Zamenvattende Zondag, part XLIX

GOEIE ZONDAG ZONDAG, GOEIEDAG. Oeps caps lock vergeten uit te zetten, maar het heeft wel iets hé, zo’n theatrale begroeting? Ik kom net van een lunch met vrienden, hierna ga ik mijn valies maken voor Salzburg en vanavond gaan we eten met mijn ouders om de verjaardag van mijn mama te vieren. Een goed gevulde dag dus, maar omdat ik jullie vorige week zo verwaarloosde maak ik zeker tijd voor uitgebreide ZZ. De 49ste merk ik net! Misschien maak ik de 50ste wel wat specialer, maar ik moet nog eens goed nadenken over hoe ik dat ga doen. Maar genoeg over toekomstige posts, ik zal eens aan die van vandaag beginnen.

Geproefd: Vrijdagavond hadden we bezoek en schudde ik spontaan een dessertje (pannenkoekjes van ricotta) uit mijn mouw. Ja, ík! Het was ook niet echt uit mijn mouw schudden, maar eerder namaken wat ik de dag voordien op internet had gevonden en waar ik toevallig alle ingrediënten voor in huis had. Ik baseerde mij op het recept van Beginspiration, verving de suiker door een beetje honing en gebruikte volkoren speltmeel in plaats van gewone bloem. En lekker dat dat was! In 5 minuten klaar, weinig afwas en zo lekker dat je het gevoel hebt dat je aan het zondigen bent terwijl het eigenlijk een light-receptje is. Zo heb ik het graag.

Jaja de randjes zijn een beetje verbrand jaja. Ik ben ook niet opeens Jamie Oliver ofzo hé.

Jaja de randjes zijn een beetje verbrand jaja. Ik ben ook niet opeens Jamie Oliver ofzo hé.

Nog een culinaire ontdekking deed ik gisteren bij Bia Mara in Brussel. Dit hippe fish and chips-restaurant stond al lang op mijn to-eat-lijstje en gisteren kwam het er dan eindelijk van. We hadden geluk dat we nog een plaatsje vonden, want je kan er niet reserveren en het is een echte hotspot in Brussel (lees: superdruk). Bia Mara werkt elke dag met andere verse vis, en die versheid proef je ook echt. Je hebt ongeveer acht opties waarbij je kan kiezen tussen klassiek gepaneerde vis met panko, of een tempura-deeg. Er is ook een veggie-optie. Het enige nadeel vond ik dat je er veel te veel frieten bij krijgt. Dat is uiteraard een luxe-probleem, beter te veel dan te weinig, maar ik voelde mij best schuldig toen ik een half bord moest teruggeven omdat ik propvol zat. Dan had ik liever nog een klein stukje vis meer gekregen. Binnenkort wil ik zeker eens terug naar Brussel want naast Bia Mara is een restaurantje waar je héél de dag lang kan brunchen. Yum. Elke maaltijd zou een brunch mogen zijn van mij, ik zou daar gerust op kunnen overleven.

Geroken: Ik verander “geroken” vandaag in “gepuzzeld”. Da’s eens iets anders. Ik maak heel graag puzzels. Misschien een beetje gek voor iemand van mijn leeftijd, maar dat ontspant mij. Eventjes een paar uur verstand op nul. Ik puzzel altijd voor de tv, en het klinkt misschien raar maar ik kan mij dan enorm goed focussen op wat er op tv gezegd wordt. Het effect is hetzelfde als bij die rage van kleurboeken voor volwassenen. Als ik kleur, wordt mijn focus ook veel beter. Ik kijk meestal naar een paar afleveringen van de Days of Our Lives tijdens het puzzelen, daar kan ik perfect naar luisteren zonder dat ik de beelden nodig heb. De vorige puzzel die ik maakte was een fiasco omdat er te veel stukjes in de doos zaten. Ja. Echt waar. Niet te weinig, maar te veel. Om gek van te worden dus. Vorig weekend heb ik mij beter geamuseerd met een heel mooie puzzel van de Titanic, van het merk King. Ik kocht hem op bol.com, en er zaten nog twee andere puzzels in de doos. Drie puzzels voor 15 euro, daar kan je niet voor sukkelen. Omdat ze zo goedkoop waren was ik eerst wat bang voor de kwaliteit, maar dat was voor niets nodig. Als iemand nog tips heeft van waar ik leuke puzzels kan kopen, laat het mij zeker weten. Velen hebben een kinderachtig thema of zijn gewoon lelijk, dus laat die tips maar komen.

Toen was alles nog peis en vree, ocharme.

Toen was alles nog peis en vree, ocharme.

