Droge opmerkingen

Jongens toch. ’t Is me wat. Vorig jaar vertelde ik jullie al dat de verkoopster in onze plaatselijke Yves Rocher mij half stalkte over mijn “toch wel zeer droge huid”. Tot het punt dat ik er enorm ongemakkelijk over werd en ik zo snel mogelijk de winkel weer uit wou. Spijtig genoeg heb ik bij Yves Rocher de perfecte crème gevonden, en moet ik dus om de paar maanden terug naar daar om een nieuw potje te kopen. Ik let er meestal op dat ik alleen binnenga als het andere verkoopsters zijn, maar afgelopen zaterdag zat ik met mijn hoofd ergens anders en voor ik het weet stond ik aan de kassa van dé verkoopster. Alles ging goed en vlot, ik betaalde braaf mijn producten en zij rekende braaf af, zonder veel te zeggen. Maar waarschijnlijk was het bij haar toch al aan het opborrelen, en kon ze zich op het einde van onze transactie toch niet inhouden. Toen ik bijna wou wegwandelen, kwam het er toch nog uit. “Het is voor uw droge huid zeker?” (inclusief bezorgde – en beetje gedegouteerde – blik trouwens)

Mens. In godsnaam. Ik koop een crème waar letterlijk opstaat dat het goedje helpt bij een droge huid. Dan koop ik dat inderdaad daarvoor, en niet om mijn servies mee op te blinken of de wc mee te kuisen.

Ik dacht nog even dat ik overdreef. Dat ik gewoon iemand ben met een dramatische persoonlijkheid, iemand die denkt dat de hele wereld het op haar gemunt heeft en zichzelf regelmatig eens met veel pathos op de grond gooit, “wee mij” kreunend. Is ook een beetje zo. Maar toen begon ik het te vergelijken met andere producten die mensen aanschaffen, en of het sociaal aanvaardbaar zou zijn dat de verkoper daar dan opmerkingen over maakt. Een bloemlezing.

 • Koffiekoeken, bij de bakker: “Zou je dat nu wel doen?”
 • Immodium, bij de apotheker: “Hmmm, weeral de schijterij? Misschien wat minder Mexicaans eten?”
 • Een outfit, in de JBC: “Uw gat is écht wel te dik in die rok.”
 • Een boeketje, in de bloemenwinkel: “Iets goed te maken?”
 • Nieuwe iPhone, in de Mediamarkt: “Zeker dat dat niet boven uw stand is?” (shout out to original gangsta Kris Peeters!)
 • Een volpension reis, bij de touroperator: “Dat is wel tijdens de drukste periode op uw werk, vinden uw collega’s dat niet erg?”
 • Condooms, in de supermarkt: “Goed poepen vanavond hé!”

Conclusie: nee. Gewoon, nee. Als iemand tips heeft voor een betaalbare en goede dagcrème voor de droge huid, die niét van bij de Yves Rocher komt, shoot.

XO

 

9 thoughts on “Droge opmerkingen

  • Wat sowieso ook heel goed is, is het hydraterend masker van Mylène, maar da’s niet voor dagelijks gebruik. Het mevrouwtje van Myléne ontstak bijna in een furie toen ik zei dat ik dat bijna elke dag gebruikte, dus nu durf ik ni meer 🙂

   • Aha! Een masker gebruik ik eigenlijk bijna nooit, dus ik heb er niet echt ervaring mee. Huidverzorging is toch iets moeilijks hé… Blijkbaar zou er ook een verschil zijn tussen een droge/gevoelige en een gedehydrateerde huid. Misschien toch nog maar eens naar de dermatoloog, hoewel die dan weer allemaal van die ‘medische’ dingen voorschrijven…

  • Waarschijnlijk wel, maar ik wil er eigenlijk liever gewoon niet meer kopen. Ik zit een beetje gewrongen tussen “omg zo goedkoop!” en “omg zo goedkoop dat kan toch niet kwalitatief/gezond zijn dan?” 🙂

   • Je kan ook altijd eens proberen bij biggreensmile.nl, daar koop ik al eens natuurlijke verzorgingsproducten. Of in de natuurwinkel? Producten van Weleda bijvoorbeeld. Dat zal inderdaad gezonder zijn …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s