De banale mysteries van het alledaagse leven

Er zijn veel dingen die ik wel snap, zoals het belang van het zomeruur (hoe zalig is het dat het zo lang licht is?), het sex-appeal van Ryan Gosling en dat het belangrijk is om veel water te drinken. Maar er zijn ook veel dingen die ik niet snap. Zaken waar ik mijn hoofd over breek als ik niet kan slapen. Tijd voor een lijstje!

 • De stemming bij So You Think You Can Dance. Die arme juryleden moeten week na week goeie dansers wegsturen omdat de stemmende kijkers hen nomineren. Misschien is een live stemsysteem wel achterhaald in deze moderne tijd van uitgesteld kijken met de digicorder? Ik kijk bijvoorbeeld nooit live, dus ik stem nooit mee. Dan Karaty, aanhoor mij!
 • Dat de wereld nog zo lang moet wachten op het nieuwe seizoen van Full House op Netflix. Hoe sneller Uncle Jesse terug in mijn leven is, hoe beter.
 • Waarom de verkoopster bij Yves Rocher het aanvaardbaar vond om tegen mij te zeggen “dat ik toch echt wel een héél droge huid heb hé?” En dat ze daar dan ook over bleef doorzeuren, terwijl ik mij duidelijk ongemakkelijk voelde. En dat ze dan nog durfde zeggen “dat ze mij maar wilde helpen hé.” Ja bedankt hoor, ik voelde mij daar voordien niet onzeker over en nu wel. Vanaf nu ga ik in vermomming naar de Yves Rocher. Ik zou ook kunnen stoppen met er te gaan, maar ik wil mij niet laten doen en ik heb nog een maand 50% korting op alles!
 • De wreedheid van het leven, want de staaltjes die bovenstaande verkoopster mij meegaf zijn toch wel niet keigoed zeker?
 • De regel van drie. Vroeger niet, nu niet, nooit niet.
 • Snapchat. Ik weet dat het hip is, maar ik snap echt niet wat de bedoeling ervan is. Foto’s doorsturen die dan weer weggaan? Momenteel gebruikt iedereen het blijkbaar om verhalen te maken en andere mensen te volgen, maar dat kan ik toch ook al op Facebook en Instagram en Twitter en Vine? Maar mijzelf kennende installeer ik het uiteindelijk toch wel hoor. Binnen twee jaar. Als niemand het meer gebruikt. En dat brengt mij naadloos bij…
 • Goodreads en waarom het zo lang geduurd heeft dat ik die site heb ontdekt! Ik ben het nog allemaal een beetje aan het uitzoeken maar ik ben er wel al zot van. Ik ben een volledige inventaris aan het maken van alle boeken die ik ooit gelezen heb, en ben zelfs van plan om in mijn ouderlijk huis te gaan kijken welke jeugdboeken ik ook op de lijst kan zwieren. Als je mijn vriend wil worden daar, mijn gebruikersnaam is Voskosmos. Ook op Twitter ben ik nog altijd te volgen, voor meer onzin en foto’s van slapende otters (kuch, schaamteloze zelfpromotie, kuch)!
 • En nu het toch over social media en internet blijft gaan: de pop-up Facebookberichtjes bij Mijn Pop-Up Restaurant. Het heeft toch echt geen meerwaarde om te weten dat Joske Versmissen “das tof” gezegd heeft? En bij uitbreiding snap ik ook niet dat er nog niemand heeft geklaagd over Dries zijn ongewenste intimiteiten op het werk.
 • Dat ik ten allen tijde mijn paspoort op zak moet hebben, maar dat ik het wel nergens op de luchthaven moet tonen als ik een vliegtuig neem binnen de EU.
 • Hoe het mogelijk is dat ik nog in mijn kleren geraak na de schaamteloze vraatbuien van vorige week. Ik was op reis dus ik moest niet op mijn geen-suiker-dieet letten, dus heb ik maar de drie voorbije suikerloze maanden ingehaald met ontelbare stukken taart en oreo’s. Het is al drie dagen geleden maar ik denk dat ik nog steeds zou karamelliseren als je mij nu in brand zou steken.
 • Dat Kylie Jenner nog altijd blijft beweren dat haar lippen natuurlijk zijn en dat ze haar opgeblazen effect bereikt met make-up. Ok hoor. Jaja.
 • Btw. Echt waar. Het Vriendje en zijn economisch brein hebben mij dat al 10 keer uitgelegd maar toch snap ik het principe erachter niet. Als iemand het dus tegen mij heeft over Btw-verhoging of –verlaging knik ik heel ernstig maar intussen ben ik aan het denken aan iets anders. Meestal macaroni met kaassaus.

En nu kan ik niets meer bedenken omdat ik met macaroni in mijn hoofd zit 🙂

Tot zondag! XO

One thought on “De banale mysteries van het alledaagse leven

 1. Pingback: Droge opmerkingen – Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s