dat Boer Zkt. Vrouw niet meer zou terugkomen, pinkte ik dus een klein zielig traantje weg. Het zoveelste programma dat in de vergeetput wordt gestoken, een put waar ik heel graag eens terug in zou vissen om er dan een paar pareltjes weer uit te halen. Ik kan er zo wel een paar bedenken,… Een klein overzichtje.

De Pfaffs en De Planckaerts

Ik kan met heel mijn verstand niet begrijpen waarom we deze families niet meer volgen. Zo veel nieuwe baby’s, zo veel nieuwe avonturen, zo veel doldwaze gebeurtenissen! Ik geloof 100% dat beide series opnieuw kijkcijferkanonnen zouden zijn als ze zouden terugkeren.

De nieuwe mama

Er zijn bij mijn weten nog altijd mama’s. Die zullen altijd blijven bestaan. En er zullen altijd mama’s zijn die graag eens op tv komen, maar zich niet per se willen inschrijven in Komen Eten. Al is er wel eens een overlopertje van De Nieuwe Mama naar Komen Eten geweest, ik kijk naar u Brigitte! Dus waarom ontnemen we die vrouwen die kans? Onmenselijk.

Blind date

Maar dan wel op één voorwaarde: Ingeborg moét presenteren. En ik wil in minstens de helft van de afleveringen geslachtsdelen zien die per ongeluk uit een kledingstuk vallen.

Beauty & the nerd

Nerds zijn hip, nerds zijn cool, nerds zijn overal. Kijk naar Lieven Scheire en zijn schuur, en de mannen van The Big Bang Theory. Dus ik denk dat er zeker nog plaats in de zendschema’s is voor Beauty & The Nerd, het zou zelfs nu nog beter scoren door de opleving van het nerd-zijn. En o ja, ik kijk naar alles wat Mathias Coppens presenteert.

Temptation Island/Undercover Lover/alles in dat genre

Jaja, ethisch onverantwoord, jaja, whatever. Maar uiteindelijk kiezen de koppels er zelf voor om zich in te schrijven, toch? En kijk, zelfs Valerie Deboosere is begonnen bij Temptation Island. Ik zou alleen kiezen voor een andere locatie als we terug zo’n programma zouden maken: in plaats van een exotisch warm eiland moeten de koppels en vrijgezellen naar Siberië, of naar een of ander oerwoud. Temptation Island meets Expeditie Robinson. Temptation Robinson. Expeditie Temptation. De mogelijkheden zijn eindeloos (of toch tot de woordencombinaties op zijn).

De Jeugd Van Tegenwoordig

Zolang de puberteit bestaat, blijft een programma als dit relevant. En denk eens, als de jongeren toén al bijna gek werden als hun simpele Nokia werd afgepakt, hoe hysterisch zouden ze dan nu reageren als ze hun smartphone moeten afgeven? Alleen al daarvoor zou ik opnieuw kijken.

Dubbel Geboekt

(Ik vond hier geen fragment van op YouTube, boehoe, dus krijgen jullie 6 minuten grappige katten. Ook goed, toch?) Twee gezinnen gaan met elkaar op (compleet verschillende) vakanties. Even simpel als geniaal. Het is soms al een uitdaging om met je éigen vrienden of familie op vakantie te gaan zonder elkaar af te snauwen, dus hoe moet dat dan wel niet zijn met wildvreemden? Een tijdloos concept dat ze voor mij meteen terug mogen halen.

Schildestrand

Jullie willen niet weten hoe lang ik heb moeten zoeken naar de titel van deze reeks die een jaar lang inwoners van een woonwagenpark volgde. Ik denk niet dat het programma een succes was, en ik moet toegeven dat ik er af en toe zelf ook morele vragen bij had. In sommige gevallen moeten mensen echt tegen zichzelf beschermd worden. Maar ik heb er toch graag naar gekeken. Ik vrees wel dat zo’n programma, in onze politiek correcte wereld vol opiniestukken, nu niet meer mogelijk zou zijn.

De grootste gemene deler uit heel deze opsomming is duidelijk voor mij: hoe zou het met al die mensen zijn? Ik heb dan ook een, al zeg ik het zelf, geniaal idee voor een nieuwe zender met alleen maar programma’s waarin oude reality-gezichten opnieuw worden opgezocht. Hoe is hun leven nu, hoe denken ze terug aan hun deelname, wat zouden ze anders doen? Briljant. Dus Gert Verhulst, je hebt een kookzender kunnen oprichten en een zwembad kunnen opendoen, dan kan je toch ook snel even zo’n zender maken voor mij? Of Wouter Vandenhaute, jij mag ook meedingen naar mijn idee hoor, geen probleem. Het gaat gewoon naar de hoogste bieder.

Tot zondag XO

3 thoughts on “Vissen in de reality-vergeetput

  1. Pingback: Zamenvattende Zondag, part XLVIII | Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s