Yay & Nay: part V

Ik ga er gewoon invliegen vandaag, vinden jullie dat niet erg? Ik heb al genoeg om over te brabbelen hieronder, en time is money people!

YAY

 • Het afgelopen weekend was er eentje van veel microben ten huize Vos-Vriendje. We kwamen afgelopen woensdag allebei thuis met keelpijn en een snotneus, en tegen het weekend was ons huis een volledige ziekenboeg. Ik was tegen zaterdagavond al iets beter maar Het Vriendje heeft heel het weekend koorts gehad. Waarom ik dit in godsnaam bij de Yay’s zet? Omdat ik sinds vandaag weer door mijn beide neusgaten kan ademen! Mijn stem is nog wat raspig van het vele hoesten, mijn lippen zijn volledig gebarsten, ik heb af en toe nog een mini-vapeur, maar praise the lord in heaven ik kan weer ademen. Yay voor zuurstof!
Ik zou willen zeggen dat deze drol ons heeft gesteund in onze zieke dagen, maar tegenwoordig heeft ze het te druk met uren lang te kijken naar een stuk plastiek dat vastzit onder de lichtkoepel boven de living.

Ik zou willen zeggen dat deze drol ons heeft gesteund in onze zieke dagen, maar tegenwoordig heeft ze het te druk met uren lang te kijken naar een stuk plastiek dat vastzit onder de lichtkoepel boven de living.

 • Een heel weekend ziek zijn betekent uiteraard ook een heel weekend tijd om series te bingewatchen. Fuller House kon dus niet op een beter moment op Netflix losgelaten worden. De eerste aflevering was er eentje vol nostalgie. Ik hou ervan als een serie zich heel bewust is van zichzelf en wat meta-grapjes gebruikt, en dat gebeurde hier zeker (“your sister is busy running her fashion empire” en dan die blik, geniaal). De humor was vrij stout, de acteurs in hun element, de nieuwe kindacteurs moesten nog wat wennen maar toonden toch ook al veel potentieel,… Ik heb gelezen dat er veel mensen toch teleurgesteld zijn in de reboot, omdat ze het veel te verschillend vinden van het origineel. Ik vind dat totaal niet, in mijn ogen is het exact hetzelfde als het origineel. Misschien hebben veel mensen gewoon een vervormd beeld in hun hoofd van de oude reeks. Zo keek ik een tijd geleden ook na vele jaren terug naar mijn lievelingsfilm uit mijn jeugd, Duimelijntje. Ik had mij er zo op verheugd, en toen hij dan eindelijk op het scherm kwam was ik toch wat teleurgesteld. Ik had het in mijn hoofd opgebouwd tot iets bijna legendarisch, en de realiteit kwam toch wat anders aan. En dan nog iets, ik had al weken zin een milkshake van de Quick. Dat was al zeker tien jaar geleden, en dit weekend was het eindelijk zo ver. Het ging een godendrank zijn, nectar van de zuiverste soort, een opfrissing voor mijn lichaam en ziel. En weet je wat? ’t Was eigenlijk een beetje degoutant. En nu ben ik vergeten hoe ik van Netflix naar milkshakes ben geraakt. Story of my life. Whatever, yay voor John Stamos!
Have mercy.

Have mercy.

 • En dan nu het beste nieuws van de week, en het is nog maar maandag. Leonardo DiCaprio heeft een Oscar. Eindelijk. Hij zou er al zeker drie moeten gehad hebben verdikke. Ik had zelfs deze voormiddag vakantie genomen zodat ik hem kon zien winnen (ik voelde het in mijn dikke teen) voordat ik het zou moeten lezen op internet of in de krant. Yay voor de overwinning, ook al is het niet eens voor zijn allerbeste acteerprestatie ooit!
 • We blijven nog even in de sfeer van de Oscars. Vorige keer had ik het al over het boek waar ik toen in bezig was, Room. Ik las Room eergisteren uit. Ik gaf hem meteen vijf sterren op Goodreads en smeet hem prompt in mijn lijstje van favorieten aller tijden. Wat een perfect boek. Ik kan er echt in de verste verte niets negatiefs over verzinnen. Het boek gaat over de vijfjarige Jack die samen met zijn moeder (“Ma”) in gevangenschap leeft. Voor Ma is dat een verschrikking, maar voor Jack is het de enige wereld die hij kent. Brie Larson won vannacht nog een Oscar voor haar vertolking van Ma in de verfilming van Room. Ik denk niet dat ik de film ga zien, gewoon omdat ik het boek zó goed vond en ik wil dat door niets laten verpesten. Yay voor prachtige verhalen!

