Yay & Nay: part III

Hallo mijn lieve valentijntjes! Ik schrijf dit op vrijdagavond, want dit weekend heeft Het Vriendje een paar dingen gepland voor Valentijn, en ik weet dus niet of ik dan tijd ga hebben om te schrijven. Misschien is dus tussen vrijdagavond en zondag waarop dit gepost wordt de wereld vergaan, en dan spijt het mij dat ik dat niet heb vernoemd bij de NAY’s. Maar soit, als de wereld vergaan is kunnen jullie dit waarschijnlijk ook niet meer lezen, en dan zit ik hier gewoon tegen het niets te brabbelen. Laat ik maar gewoon beginnen met de YAY’s en NAY’s van deze week, want het gaat duidelijk weer de foute kant op met mijn inleiding 🙂 GO!

YAY

  • Mensen die actief zijn op Twitter en meer kattenaccounts volgen dan de gemiddelde persoon, zullen misschien My Sad Cat wel kennen. Foto’s van een oude zwarte kat, The Bear, die een eeuwig droevige en melancholische blik heeft. Love it. De eigenaar van The Bear (en trouwens ook van Shipley, Ralph en Roscoe) heet Tom Cox. Hij beheert verschillende kattenaccounts en schrijft hilarische stukken tekst over zijn leven op het Engelse platteland op zijn website. Vooral de verhalen over zijn vader zijn legendarisch. Vroeger schreef Tom voor kranten en tijdschriften, maar nu is hij de onafhankelijke tour opgegaan. Zijn site is reclamevrij en draait puur op de giften van bezoekers. Aangenaam lezen én een originele vorm van crowdfunding. Ik heb nog maar één keer geld gestort, en dat was toen Roscoe was aangevallen door een hond en hele dure operaties nodig had. Maar ik ben zeker van plan om in de toekomst nog geld te doneren, én zijn boeken te kopen. Yay voor (niet onaantrekkelijke trouwens) catdudes!
Zwarte katten zijn sowieso cool, ook als ze existentiële crisissen hebben.

Zwarte katten zijn sowieso cool, ook als ze existentiële crisissen hebben.

  • Over Twitteraccounts gesproken, hoe schattig is Tom Lenaerts die al zijn tweets eindigt met “groetjes tom lenaerts”?! Da’s een beetje zoals mijn mama die ook bijna altijd haar sms’en naar mij eindigt met “mama”. Alsof ik haar nummer niet in mijn gsm heb staan en telkens moet raden naar wie mij nu toch die ellenlange berichten zonder leestekens stuurt. Yay voor de generatie die het allemaal nog wat moet uitzoeken op het wereldwijde web!
Mo how. Zelfs hartelijke groeten <3

Mo how. Zelfs hartelijke groeten ❤

  • Ook al die reclame gezien voor de nieuwe snoepjes van Mentos, met karamel en chocolade? Nieuwsflits, die zijn helemaal niet nieuw, het zijn… MELLERS! Mijn collega had een paar gratis Mentos/Meller gekregen en had mij ook eens laten proeven. Ik werd meteen minstens tien jaar terug in de tijd gekatapulteerd. YUM! Yay voor nostaligische karamellen!
Mellers = yummers.

Mellers = yummers.

  • Ik heb een nieuwe goeroe. Zet een stapje opzij Oprah, move over Dr. Phil, want de Self Help Hipster heeft bij mij een lamp doen branden die feller schijnt dan die allesverwoestende zon in de clip van Black Hole Sun. Lianne schrijft wel meer inspirerende teksten, en ik heb al vaker enthousiast zitten knikken bij haar paragrafen en bullet points. Ik krijg regelmatig door haar blog het gevoel dat ik een beetje Beyoncé ben en dat ik de wereld aankan. Maar bij haar Code voor 2016 zat ik gewoon te fistpumpen aan mijn bureau. Nu al de beste zin van het jaar: “My agenda is the Pentagon, the club full of hot bitches on a Saturday night: You’re not getting in.” HALLELUJA PRAISE! THE! LORD! Yay voor mijn nieuw mantra!
Ik tijdens het lezen van die ene fantastische zin.

