Yay & Nay: part VIII

Hallo homies! Dag dames, hey heren! Gegroet grietjes en gastjes! (Alliteraties zijn mijn leven)

Deze week was het de eerste van de maand, én die viel op een maandag. Het feit dat die twee samenvielen is zalig voor mijn structuur-hoofd. Als ik nu niet zo’n luie drol was dan was maandag een perfecte dag om in mijn Bullet Journal te beginnen. Maar mijn BuJo (lang leve hippe bloggerstaal) is nog maar een idee dat alleen in mijn hoofd leeft en waar ik nog niets écht voor uitgewerkt heb. Ik heb wel al een nieuw schrift gekocht, uiteraard. En als eindeloos surfen op Pinterest en BuJo-blogs ook telt als voorbereiding, dan heb ik al héél véél gewerkt. De eerstvolgende keer dat een maand weer op een maandag begint is pas in mei 2017, tegen dan zal die godverdomse schrift toch wel klaar zijn zeker? Wie zal het zeggen. Maar kijk, ik zal eens to the point komen, ’t Is weer van Yay & Nay vandaag! Uitroeptekens!!! Ik vlieg er gewoon in als jullie dat niet erg vinden.

YAY

  • Vorige keer schreef ik over het feit dat het huidige systeem van loopbaanonderbreking hier op het werk (en overal in Vlaanderen als ik mij niet vergis) afgeschaft wordt. Je kon wél beslissen om al je resterende krediet nog op te nemen. Ik vind 4/5 gaan werken één van de beste beslissingen die ik ooit in mijn leven al genomen heb, dus deed ik meteen een aanvraag om mijn resterende 4,5 jaar vast te leggen. Het was eventjes spannend maar vorige week heb ik nieuws gekregen van de RVA dat mijn aanvraag is goedgekeurd! Taart en confetti en zeldzame Pokémons voor iedereen! Dus nu werk ik sowieso van nu tot eind februari 2021 80%. En wat er daarna gebeurt, dat zal ik dan wel zien. En wat voor effect dat allemaal heeft op mijn pensioen en mijn oude dag, dat zal óók dan wel zien. Als er iets is wat ik moet leren is dat ik mijn leven NU moet leiden, en niet in de toekomst (of het verleden). En daar past die 4/5 perfect bij. Yay voor meer rust in het leven en het hoofd!
20160805 poes ratatat

75% van mijn vrije dag doe ik het huishouden en kuis ik, de overige 25% red ik mijn kat van evil Rattata’s.

  • Een van mijn collega’s heeft een melkschuimer meegebracht naar het werk waardoor onze productiviteit en werktevredenheid met minstens 120% is gestegen. Hemels. Ik moest natuurlijk ook meteen zo’n machine hebben maar de prijs (€70) houdt mij wat tegen. Als ik nu 20 keer géén latte macchiato ga drinken in de stad en in de plaats daarvan thuis eentje drink, dan haal ik het er wel uit. Maar geef nu toe, eentje gaan drinken is ook wel dubbel zo gezellig hé. Dus Nespresso, als jullie dit lezen, ik ben twee weken geleden jarig geweest, ZO TOEVALLIG?! Yay voor de perfecte koffie-melk-ratio!
De hemel in een tas.

De hemel in een tas.

  • Mijn BFF en ik hebben heel eventjes overwogen om deze zomer nog een last-minute van een paar dagen in de zon te boeken, maar uiteindelijk hebben een gebrek aan verlofdagen en geld daar een stokje voor gestoken. Dus nu gaan we een light-versie doen: we gaan twee dagen op weekend in onze eigen regio. We hebben een hotel geboekt in Mechelen, we gaan daar uit eten, misschien naar de cinema, wat winkelen, wat wandelen,…  En wat we zeker ook gaan doen is een escape room. We hebben er eentje gedaan voor mijn verjaardag in Amsterdam, en het was een van de leukste dingen die we ooit in ons leven gedaan hebben. Ik dacht dat dat gewoon een spel met een paar raadseltjes zou zijn, maar het was zo veel meer. Wegvallende kastwandelen, verborgen kamertjes, briljante vraagstukken en spelletjes,… Een klein beetje duur MAAR laat dat je alsjeblieft niet tegenhouden. O, en zoek ook op voorhand op of er geen horrorelementen in het spel zitten als je daar niet tegen kan. De BFF was zo zot van het spel dat wij gedaan hadden dat ze er prompt nog ergens eentje geboekt had, en daar was het van “je zit in een psychiatrisch centrum waar je je vrienden moet gaan ontsnappen” en krabbende nagels in de kast en dwangbuizen enzo. Ik hou het liever bij een simpele diamant die ik moet stelen zonder trauma’s op te lopen. Yay voor BFF’s!
  • Ik ben vorige week naar Beyoncé gaan kijken in het Koning Boudewijnstadion en het. Was. Zo. Goed. Beyoncé is een godin die neergedaald is op onze aarde om elke vrouw zelfvertrouwen en vechtlust te geven. Haar heel optreden was een visueel spektakel, en haar stem is zelfs tijdens het dansen loepzuiver en krachtig.
De force is zo sterk bij Beyoncé dat ze zichzelf moeiteloos kloont, zodat ze met een grotere groep is om ons te dwingen tot onderwerping.

De force is zo sterk bij Beyoncé dat ze zichzelf moeiteloos kloont, zodat ze met een grotere groep is om ons te dwingen tot onderwerping.

