Yay & Nay: part II

Joepie hoera jippie woehoew! De vorige Yay & Nay viel in de smaak, waardoor ik dit bombardeer tot een officiële nieuwe rubriek. Ik weet nog niet goed of ik de Zamenvattende Zondag dan volledig laat vallen, of eerder een maandelijks iets van maak, of dat dat dan te veel van het goeie is… Ik zal er nog eens over nadenken. Maar in de tussentijd is er weer een week verstreken, maakte ik een update van mijn goeie voornemens, én heb ik opnieuw een paar leuke én minder leuke dingen verzameld. En die ga ik op jullie loslaten.. NU!

YAY

  • Dieren zijn fantastisch. Vriendschap is fantastisch. Vriendschap tussen dieren is fantastisch. Vriendschap tussen dieren van verschillende soorten is zo fantastisch dat ik erdoor in foetushouding op de grond wil liggen wenen. Deze week was er het verhaal van het varkentje en de kitten, maar er zijn de afgelopen maanden zo veel gelijkaardige verhaaltjes geweest dat ik heb beslist om er een aparte post van te maken. Binnenkort! Yay voor varkentjes in kleedjes. En yay voor kittens. AL-TIJD yay voor kittens!
mqiofjqmlnfroij

mqiofjqmlnfroij

  • De afgelopen week was een absolute feestweek op tv-vlak. Er was een nieuw seizoen van The Sky is the Limit, en na jaaaren wachten krijgen we eindelijk weer elke week nieuwe afleveringen van De Mol en Temptation Island. Hier in het huishouden Vos-Vriendje hebben we collectief beslist dat we tevreden zijn met de eerste aflevering van De Mol, en vooral omdat ze heel trouw zijn gebleven aan het oude concept. If it ain’t broke… En naar Temptation hebben we uiteraard ook gekeken, en daar vinden we het vooral belachelijk dat het maar over negen dagen gaat. Negen. Dagen. Je zou toch denken dat je hem negen dagen in je broek kan houden. Maar blijkbaar gaat dat zelfs niet voor een paar uur. Marvin, je leek mij de enige semi-normale man, waarom toch? Oh, en er was ook nog het nieuwe programma Pink Ambition. Maar sweet baby moses in a basket daar ga ik zelfs niet over beginnen want dan moet ik naar de Nay-puntjes springen vrees ik. Maar toch, yay voor mensen die gek genoeg zijn om zich in te schrijven voor alle marginale programma’s waar ik dan naar kan kijken!
Damn you Marvin.

Damn you Marvin.

  • Hallo, mijn naam is Vos en ik hou van de nieuwe K3. Ik kan en wíl het niet verstoppen. Ik heb naar de zoektocht gekeken, gestemd (op de huidige meisjes, jep), De Droom Gaat Verder gevolgd,… En ik ben zelfs naar de afscheidsshow gegaan. Uiteraard met het excuus dat één van mijn vriendinnen en haar driejarig dochtertje iemand wilden om mee te gaan, maar stiekem ook gewoon omdat ik het wel heel leuk vind allemaal. Ik heb nog net niet hun nieuwe cd gekocht. Deze week waren Klaasje, Marthe en Hanne op bezoek in De Ideale Wereld en ik vind dat ze daar heel goed hun plan hebben getrokken. Het kan niet gemakkelijk zijn om in zo’n volwassen en gewaagde show toch je onschuld te bewaren én tegelijkertijd niet over te komen als tuttebellen. Ik denk dat we soms niet beseffen hoe zwaar het moet zijn om in zo’n mediamachine terecht te komen, en ik vind dat ze zich heel goed standhouden. Yay voor regenboogkleedjes! Hey mama sé mama kuma kuma hey mama loko loko la oya oya lé lé!
Incognito K3-vos.

Incognito K3-vos.

  • Al tien jaar lang gaan de BFF en ik elk jaar samen op citytrip in de paasvakantie. Vorig jaar gingen we naar Salzburg, het jaar voordien naar Amsterdam. En dit jaar gaan we naar, tromgeroffel, Dublin! We boekten onze vluchten en het hotel en ik kijk er al belachelijk hard naar uit. Ik ben er ook wel een beetje bang voor. Een paar jaar geleden hadden we ook een trip naar Dublin geboekt en dan ben ik een paar dagen voordien zo ziek geworden dat ik op doktersbevel thuis moest blijven. Omdat ons hotel een promotie was en omdat Ryan Air gewoon Ryan Air is zijn we toen al ons geld kwijtgeraakt, ook al had ik een geldig doktersbewijs. Dus ik hoop dat de Ierse karma ons dit jaar een beetje beter gezind is. Jullie lezen er uiteraard alles over binnen een paar weken. Yay voor een paar dagen tranen met tuiten lachen en decadent veel taartjes eten met de BFF!
Throwback naar vorig jaar in Salzburg. De enige reden dat ik daar geen tien kilo verdikt ben is dat ik de rest van de tijd hysterisch Sound of Music-dansjes deed.

