Yay & Nay: part VII

Ten eerste: aan iedereen die hier is terechtgekomen via de link naar mijn review op de FB-pagina van Foom:

20160420 welcome to the dark side

Nu ik jullie zo naar hier heb gelokt, ga ik jullie overladen met foto’s van mijn zwarte kat en foto’s van alle ongezonde troep die ik eet terwijl ik probéér om gezond te eten. Maar aangezien jullie hier beland zijn door een review over een high tea met een letterlijke stapel taartjes, denk ik dat jullie dat niet zo erg gaan vinden. Welcome, thank you, come again!

Ten tweede: zie ne keer hier wie er van onder het stof komt gekropen! ’t Is ik! De laatste weken waren zo druk vanwege het leven in het algemeen, maar vandaag is mijn hoofd eventjes helder genoeg om een paar yay’s en nay’s uit mijn toetsenbord te rammen. Wat ik nu dus ga doen. GO!

YAY

 • Ik hielp deze week een collega met een simpel taakje, en ik kreeg daarvoor een zakje mercikes. Dus ofwel is mijn collega mij stiekem aan het vetmesten om mij dan boven het spit te hangen, Hansje en Grietje-style, ofwel is ze gewoon een superlieve schat van een vrouw. Ik gok dat het het laatste is. Yay voor chocolade bedankingen!
Ik zou willen zeggen dat ik er al heb kunnen afblijven maar dat zou een leugen zijn.

Ik zou willen zeggen dat ik er al heb kunnen afblijven maar dat zou een leugen zijn.

 • Heb ik al verteld dat de Oreo-vriendin haar baby heeft gekregen? Omigado, de Oreo-vriendin heeft dus haar baby gekregen!!! Ik ga hier geen foto’s of naam zetten wegens anonimiteit en al, maar jullie moeten mij op mijn woord geloven dat ze om op te vreten is. Niet letterlijk natuurlijk. Wat is dat toch met al dat kannibalisme hier vandaag? Binnenkort is het onze jaarlijkse hoogmis die Het Songfestival heet, en dan neemt ze de mini-Oreo mee. En misschien ook de vriend-van-de-Oreo-vriendin, om de mini-Oreo te entertainen/kalmeren/wiegen. Want de regel van geen geluid maken tijdens de liedjes geldt nog steeds, mini-Oreo of niet. ’t Is niet omdat een van mijn allerliefste vriendinnen de schattigste baby ooit gekregen heeft dat ik opeens soft ga worden hé. (Grapje!) (Misschien.) Yay voor voortplanting! (En ter ere van de mini-Oreo: grappige tweets over baby’s. Ha!)
 • Nu we het toch over baby’s hebben, jullie moeten allemaal naar Planckendael. Moéten! Daar was de laatste maanden een regelrechte babyboom, waardoor er in het hele park kleine versies van de schattigste beesten te zien zijn. Ik zag een kleine maki, de jonge neushoorn, Qiyo de olifant en natuurlijk ook de drie leeuwenwelpjes. We hadden geluk met het tijdstip waarop we er passeerden, want toen we hen tien minuten hadden kunnen bewonderen gingen ze weer naar binnen. Ik weet niet wat het meest entertainend was, de spelende leeuwtjes of de vrouw van middelbare leeftijd naast mij. Zij stond er duidelijk al heel lang te kijken en te kirren, zo lang dat haar kinderen het echt beu waren en wilden voortwandelen. De vrouw moest er niet van weten. “Nog een paar minuutjes jongens, misschien gaan ze nog iets anders doen!” Ze had gelijk verdekke, je ziet niet elke dag drie dollende simba’s. Én intussen is er ook nog een bonobobaby geboren, omg! Allen daarheen dus. Yay voor ons abonnement waar we al heel veel geniet van hebben gehad!
Kijk dan toch hoe Qiyo staat. KIJK DAN TOCH!

Kijk dan toch hoe Qiyo staat. KIJK DAN TOCH!

I die.

I die.

