Zamenvattende Zondag, part XIX

Nog een week en we kunnen weer feest vieren, want dan is het de twintigste editie van de ZZ! Misschien moet ik eens een giveaway doen om dat te vieren, maar ik heb het gevoel dat er dan niemand zou meedoen en dat is ook zo zielig. Misschien als de ZZ 1 jaar wordt!

Deze week heb ik mijn blogje een beetje verwaarloosd. Ik had genoeg linkjes verzameld om een nieuwe luiewijvenblog te maken, maar ik wil niet dat jullie denken dat jullie vanaf nu alleen nog maar ZZ’s en luiewijvenblogs gaan krijgen. En eerlijk gezegd had ik het ook te druk met, nu ja, hoe zeg je dat.. leven 🙂 Volgende week val ik na een paar weken wat terug in mijn normale routine, dus dan kan ik wat meer tijd maken om jullie te entertainen/vervelen (schrap wat niet past) met mijn hersenspinsels. Maar first things first, hier komen de wekelijkse zzzzzintuigen!

Gezien: Woensdagavond had Het Vriendje bij ons thuis een filmavond voor zijn vrienden georganiseerd. Normaalgezien zorg ik dan dat ik iets anders te doen heb, maar deze keer moést en zou ik ook thuis zijn. Want wat stond er op het programma? Sharknado én Sharknado 2!! Wie hier al lang leest, kent mijn obsessie met (hilarisch slechte) rampenfilms. De eerste Sharknado heb ik vorig jaar gekocht in de uitverkoop van de Free Record Shop, ik heb hem dan de eerste keer gezien in de nacht van 31 december op 1 januari. Ja hoor, terwijl andere mensen zich bezatten en feesten tot in de vroege uurtjes zit ik naar een film over een dodelijke tornado met haaien in te kijken. Deze week kwam het vervolg, Sharknado 2: The Second One (hoe geniaal is die titel?), uit op Syfy. Gelukkig hebben wij bij ons Telenetabonnement ook een abonnement op Syfy en konden we hem meteen opnemen. We hebben er dan woensdag maar meteen een marathon van gemaakt. Het Vriendje en ik vonden ze allebei geweldig, maar zijn vrienden hadden er al snel genoeg van. Ik denk dat ze het iets te serieus namen, terwijl je bij zo’n films echt je verstand moet afzetten. Mini-recensie: Terwijl de eerste Sharknado nog gemaakt was als échte serieuze rampenfilm, is de tweede echt een parodie op zichzelf met heel veel vette knipogen. De makers hebben waarschijnlijk bij de eerste, die onverwacht een megasucces werd, beseft dat ze goud in handen hadden en hebben voor de tweede alle schaamte en serieux naast zich gelegd. Ze drijven de spot met de eerste, schakelen handenvol C-celebs in voor cameo’s en leggen het niveau van de special effects nóg lager. Een echte aanrader, maar alleen voor liefhebbers van het genre.

Ook gezien deze week: heel coole graffiti in de Spuistraat in Amsterdam!

Ook gezien deze week: heel coole graffiti in de Spuistraat in Amsterdam!

Geproefd: Deze week heb ik mij heel de week goed aan mijn dieet gehouden, behalve gisteren. In april ging ik met mijn BFF al een eerste keer naar Amsterdam, en dat is mij daar toen zo goed bevallen dat ik om mijn verjaardag te vieren nog een dagje terug wou gaan voor een Best Of. En dat deden we dus gisteren. We vertrokken al heel vroeg met de trein, ik had de treintickets betaald als traktatie maar mijn BFF had gezorgd voor een upgrade naar eerste klas. ZALIG. Ik voelde mij echt een koningin, vooral omdat we in de eerste klas dan nog een afgesloten kotje voor ons alleen hadden. We hebben er dan een superleuke dag van gemaakt, we hadden veel geluk met het weer en hebben heel de dag in de stralende zon gelopen. We hebben veel gewandeld, maar nog meer gegeten. Aangezien bijna al mijn Amsterdam-hoogtepunten culinaire hoogtepunten waren, heb ik mijn dieet gisteren eventjes op pauze moeten zetten. We hebben 5 Starbucksen gedaan, zijn pannenkoeken gaan eten in Pancakes, hebben een cupcake gekocht bij Van Ness Cupcakes, en sloten de dag af bij een all-you-can-eat sushi restaurant. In dat laatste waren we speciaal gaan eten omdat ik daar vorige keer in de wolken was door één gerechtje op de kaart: sesamballetjes met auberginevulling. Ik heb ze gisteren dus voor de tweede keer gegeten, en ik vond ze nog steeds even lekker als mysterieus. De auberginevulling smaakt naar Nutella, en de saus die erbij geserveerd werd leek op en smaakte naar crème anglaise. Je verstand weet dat je een hoofdgerechtje aan het eten bent, maar je smaakpapillen proeven een dessert. Nu ja, dessert als hoofdgerecht, daar ga mij niet over horen klagen. Ik besef net dat ik een paar zinnen geleden gelogen heb, shame on me. Ook vrijdagavond heb ik mij niet aan mijn dieet gehouden, omdat we toen naar twéé trouwrecepties moesten. Eentje om 16u van een collega van Het Vriendje, een eentje om 18u van de zoon van mijn baas. Ik weet dat het in theorie mogelijk is om op een receptie geen hapjes te eten, maar daar doe ik met de beste wil van de wereld niet aan mee. En ik weet ook dat je er 2 kan eten in plaats van 15, maar daar doe ik ook niet aan mee 🙂