Ik ga niet zo heel veel en graag naar grote optredens (grote mensenmassa’s en lang moeten rechtstaan terwijl ik bijna niets kan zien weet je wel) maar dit was echt zo hard de moeite waard. Als ze nog eens komt ga ik misschien zelfs al mijn geld bij elkaar krabbelen om het duurste ticket te kunnen kopen. Als ik tegen dan nog geld heb, waaaaant,…

  • Ik ben gisteren naar de Zuidfoor geweest en ik heb EINDELIJK BB-8 gevangen in zo’n grijpding! Na bloed, zweet, tranen én een te spenderen budget dat twee keer verhoogd werd. We hebben ook weer ass gekickt bij het paarden/lama-spel, een bluetooth speaker gewonnen in het schietkraam én smoutebollen gegeten. We wilden ook nog op de wild mouse en de boomstammetjes maar dat ging financieel niet door mijn wilde klopjacht op BB-8. Prioriteiten. Yay voor kermisseizoen!
<3

NAY

  • Ik ga een beetje zagen en jullie gaan mij collectief kletsen in mijn gezicht willen geven, maar ik doe het toch. Ik ben zo blij dat het weer wat frisser is buiten. *duikt in elkaar om de kletsen op te vangen* Nee maar serieus, ik kan totaal niet tegen de warmte en de afgelopen weken waren dus echt heel ongemakkelijk voor mij. Ik had voor mijn verjaardag 2 weken vakantie, waarvan ik de eerste week propvol had gepland en de tweede volledig leeg had gelaten. Ik wou in die tweede week uitslapen, Netflixen, de hele dag in mijn pyjama rondlopen, en gewoon in het algemeen niets doen. In de plaats daarvan ben ik mij elke dag in het huis van mijn ouders (waar het ongeveer 10 graden kouder was dan bij ons) gaan verstoppen voor de zon. Zij hebben ook een zwemvijver waar ik in kon afkoelen, ik ben nog nooit zo dankbaar geweest voor een paar kubieke meter fris water. En nu willen jullie mij helemaal in elkaar slaan want wie klaagt er nu over hele dagen rondhangen aan een zwemvijver? Maar het was niet de vakantie die ik in mijn hoofd had, en ik voelde mij alsof ik uit mijn eigen huis gedreven werd terwijl ik net het liefste gewoon daar wou zijn. En nu ga ik stoppen met klagen want ik voel jullie woede door mijn computerscherm vloeien. Mijn excuses. Nay voor heel de dag zweten!
Vrij veel drama toen ik dan toch eens moest buitenkomen.

Vrij veel drama toen ik dan toch eens moest buitenkomen.

  • In de eerste week van mijn vakantie (de volgepropte week dus) had ik afgesproken met de Oreo-vriendin. We gingen iets eten en dan een beetje shoppen, en de Oreo-baby was er ook bij. Altijd leuk, want de Oreo-baby is toevallig een van mijn favoriete baby’s aller tijden 🙂 Ik had haar een maand voordien nog gezien, en toch stond ik ervan versteld hoe snel zo’n kleintje groeit op amper een paar weken tijd. Wat ik die dag wel beseft heb, is hoe lastig het is om met een buggy rond te lopen. De Oreo-vriendin had zich geparkeerd in een ondergrondse parkeergarage en stond op -2. De lift van de garage was kapot, gelukkig was ik er ook al zodat ik de twee steile trappen op kon wandelen met de Oreo-baby zelf terwijl de Oreo-vriendin de buggy naar boven sleepte. Nadien moesten we de buggy over kasseien en tussen winkelrekken en restaurantstoeltjes manoeuvreren, én moesten we nog geschikte plekken vinden om luiers te verversen. Iedereen was heel hulpvaardig, dat moet ik wel zeggen, en als je een baby mee hebt beginnen vreemden op straat gewoon spontaan een gesprek. Maar hoe klein een baby’tje ook is, je hebt een shitload aan spullen nodig gewoon om een paar uur te overbruggen, en daar is de wereld toch niet echt aan aangepast. Nay voor kapotte liften!
  • Liefhebbers van de betere rampenfilms, ik smeek jullie, ga alsjeblieft niet naar Independence Day 2. Saai, geen Will Smith, veel te veel personages,… Blijf maar gewoon bij de eerste, en doe alsof de tweede nooit uitgekomen is. Dat doe ik ook bij de films van Sex and the City. Nay voor teleurstellende sequels!
Held.

Held.

  • Toen Donald Trump zei dat hij zich voor de republikeinen kandidaat zou stellen voor het presidentschap, lachten we allemaal een beetje in ons vuistje. Ik denk dat we nu niet meer aan het lachen zijn, niet? Elk nieuws dat binnenkomt, dag na dag, uur na uur,… Het wordt steeds absurder én angstaanjagender. Als je een beetje tijd hebt, moet je zeker deze twee artikels lezen; eentje van Michael Moore die redenen geeft waarom Trump het zal halen in november, en een superinteressant artikel over een van zijn ghostwriters. Scary stuff. Nay voor iemand die te enthousiast is over het gebruiken van de nucleaire codes!
  • Half juli ging ik een dagje naar Oostende met mijn mama. We gingen naar het Zandsculpturenfestival, en jongens, hebben we ons daar een kriek gelachen. Er zitten er paar pareltjes tussen maar bij heel veel van de sculpturen kan je je toch wel vragen stellen. Onderstaande foto zou bijvoorbeeld Bruce Springsteen zijn. Moest hij niet meer leven (wat gelukkig niet zo is aangezien hij onsterfelijk is), hij draaide zich om in zijn graf. Nay voor onherkenbare zandhopen!
Mo how.

Mo how.

That’s all folks. Als jullie mij nog niet volgen op Instagram (@voskosmosblog), kletsen op de poep. Ik doe mee aan de #augustbreak2016 en ik heb al elke dag een foto gepost! Het is nog maar 4 dagen bezig, maar wie het kleine niet eert…

Tot snel! XO

 

Bron foto BB-8, bron gif Will Smith

2 thoughts on “Yay & Nay: part VIII

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s