“We zitten hier allemaal tegen ons goesting he!”

Maandagavond heb ik met Het Vriendje naar de laatste twee afleveringen van Cordon gekeken. Ik krijg hem meestal niet eens zo ver om naar één aflevering van een serie te kijken, dus dat we er twee gezien hebben was echt wel uitzonderlijk en veelbetekenend. Het was zelfs op zijn vraag! Voor wie het nog niet wist, Cordon is een nieuwe fictiereeks op VTM en gaat over een dodelijk virus dat de ronde doet in Antwerpen. Om het besmettingsgevaar zo veel mogelijk te beperken, wordt een bepaald deel van Antwerpen volledig afgesloten, niemand mag er nog in of uit. De reeks volgt verschillende personages (politiemannen, een zwangere tiener, een ouder koppel, een lerares en haar klasje,…) in en buiten het cordon. En dat is, zonder overdrijven, RETEPOKKESPANNEND! De laatste jaren zijn er wel meer goeie Vlaamse fictiereeksen gemaakt, maar het is toch al lang geleden dat ik nog letterlijk onder mijn dekentje lag te bibberen, en dat ik naar de tv aan het roepen was. Voor degenen die het gezien hebben: het gezicht van Reinhilde Decleir aan het einde van de tweede aflevering zal voor eeuwig op mijn netvlies gebrand staan vrees ik.

Ik wist op voorhand al dat deze reeks iets ging zijn wat ik graag zou zien. Ik heb namelijk een grote voorliefde voor rampenfilms of –series. Hoe meer doden hoe beter, en dan nog liefst op een heel dramatische en onrealistische manier, zoals bijvoorbeeld door een alien die bliksemschichten afschiet waar virussen inzitten. (Heb ik zojuist het scenario voor de beste rampenfilm ever geschreven? Ik denk het wel!) Als er in de winkel een film staat met op de cover een kapot vrijheidsbeeld (om één of andere reden moet New York er altijd eerst aan geloven, zie link), dan kan ik niet anders dan hem te kopen. Bruce Willis die in een meteoriet moet kruipen om de wereld te redden? Ik ben helemaal mee. Helen Hunt op de vlucht voor een megatwister? Jup! Een groep vrienden die met een handcamera een voos monster en de volledige vernieling van New York (duh – scène met het rollende hoofd van het vrijheidsbeeld!) filmen? Bring. It. On.

Arm vrijheidsbeeld :(

Arm vrijheidsbeeld 😦

En natuurlijk vind ik het geweldig als zo’n film of reeks van een superieure kwaliteit is, zoals Cordon, maar ik kan vooral ook heel veel plezier halen uit films die zo slecht gemaakt zijn dat je niets anders kan doen dan er heel hard mee lachen. Als jullie mijn hobby ook graag willen oppikken, dan geef ik jullie graag raad met mijn…

*tromgeroffel*

TOP DRIE VAN BESTE SLECHTSTE RAMPENFILMS!!!

3. SHARKNADO

20140326 sharknado

Of hoe een low-budget syfy-rampenfilm, met een score van 3,3/10 op IMDb, in een paar weken tijd een cultklassieker werd. Het verhaal zit heel simpel samengevat in de titel. Er waaien tornado’s rond, en in die tornado’s zitten bloeddorstige haaien. Echt waar. Dit onverwacht succes speelt zich vreemd genoeg niet af in New York, maar wel in Los Angeles. Dat is eigenlijk niet slecht gezien, want de film maakt handig gebruik van de stereotype inwoner van Hollywood; de cast is zo dom en oppervlakkig dat je eigenlijk blij bent als er iemand sterft. Nog het vermelden waard: de papa uit Home Alone speelt ook mee. Eindelijk zijn verdiende loon voor het zomaar achterlaten van Kevin.
Top-moment: Het vriendje van Tara Reid sterft op gruwelijke wijze. Dat kan Tara Reid geen hol schelen.

2. ICE QUAKE

20140326 ice quake

Een rampen-kerstfilm! Dat moet eigenlijk een volledig genre op zich worden als je het mij vraagt. Onder de aardkorst in Alaska zitten een paar methaanhydraten (ja, ik heb dit moeten googlen). Ik weet niet juist wat dat zijn, maar die dingen zijn dus gevaarlijk en kunnen ontploffen. En natuurlijk beslissen die rotdingen om dat te doen op kerstavond. Partypoopers. Uiteraard wordt er een volledig gezin (ouders-zoon&dochter die er allemaal even oud uitzien) uit elkaar gerukt, op zoek naar de oplossing. Het acteerwerk is vreselijk en ik verstond er eigenlijk niks van. Maar ik zet hem niet op 1 omdat hij zich afspeelt in Alaska, dus de beelden van de sneeuw zijn wel mooi. En waarschijnlijk hadden de acteurs het ook wel ferm koud tijdens het draaien. Als ik ooit te weten kom dat ze hem gedraaid hebben in een studio met nepsneeuw, zet ik hem op 1!
Top-moment: Het moment waarop je beseft dat zijn dochter niet zijn vrouw of zus is maar zijn dochter.

1. ALIEN TORNADO (alternatieve titel: Tornado Warning)

20140326 alientornado

Een verdiende nummer 1. Deze keer zitten er geen haaien in de tornado’s, maar aliens. ’t Is te zeggen, elektromagnetische spanningsvelden die de aliens gebruiken om de aarde te verwoesten. Of toch vooral Chicago. Een vader-dochter-duo ontdekken, in samenwerking met een plaatselijke meteorologe, dat de tornado’s vol alien-bliksems zitten, en zoeken een manier om ze tegen te houden. Intussen worden ze tegengehouden door de regering, die beweert dat er niets aan de hand is. En o ja, de vader en de meteorologe worden intussen uiteraard verliefd op elkaar. Alles bij elkaar goed voor een flinke 3,1/10 op IMDb.
Top-moment: Een supermegatornado verwoest een volledige bus in een veld. Rond dat veld staan bomen. Je zou denken dat bomen een beetje waaien als er een tornado passeert. In Alien Tornado doen de bomen daar niet aan mee.

Ziezo! Ik zou ook een speciale vermelding willen geven aan “Lightning: fire from the sky”, een draak van een film met Jesse Eisenberg die ik een paar jaar geleden ’s middags zag terwijl ik ziek thuis was. Ik vind hem echter niet op dvd, ze verkopen hem nergens! Niet op bol, niet op 2dehands.. De enige versie die ik gevonden heb is een tweedehandse via Amazon, maar die kost bijna 75 euro!

Als jullie nog aanraders hebben, goed of slecht, (of als jullie die laatste film op dvd vinden!) laat het mij gerust weten in de comments 🙂
Bron foto vrijheidsbeeld

Bron foto Sharknado

Bron foto Ice Quake

Bron foto Alien Tornado

9 thoughts on ““We zitten hier allemaal tegen ons goesting he!”

  1. The Walking Dead is inderdaad echt geweldig. En verslavend spannend! Net als uw geweldige blog die ik hier via Bart ontdek seg! Super! Je zou columns moeten schrijven voor de Flair! Of een ander populair weekblad naar keuze :p Alleszins: petje af! 😉

  2. Pingback: Zamenvattende Zondag part XVI | Voskosmos

  3. Pingback: Zamenvattende Zondag, part XIX | Voskosmos

  4. Pingback: Zamenvattende Zondag, part XXI | Voskosmos

  5. Pingback: Zamenvattende Zondag, part LV | Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s