 • De laatste keer dat ik nog eens een les Start 2 Run deed was op 24 december 2015. Jep. Daarna was het Kerstmis en daarna was het Nieuwjaar en daarna kwam het leven in de weg te staan. Ik liet alles een beetje vallen, en geraakte dus niet verder dan les 21. Ik zou daarover kunnen jammeren en klagen maar c’est la vie en ik ben klaar om er terug in te vliegen. Gelukkig moet ik het niet alleen doen, want mijn BFF heeft beslist om ook de lessen te beginnen volgen. We gaan vanaf deze week elke donderdag afspreken om samen een les te doen, en de andere les doen we dan alleen. Een goed systeem, want je kan die ene les alleen niet skippen zonder het schema van de ander in de war te brengen. We hebben zelfs al een teamnaam. Uiteraard. Volgende stap: gepersonaliseerde T-shirts laten maken. Yay voor samen lopen met buiten Het Vriendje de enige persoon die getuige mag zijn van mijn ontploft zweethoofd!

NAY

 • Deze week ga ik in de fitness naar een proefles yoga. Mijn therapeute heeft tot de zomer vakantie, dus ik heb in de tussentijd iets nodig dat mij wat kan ontspannen. Ik wou eigenlijk naar een echt yogacentrum gaan, tot ik de prijzen van die lessen zag. Jawaddedadde. Dus ik ga het eerst eens in de fitness proberen, waar de lessen toch al inbegrepen zijn in mijn maandabonnement, voor ik mij een superdure tienbeurtenkaart ergens anders aanschaf. Ik hoop dus dat het zal meevallen. En ik hoop ook dat er niet te veel protten gelaten worden. Tijdens de vorige yogalessen die ik volgde, een jaar of tien geleden met mijn mama, werden er scheten gelaten à volonté. En blijkbaar is dat normaal, hoorde ik nadien van een paar andere yoga-liefhebbers. Ofwel gingen wij gewoon allemaal naar heel bedenkelijke lessen. Het zal wel dat laatste zijn. Nay voor veel te dure hobby’s waar dan ook nog een kans op vergassing bestaat!
 • Het feit dat ik nog tot morgen moet wachten met het opendoen van mijn cadeautje voor secretaressedag, aaargh. Nay voor jeukende vingers (en natuurlijk ook yay voor mijn lieve bazin)!
Cadeautjes en dreigementen, altijd een topcombinatie.

Cadeautjes en dreigementen, altijd een topcombinatie.

 • Sinds vorige week ben ik de verpersoonlijking van het spreekwoord “hoogmoed komt voor de val”. Ik reed ’s morgens in de file richting Brussel, en op de E19 was de politie iedereen aan het tegenhouden die het parkeerterrein van Peutie gebruikte om een paar honderd meter file te omzeilen. Ik vind het vreselijk egoïstisch als mensen dat doen, dus ik was mij daar enorm mee aan het amuseren. Ik kon mijn geluk niet op en was zo blij dat die asociale zakken allemaal aan de kant werden gezet. Ik was zelfs zó blij en de politie zó aan het aanmoedigen dat ik niet had gezien dat het verkeer terug tot stilstand was gekomen. En ik dus maar recht in het gat van de camion voor mij gereden ben. Whoopsiedaisy! De camion had gelukkig niets (ik rijd met een Smart dus hij had zelfs niet eens gevoeld dat er iets gebeurd was), en ik zelf ook niet, maar mijn arm autootje heeft wel wat schade. Volgende week mag hij binnen in de garage en zal ik maar wat geld van mijn spaarrekening halen. Maar kom, ik mag niet zagen want het is volledig mijn eigen schuld en wie zijn gat brandt… Nay voor instant karma!

Dus, wat hebben we vandaag geleerd? Altijd je collega’s uit de nood helpen, goed opletten op de baan en GA NAAR PLANCKENDAEL! Tot volgende keer 🙂 XO

 

Link foto dark side

9 thoughts on “Yay & Nay: part VII

 1. ik kwam -this- close to een meneer die een parkeerplaats voor rolwagengebruikers bezette zonder dat er in de verste verte geen rolwagengebruiker te merken was in zijn auto aan te spreken…maar ik deed het toch maar niet, de zon scheen, er waren koekjes en had geen zin in discussie. Maar daar fret ik ook mijn kas van op!

  • Oh lord dat is ook echt zo erg! Ik herinner mij nog een undercover reportage van een paar maanden geleden over het misbruiken van die parkeerplaatsen, en ik weet nog dat ik daar echt van gedegouteerd was. Mensen kunnen toch zo onsympathiek zijn tegenover elkaar hé.

 2. Pingback: Yay & Nay: part VIII – Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s