Ik tijdens het lezen van die ene fantastische zin.

NAY

  • Kijk, ik heb Kanye West heel lang verdedigd. Het is een eikel, maar wel een eikel die briljante muziek maakt. Ik verkondigde aan iedereen die het wou horen dat ze naar zijn muziek moesten luisteren, en dat ze zich dan beter over zijn gedrag zouden kunnen zetten. Maar ook ik heb mijn grenzen. Twee weken geleden stond hij nog in de YAY-categorie door zijn hilarische aanval op Wiz Khalifa, vandaag staat hij resoluut bij NAY en zal hij zich serieus en oprecht moeten excuseren om er ooit weer uit te geraken. Een paar dagen geleden tweette hij “BILL COSBY INNOCENT!!!”, en kort daarna bleek dat hij in een van zijn nieuwe nummers verwijst naar Taylor Swift op een niet zo vriendelijke manier. Nee Kanye. Nee. Hou uw smoel. In een van mijn favoriete nummers ooit van hem zegt hij “Everybody knows I’m a motherfucking monster” en misschien had ik hem toen al gewoon op zijn woord moeten geloven. Boe voor motherfucking monsters. Boe voor na al die jaren toch moeten toegeven dat Kanye een lul is!
  • Ik zit sinds de kerstvakantie weer in een neerwaartse suikerspiraal en ik geraak er bijna niet meer terug uit. Elke week neem ik mij weer voor om de week nadien te stoppen, en dan zondig ik die week extra veel onder het motto “want vanaf volgende week is het weer gedaan”. En dan stop ik de week nadien uiteraard niet, en begint het spelletje weer opnieuw. Gelukkig heeft mijn lichaam duidelijk wel wat geduld met mij, want ik ben nog maar een halve kilo bijgekomen in het nieuwe jaar. Maar er moet wel eens iets gebeuren, want binnenkort is mijn lijf het ook beu en gaat het mij beginnen straffen. Weten jullie trouwens wat het paswoord is van mijn top-secret excel-bestand waar ik mijn gewicht in bijhoud? “koffiekoeken”. Nu zeg ik u. Nay voor mijn blijkbaar onbestaande wilskracht!
Het helpt ook niet dat ik regelmatig ga ontbijten of brunchen op plekken waar bijvoorbeeld DIT op de kaart staat.

Het helpt ook niet dat ik regelmatig ga ontbijten of brunchen op plekken waar bijvoorbeeld DIT op de kaart staat.

  • Heeft er nog iemand het gevoel dat binnen een paar maanden gaat blijken dat Donald Trump zijn deelname aan de presidentsverkiezingen in de VS een wrede grap was, bedoeld om ons af te leiden van een paar atoombommen en komende wereldoorlogen? Ik kan nog altijd niet geloven dat dat écht serieus aan het gebeuren is. Dat kan toch gewoon niet? We moesten allemaal eens goed lachen met Arnold Schwarzenegger als gouverneur van California, maar dit is toch echt next level? Ik dacht van in het begin dat zijn deelname een mopje was, iets om eens goed mee te lachen online en dan snel weer te vergeten. Maar het begint nu toch wel lang te duren he, dat mopje. Boe voor de meest gestoorde presidentskandidaat ooit, én al zijn honderdduizenden volgelingen (serieus, wat?!)!

Tot volgende week hartediefjes! XO

 

Bron screenshot My Sad Cat, bron screenshot Tom Lenaerts, bron foto Mellers, bron gif weenmeisje

6 thoughts on “Yay & Nay: part III

    • Jep! Ik volgde vroeger de weight watchers, en ik had daar dan een heel handige app van. Daar stonden dan grafiekjes enzo in. Maar ik volg dat al heel lang niet meer, en vorige maand heb ik dan mijn abonnement opgezegd. Maar eerst heb ik wel mijn volledige historiek overgeschreven in excel 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s