Throwback naar vorig jaar in Salzburg. De enige reden dat ik daar geen tien kilo verdikt ben is dat ik de rest van de tijd hysterisch Sound of Music-dansjes deed.

  • We hebben The Revenant gezien, en ik overweeg nu serieus om op 29 februari de voormiddag verlof te nemen zodat ik de nacht voordien live Leonardo DiCaprio zijn eerste Oscar kan zien winnen. Yay voor prachtige films met wondermooie natuur! En, ok, berengevechten.

NAY

  • Een paar dagen geleden kreeg ik een mail van de Hunkemöller om een enquête in te vullen over mijn laatste ervaring in hun winkel. Ik gaf alles goede punten. Hun verkoopsters, hun aanbod, de netheid van hun winkel,… Maar ik heb het toch niet kunnen laten om een beetje te klagen in het vakje waar ik nog opmerkingen mocht meegeven. Ik vind namelijk dat ze hun klanten een beetje in ’t zak zetten. De laatste keer dat ik er geweest was kocht ik vier dingen en had ik in het pashokje uitgeteld hoeveel ik zou moeten betalen. Toen ik aan de kassa stond, moest ik ongeveer 15 euro meer betalen dan ik had verwacht. Omdat ik een miet ben die niet voor zichzelf kan opkomen, betaalde ik gewoon en bestudeerde ik buiten pas mijn rekening. En opeens was het mij duidelijk. Hunkemöller heeft op hun prijskaartjes verschillende prijzen staan, allemaal voor verschillende regio’s. Een prijs voor Duitsland, eentje voor België, en dan nog een paar andere. De prijs voor Duitsland staat bovenaan, en die voor België pas lager. En uiteraard kijk je toch alleen maar naar de bovenste prijs, omdat dat nu eenmaal het meest logische is? Het is een beetje mierenneuken maar ik heb niet graag het gevoel dat een winkel mij bewust wil misleiden om zo veel mogelijk geld aan mij te verdienen. Of misschien ben ik gewoon een beetje naïef 🙂 Boe voor geldkloppers!
  • De nieuwe Rihanna. Het enige dat ik hoor is een kwakende eend. Boe voor heel lang wachten op een teleurstellende nieuwe single!

  • Omdat ik een gierige pin ben, zoek ik altijd op mijn gsm op waar de brandstofprijzen het goedkoopst zijn om te gaan tanken. Ik ga daar geen tien kilometer voor omrijden maar misschien wel eentje. Deze week was het weer zover en ik moest in de buurt van mijn werk gaan tanken omdat ik sowieso niet meer genoeg naft had om thuis te raken. Ik zocht de goedkoopste op mijn app en vertrok met de bijhorende arrogantie van “kijk eens hoe slim en efficiënt ik ben”. Ik nader het goedkope tankstation en merk dat het toch nog iets duurder is dan op mijn app. En dan spreek ik over 2 cent ofzo, maar toch genoeg om mij te laten doorrijden. “Misschien heb ik mij vergist, en is het die Esso van 100 meter verder dat goedkopere.” Nee dus. En toen kon ik niets anders dan nog verder rijden, tot ik uiteindelijk echt in het rood stond en wel moést stoppen aan het eerstvolgende tankstation. De duurste van allemaal. Resultaat: zeker vijf kilometer uit de richting gereden én reteduur getankt. Boe voor mijn eigen gierigheid!
  • Een vrouw wordt verkracht, en de dader gaat zo goed als vrijuit omdat het om een misverstand zou gaan. Hier gaat al mijn haar van rechtstaan en begint mijn bloed van te koken. Nee is nee, en zelfs als een vrouw je kust en interesse toont is dat geen vrijgeleide om tegen haar zin seks met haar te hebben. Als de vrouw in kwestie na wat smodderen toch neen zegt, weet je wat je dan doet? Ok zeggen, stoppen, de vrouw naar huis laten gaan en de papieren zakdoekjes bovenhalen. Dit is zo’n gevaarlijk en respectloos precedent, en ik vind eigenlijk gewoon geen woorden om mijn woede hiervoor te uiten. Boe voor het feit dat nee blijkbaar nog altijd geen nee betekent.

En nu is het tijd om af te sluiten want Het Vriendje en ik gaan op culturele uitstap naar Waterloo, daarna spaghetti eten bij de schoonouders én eindelijk naar de laatste Hunger Games in de cinema. Jullie ook nog heel veel plezier deze zondag en tot snel! XO

 

Bron foto Tyra & Bron foto varken kitten

One thought on “Yay & Nay: part II

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s