Yay & Nay: part IV

Oh lordy lordy wat een lekker lui weekend is dit. Gisteren had ik een doktersafspraak in de voormiddag en ik gaf mijzelf de rest van de dag om daar wat van te bekomen. Ik las heel lang, ik ging in bad, ik keek een miljoen afleveringen van de Days of our Lives (op x2-stand uiteraard). ’s Avonds gingen we naar een feestje van een vriendin die dit jaar 30 wordt, deze ochtend sliep ik uit en lummelde ik de hele dag maar wat rond. En oh, er was een oud mevrouwtje de held van de dag maar dat is iets voor in het Yay-lijstje. Ik zal er eens aan beginnen.

YAY

 • Die oude mevrouw dus. Het Vriendje en ik wilden vandaag uitgebreid ontbijten, dus ik trok naar de bakker om de hoek. Ik haat de bakker om de hoek. Ik vind ze daar traag en niet vriendelijk, de inrichting van de winkel is verschrikkelijk onlogisch en eigenlijk is hun marchandise niet eens heel lekker. Maar hij ligt wel het dichts bij ons huis, en op zondagmiddag kan luiheid al eens de bovenhand nemen. Maar ik dus naar de bakker, en in de rij voor mij stond een oud madamtje. Het duurde gigantisch lang dus uiteraard kreeg ik bijna haar volledig levensverhaal te horen. Ze was een paar maanden geleden van de trap gevallen, haar sleutelbeen was verbrijzeld en met dit weer voel je dat uiteraard nog harder. Haar verhaal verveelde mij een beetje, vooral omdat het haar echt geen reet interesseerde hoe het met mij ging, maar toen het eindelijk aan haar was werd ze mijn heldin. Ze keek de kassierster recht in de ogen en zei: “Jawadde, ze zullen thuis denken dat ik dat hier nog zelf moest bakken.” HA! Yay voor oude madammekes zonder scrupules!
 • Deze filmpjes. Zo. Herkenbaar. Yay voor erfenissen van Afrikaanse prinsen!

 • Ik heb de laatste dagen een vreemde fascinatie voor het haar van Harry Styles. Het begon allemaal met de verschijning van One Direction in de Carpool Karaoke van (de briljante trouwens) James Cordon. Harry had daar een soort tic nerveux waar hij heel de tijd zijn haar naar voor zwierde en het dan terug naar achter wreef. En sinds dan denk ik meer dan gewoonlijk aan het haar van Harry Styles. Hoe vaak zou hij dat wassen? Zou hij dat zelf moeten doen of heeft hij daar mensen voor? Zouden daar dieren in leven? En hebben die dieren dan een naam? Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik dit in de Yay-rubriek zet, misschien gewoon omdat ik niet meer de enige wil zijn met die fascinatie. Yay voor boybandhaar!

 • Weten jullie welk prachtig concept ik de afgelopen weken leerde kennen? De bibliotheek. Na 28 jaar op deze aarde heb ik beseft dat er een gebouw bestaat waar ik zo goed als GRATIS boeken kan meenemen. Een geniale uitvinding, al zeg ik het zelf. Omdat ik vanaf volgende week (aaaargh omgomgomg) 4/5 ga werken ga ik uiteraard ook minder verdienen, en ik moet een paar manieren vinden om mijn kosten te drukken. En aangezien een vrij groot deel van mijn maandelijks budget naar boeken gaat, is de bib een goeie oplossing. Uiteraard ga ik nog altijd boeken kopen, ik wil auteurs zo veel mogelijk steunen. Maar dat kan ik ook doen door hun boeken te kopen met cadeaubonnen die ik aftroggel voor elke feestelijke gelegenheid in het jaar. Mijn eerste boek dat ik heb meegenomen uit de bib is Room van Emma Donoghue. Ik heb al ongeveer 3/4 gelezen en als het laatste deel even goed is als de vorige dan krijgt hij van mij vijf dikke vette sterren op Goodreads. Yay voor geld besparen en toch nog boeken kunnen lezen!
Héél harde aanrader.

Héél harde aanrader.

NAY

 • Die hele discussie van de laatste dagen over het eten van brood. Zucht. Bij elk opiniestuk, elke facebookpost, elk item in een talkshow erover, rollen mijn ogen wat verder in mijn hoofd tot ze bijna niet meer te zien zijn en ik begin te lijken op zo’n creepy kind met witte oogbollen uit een horrorfilm. Mensen kunnen soms toch zo zagen. Als we nu eens gewoon stellen dat alles slecht is als je er te veel van consumeert, maar dat het allemaal niet zo’n kwaad kan als je je gezond verstand gebruikt? (Behalve drugs natuurlijk, just say no, stay in school.) Weet je wat een groter probleem is? Dat er bijna 30 doden zijn gevallen bij aanslagen in Turkije deze week. En weet je wat een nog groter probleem is? Dat dat na een paar uur zelfs geen hoofdpunt meer was in het nieuws, maar ergens achteraan bengelde. Dàt is een probleem. Nay voor fucked up prioriteiten!
 • Deze kat. Waarom proberen de illustratoren van dierenproducten de dieren in kwestie altijd een zo psychotisch mogelijke look te geven? Als mijn kat er zo zou uitzien als ze haar behoefte moet gaan doen, dan zou ik de exorcist bellen. Nay voor griezelige dieren op discountproducten in de supermarkt!
Als je voor de spiegel staat en drie keer de naam van deze kat zegt, komt ze uit de spiegel gekropen om een scheet in je gezicht te laten.

Als je voor de spiegel staat en drie keer de naam van deze kat zegt, komt ze uit de spiegel gekropen om een scheet in je gezicht te laten.

En nu moet ik ophouden want Het Vriendje had beloofd om om 16u te stoppen met werken, en aangezien het 16u15 is moet ik van mijn oren gaan maken.

Nog een fijne zondag lievelingen XO

 

11 thoughts on “Yay & Nay: part IV

  • Ik was er al geweest, maar vooral als kind. Ik had een beetje een verkeerd beeld ervan, ik dacht dat ze daar alleen maar oude onbekende boeken hadden maar niets is minder waar! Je ziet, een mens is nooit te oud om bij te leren 🙂

  • Het is een ongelofelijk mysterie, ik zou het graag eens aanraken maar misschien toch ook liever niet?? En ja, die James Cordon is echt super. Blijkbaar was hij vroeger een hevige fan van Take That en hij kent nu die dansjes nog, zijn ook heel leuke YouTube filmpjes van 🙂

 1. Pingback: Yay & Nay: part V – Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s