Alweer een Alliteratie: De Dankbare Dag

Vandaag is het Thanksgiving in de VS. Een feest dat wij hier bij ons niet vieren. Maar als we zien hoe Halloween ook Europa veroverd heeft, zal het wel niet lang meer duren of wij zitten ons ook allemaal in november een indigestie aan kalkoen en zoete aardappelen met marshmellows (serieus, Amerika?) te vreten. Nu, voor mij is dat absoluut geen probleem. Geef mij een feest waarop ik in mijn joggingbroek kan eten tot er frituurolie uit mijn poriën stroomt, en ik ben erbij. Vanavond eet ik echter een slaatje, terwijl ik mij in mijn hoofd inbeeld dat ik een hele feestmaaltijd aan het eten ben. Maar ik wil het toch een beetje vieren, dus vandaag een lijstje van dingen waar ik heel dankbaar voor ben. In willekeurige volgorde. Spoiler alert: slaatjes staan er niet tussen.

 • Het Vriendje
 • Dr Phil
 • Mijn ouders
 • Goodreads
 • Boeken in het algemeen
 • Blind typen
 • Alle soorten kaas
 • Mijn antivriesspuitbus voor ’s morgens als de auto bevrozen is en ik geen tijd heb om te krabben
 • De wandeltocht naar Santiago de Compostela
 • Digitale tv
 • Fotoalbums
 • Otters
 • Buschauffeurs die elkaar groeten als ze elkaar kruisen
 • Mijn rijbewijs
 • Manbuns
 • Taart
 • Bloglovin
 • Al mijn vrienden en familie
 • Kroatië
 • Grappige autocorrects
 • Vuilnismannen
 • Reality-tv
 • Zoete aardappelen
 • De Hema
 • Oorstokjes
 • Post-its
 • De cinema
 • Ryan Gosling
 • Kwalitatief onderwijs
 • Den Aldi
 • Microgolfovens
 • Vliegenmeppers
 • Water uit de kraan
 • Perfect rijpe avocado’s
 • Goed geschreven columns
 • Roompotparken
 • Leonardo DiCaprio
 • Mensen die mij als het dringend is naar de wc laten gaan in restaurants en cafés of gewoon hun eigen huis
 • Toiletpapier
 • Mensen die tegen glazen deuren lopen (sorry)
 • Wikipedia
 • Poes Springsteen
 • Kleren in zebramotief
 • Sudoku’s
 • Dikke soep
 • Buikpijn van het lachen
 • Wolken
 • Dikke schapen
 • Oprah Winfrey
 • Vanille
 • Heel kleine schelpjes
 • Steve Jobs
 • Dat ik in België geboren ben
 • Snorkelen zonder paniekaanvallen te krijgen
 • Bongobonnen
 • Bliksem
 • Matt Bellassai en specifiek zijn wekelijkse YouTube-rubriek ‘Whine About It
 • Notitieboekjes
 • De kleur blauw
 • Jeff Buckley
 • Therapeuten en psychologen
 • Pindakaas
 • Grootouders
 • Mijn haarkleur
 • Mijn fleece dekentje met armen
 • Internet
 • Zo van die klerencompartimentjes voor in je reiskoffer te steken
 • Kattenfilmpjes op YouTube
 • Chocolade

En dat zijn dan nog maar degenen die ik zo meteen kan bedenken!

Waar zijn jullie dankbaar voor, lieve lezers? 🙂

XO

4 thoughts on “Alweer een Alliteratie: De Dankbare Dag

 1. Zo’n dekentje met armen: de shnuggle heet dat volgens het boeksje van de blokker. En meteen heb ik iets om thanks for the given: “mooie benamingen voor simpele dingen” (en notitieboekjes he, all hail the notitieboekjes😆

 2. Sorry mijn hersenen blokkeren even compleet bij ‘zoete aardappelen met marshmellows’. Ik ben echt dankbaar voor vanalles en nog wat maar op dit moment vooral over het feit dat ik dat niet hoef te eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s