40 Dagen Bloggen – Terugblikken op 52 vrije vrijdagen

Vandaag is het exact een jaar geleden dat ik voor de eerste keer een vrije vrijdag (het universum smíjt gewoon alliteraties naar mij) had. We zijn intussen 52 weken verder en ik heb het mij nog geen seconde beklaagd. Toen net voor de zomer het hele systeem van LBO op mijn werk afgeschaft werd en ik mocht kiezen om mijn volledig openstaand saldo (wat dus nog 4,5 jaar was) toch nog in één keer op te nemen, kon ik niet snel genoeg tekenen. Daarom vandaag een lijstje van de vreugde die die ene vrije dag per week mij al heeft bezorgd. Een top drie, weliswaar, maar dan in willekeurige volgorde!

Ons huis is proper en al mijn administratie is in orde

Meestal toch. De laatste weken heb ik mijn huishoudelijke taken wat verwaarloosd omdat ik mijn vrije dagen spendeer bij de bank om de beste lening uit de brand te slepen. Maar meestal lukt het mij wel goed om op vrijdag mijn vaste taken uit te voeren. Ik heb zelfs een hele planning per week gemaakt, waar ik uiteraard een nieuw schriftje voor moest kopen in de Hema. Duh. Doordat ik alle minder leuke huishoudelijke klusjes op vrijdag combineer, is de rest van het weekend veel minder druk en hebben Het Vriendje meer tijd voor elkaar. Win-win! (En ja, ik kijk op vrijdag gewoon ook in de voormiddag naar de Days of our Lives of Temptation Island, of ik doe zelfs een dutje. Geven en nemen hé, geven en nemen.)

Meer tijd en energie voor de favoriete mensen in mijn leven

Als je hier al een tijdje meeleest, dan weet je dat ik vrij hysterisch word van een te volle agenda. Sommige mensen worden daar gelukkig en energieker van, op mij heeft het eerder een omgekeerd effect. Als ik een week elke avond plannen heb dan begin ik tegen die plannen op te kijken, ook al zijn het de leukste plannen die je je kan bedenken. Dus die extra dag geeft mij meer ademruimte. Als ik bijvoorbeeld op maandag, dinsdag, woensdag én donderdag weg moet dan kan ik daar beter mee omgaan als ik op vrijdag kan thuisblijven om op adem te komen. Of ik spreek bijvoorbeeld af met de Oreo-vriendin (die vrij ver van mij woont) op een vrijdag in plaats van een zaterdag, zodat ik geen hele weekenddag op de baan ben. Mijn mama heeft al jaren ook een vrije dag op vrijdag, en sinds kort mijn papa ook. Dus een paar weken geleden zijn wij op vrijdag gezellig met het gezin samen kastanjes gaan rapen. KASTANJES GAAN RAPEN! Wie zijn wij, de familie uit Seventh Heaven?!

Ik werk efficiënter

Zowel thuis (zie puntje 1) als op het werk. Ik ben iemand die deadlines en druk nodig heeft om efficiënt en hard te werken, en het feit dat ik nu mijn werk op 4 in plaats van 5 dagen moet doen is net heel goed voor mijn motivatie. Als ik te veel tijd heb voor iets, heb ik de neiging om dat onnodig uit te stellen of te verspreiden over verschillende dagen. Nu zit ik vaker achter mijn eigen veren.

Ik zou nu ook een lijstje van nadelen kunnen bedenken maar daar zou alleen maar opstaan dat ik minder verdien, maar dat neem ik er heel graag bij. Ik besef dat het spijtig genoeg niet voor iedereen weggelegd is, en moest ik Het Vriendje niet hebben dan was het voor mij zelf ook niet mogelijk. Maar iedereen die het wel zou kunnen en toch nog twijfelt om het te doen: niet meer twijfelen, ga er gewoon voor. Het is een enorme verrijking geweest in mijn leven, en wat ik inboet aan geld win ik terug in energie en levensvreugde. Klinkt allemaal heel Bond Zonder Naam, maar het is wel waar.

En bij deze zit de eerste week van 40 dagen bloggen erop! Je mag 6 jokers inzetten en ik gebruik die allemaal op zondag. Als je trouwens graag wil weten wie er nog meedoet, dat kan je zien op déze pagina.

Tot volgende week! XO

4 thoughts on “40 Dagen Bloggen – Terugblikken op 52 vrije vrijdagen

  1. Ik werk ook vier dagen en probeer ook veel klusjes ’s avonds en op woensdag te doen, zodat ik in het weekend meer vrije tijd heb. Helaas is de praktijk niet zo, en is er altijd wel wat te doen in het weekend.
    Voor morgen heb ik alvast een joker ingezet, we zullen zien wat er nog nodig is de komende weken, want ik heb alvast hopen inspiratie. Komt ervan, als je blog een jaar lang op een laag pitje staat 🙂

  2. Het ligt volledig aan mij, maar heel even had ik je titel verkeerd geïnterpreteerd 🙂
    Ik werk nu twee jaar halftijds en ik kan me helemaal vinden in wat je schrijft. Geen geld ter wereld kan daartegenover staan. Ik zou de tijd met mijn kids niet meer willen missen. Misschien schrijf ik er ook eens een postje over, want die 40 dagen bloggen zijn nog lang niet voorbij!

  3. Mijn 4/5e is soms eens twee halve vrije dagen, of eens de ene week twee dagen en de andere week geen. Maar ik blijf het geweldig vinden en zou fulltime zelfs niet meer overwegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s