NAY

 • Weten jullie wat ik vroeger veel speelde? Neopets. Jongens toch, hoeveel uren van mijn tienertijd ik hieraan heb verspild, ik wil het zelfs niet weten. Ik weet al niet meer goed hoe mijn Neopet er uitzag, ik weet alleen nog dat hij een dikke kop had en blauw was. En dat ik hem vaak liet verhongeren omdat ik het veel te druk had met spelletjes te spelen en verfborstels te kopen. Hij was misschien wel uitgemergeld van de honger maar hij zou toch een mooi kleurtje hebben damnit! Ik mis je, kleine blauwe Neopet. En net daarom staat dit bij de Nay’s. Waarom, o waarom is er geen Neopets-app? Onlangs zocht ik ernaar in de app-store, omdat ik er zeker van was dat zo’n legendarisch spel toch wel een eigen app zou hebben. Niet dus. Maak er werk van, app-jongens. Nay voor nostalgie die ons niet gegund wordt!
Ik denk dat die van mij de derde van links was. Maar dan blauw. En uitgehongerd.

Ik denk dat die van mij de derde van links was. Maar dan blauw. En uitgehongerd.

 • Gisteren keken we naar de laatste aflevering van Making a Murderer op Netflix. De serie (waar een tweede seizoen van komt trouwens!) gaat over Steven Avery en de moord op Theresa Halbach. Avery zat in de eerste helft van zijn leven 18 (!!!) jaar onschuldig in de gevangenis, en op het moment dat de staat en de lokale politie bijna moeten boeten voor wat ze hem hebben aangedaan, wordt hij gearresteerd voor de moord op een jonge fotografe. Tijdens het proces komen heel wat niet zo koosjere dingen aan het licht. Ik ga niet zeggen hoe het afloopt, daarvoor moet je zelf kijken. Maar los van of hij het nu wel of niet gedaan heeft (ik heb nadien een paar artikels gelezen waardoor ik toch een beetje twijfel), de reeks toont sowieso aan hoe ver machtsmisbruik kan gaan. En daar kan je alleen maar boos van worden. Nay voor onrecht in het algemeen!
Hoe hard lijkt die journaliste trouwens op die actrice Rena Sofer uit Mooi en Medogenloos?

Hoe hard lijkt die journaliste trouwens op die actrice Rena Sofer uit Mooi en Medogenloos?

En nu moeten jullie mij allemaal gerust laten want De Mol gaat beginnen! Zeg eens, wie is het volgens jullie? Bij mij staat Bruno op de eerste plaats, en dan Stijn. Cathy is het zeker niet, die is te.. euhm.. gewoon té.

XO

 

Bron foto John Stamos, bron foto Neopets

 

8 thoughts on “Yay & Nay: part V

 1. Room? Ik zet hem op mijn lijstje!
  En John Stamos, had die lenzen in mss op die eerste foto? Ik zag hem in Glee enkele maanden geleden. Blijft de max hé. Full house was ook één van mijn favoriete series toen ik “klein” was 😀

 2. Haha, Neopets! In mijn tienerjaren had ik daar ook een account, en ik had keiveel punten, maar mijn broer nog meer. Nostalgie!
  En De Mol, tja, ik weet het niet. Ik heb van in ’t begin al een gevoel dat zegt ‘Hanne’, omdat ze er té onschuldig uitziet. En zeker nadat ze vorige week keihard gelogen heeft over die vrijstelling… We’ll see!

 3. Wie is de Mol? Ik zou het niet weten want ik keek niet. Net iets meer interesse voor de boeiende tv genaamd The Sky is the limit enzo 🙂 En uiteraard Fuller House. Ik HOU zoveel van de humor naar de afwezigheid van Michelle (de jurk van Ramona, epic!)

 4. Ooh ik was echt al een paar dagen aan het denken dat ik is naar neopets zou moeten zoeken in de appstore. Even wat jeugdsentiment beleven.. Ik was er ook echt van overtuigd dat die wel een app zouden hebben! Wat een teleurstelling.

 5. Neopets? Gat in mijn cultuur want zegt me niks..
  Ik hoor zoveel goeds over Making a Murderer dat ik toch wel benieuwd ben naar die serie. Spijtig genoeg heb ik geen Netflix dus hopelijk snel aangekocht door een Vlaamse zender.
  En wat betreft de Mol.. Het is niet Gilles en niet Cathy. Ik heb heel lang op Stijn gestaan maar nu begin ik te twijfelen aan Bruno ook. En die Hanne, daar was ik stomverbaasd van dat die zo kon liegen, en eerlijk.. return december (ipv return to sender) dat ruikt toch ook verdacht.

 6. Neopets? Nog nooit van gehoord zelfs.. een gat in mijn cultuur :-).
  Al zo veel goeds gehoord over Making a Murderer ondertussen.. zou t wel graag zien, heb alleen geen Netflix dus hopelijk snel aangekocht door een Vlaamse zender.
  En wie de Mol is? Het is niet Gilles en niet Cathy. Ik heb lang Stijn getipt, maar nu begin ik te twijfelen aan Bruno ook. En Hanne, ik had nooit gedacht dat die zo kon liegen. En die return december (ipv return to sender), dat ruikt toch ook wel heel verdacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s