Gezien: Negen grote bollen en een klein pissend mannetje. Gisteren waren we toerist in eigen land, en bezochten we het atomium. Nadien kuierden we wat door Brussel en verdrongen we ons tussen de échte toeristen (en selfie-sticks, selfie-sticks overal) om Manneke Pis te zien. Het Vriendje moest een foto mij bij het Manneke nemen, en hij schaamde zich rot. Maar dat was zijn straf omdat hij mij een enorme omweg heeft doen wandelen door bij hoog en laag te beweren dat hij vanbuiten wist waar het beeldje stond. Spoiler alert: hij wist het niet. En volgens mij was het ook puur toeval dat we er uiteindelijk toch belandden. Na een hele leuke dag besloten we dat we dat vaker moeten doen, je moet uiteindelijk niet ver gaan om een beetje cultuur op te snuiven.

Wat jullie niet zien op deze foto is dat ik hem heel snel moest nemen omdat er 30 Chinezen ons op de hielen zaten, en we hen voor wilden zijn in de race naar de ingang :)

Wat jullie niet zien op deze foto is dat ik hem heel snel moest nemen omdat er 30 Chinezen ons op de hielen zaten, en we hen voor wilden zijn in de race naar de ingang 🙂

Gevoeld: Als je mijn post van vrijdag hebt gelezen, dan weet je al dat ik de laatste weken wat last heb van mijn eigen gedachten, waar ik de uit-knop niet van vind. Intussen is het al wat beter. Ik heb gisteren een drukke maar ontspannende dag gehad, en ik begin echt wel uit te kijken naar mijn citytripje met mijn BFF. Morgen ga ik nog een halve dag werken, en dan begint mijn vakantie. Normaalgezien was die nu al bezig, maar ik had vrijdag niet het gevoel dat ik alles perfect had kunnen afwerken. Daarom ga ik morgen nog een halve dag, zodat ik met een gerust gevoel op vakantie kon vertrekken. Ik had ook vrijdag “kust mijn kloten” kunnen zeggen maar ik weet dat ik daar dan heel de week mee in mijn hoofd zou zitten. En door vandaag mijn valies al te maken zorg ik ervoor dat ik morgennamiddag niets meer moét doen behalve plaats maken op de digicorder 🙂 En na de paasvakantie schiet het leven dan weer in volle vaart in gang, maar daar ga ik nu even nog niet aan denken. Alles op zijn tijd.

Gehoord: Het geschreeuw van Jillian Michaels die mij toeriep om alles wat er in mij zat te geven. Deze week startte ik met level 3 van de beginner 30 day shred, en volgens mij is dat stiekem level 18 in plaats van 3. Na de 25 minuten (waarvan er 5 opwarming en cool-down zijn) druipt het zweet van mijn lijf en moet ik een paar minuten op adem komen. Maar de oefeningen zijn leuk en het is motiverend om mijn eigen vooruitgang te zien. Moves die ik op de eerste dag nog niet kon, beginnen stilaan te lukken. Hopelijk gaat al die vooruitgang niet verloren door die 4 dagen Salzburg. Bij level 2 heb ik hetzelfde gehad: heel gemotiveerd begonnen met oefeningen die steeds vlotter gingen, tot ik een week geveld werd door buikgriep. Het was enorm moeilijk om mij na die week te herpakken, omdat ik die eerste dag het gevoel had dat ik weer terug bij af was. Maar deze keer hoop ik dat het opnieuw starten beter zal gaan, vooral omdat ik alle calorieën van Salzburg er af ga moéten sporten. Want zoals jullie weten moet ik mij op vakantie niet aan mijn geen-suiker-dieet houden. Ik heb wel al gezondigd de voorbije drie maanden, maar nog nooit vier dagen na elkaar. Jullie moeten voor mij duimen dat ik er niet in slaag om alle verloren kilo’s er op vier dagen terug aan te eten. Want ik zou dat kunnen hoor. Snel bijkomen is mijn speciaal talent. Ik zou daarmee auditie kunnen doen voor Belgium’s Got Talent. Karen Damen zou nogal bleiten.

Poes stretcht altijd mee. Kijk naar die opengesperde achterteentjes <3

Poes stretcht altijd mee. Kijk naar die opengesperde achterteentjes ❤

En als morgen mijn vakantie start, gaat mijn blog ook even op verlof. Geen post deze week, en of er een ZZ komt hangt af van hoe bont ik het gemaakt heb in Salzburg. Voor degenen die ook vakantie hebben: geniet ervan! En voor degenen die gewoon moeten werken: trek het jullie niet aan, jullie hebben nu nog meer verlofdagen over dan wij! XO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s