Als je in Nederland bent, moét je een cupcake met pindakaas eten.

Als je in Nederland bent, moét je een cupcake met pindakaas eten.

Is het een dessert? Waarom smaakt aubergine naar choco? Who cares, geef er mij nog maar tien.

Is het een dessert? Waarom smaakt aubergine naar choco? Who cares, geef er mij nog maar tien.

Gehoord: Ik ben helemaal weg van Bang Bang van Jessie J, Ariana Grande en Nicki Minaj. Ik ben geen grote fan van Ariana Grande, ik vind dat ze met iets te veel krullen en iets te “kwelerig” zingt. En ik weet dat dat geen argument is, maar ik vind dat ze irritant haar heeft. Maar in Bang Bang is heel gekweel nog aanvaardbaar, hoewel Jessie J naar mijn mening volledig de show steelt. Downloaden die handel!

Gevoeld: Pijn aan mijn portemonnee. Vorige week gaf ik véél te veel geld uit aan nieuwe handtassen en een portemonnee, en hoewel ik daar nog steeds geen spijt van heb (ER STAAN VOSSEN OP) besef ik wel dat het geen slimme financiële beslissing was. Vooral omdat de dag nadien de rekening van mijn autoverzekering in de bus viel. En zo een dag The Best of Amsterdam was ook niet echt goedkoop. Het resultaat is dat het nog niet eens half augustus is, en dat ik al creatief ga moeten worden met wat er nog op mijn rekening staat. MAAR ik heb gisteren in Amsterdam veel geld gegeven als donatie op de Poezenboot, dus misschien zorgt mijn goeie karma er wel voor dat ik een van de komende dagen 500 euro vind op straat ofzo. Laten we hopen. Wat ik nog gevoeld heb gisteren was veel blijdschap toen ik in de Albert Heyn alle blauwe zakken Doritos uit de rekken haalde en er mee naar de kassa liep. De smaak Cool American is al jaren niet meer bij ons te koop, terwijl het net de allerbeste chipssmaak ooit ever in de wereld is. In Nederland verkopen ze hem nog wel, dus gisteren liep ik als een zottin rond om alle zakken die ik vond te kunnen importeren naar ons landje. Ik weet dat ik het net had over mijn slechte financiën, maar ik heb de chips betaald met onze gezamenlijke rekening, haha 😀 Ik weet dat ik dan ga moeten delen met Het Vriendje, maar misschien gaan er wel een paar zakken “verloren”. Hmm.

Geroken: Vandaag verander ik het zintuig “ruiken” weer in “lezen”. Zo af en toe mag dat hé. Deze week ben ik begonnen in The Fault in our Stars, dé hype van het moment. Ik had hem al een tijdje liggen, maar had het lezen uitgesteld net omdat het zo’n hype is geworden. Wow, hoe arrogant en hipster klinkt dat zeg? Nu ben ik er een paar dagen geleden dus toch in begonnen, en hij is écht de moeite waard. Ik zit nog maar in de helft, maar ik zit er al echt ín. Overdag kijk ik echt uit naar de avond, omdat ik dan kan lezen. Ik denk dat hij binnen een paar dagen wel uit zal zijn, en ik hoop dat ik niet te hard ga moeten wenen. Daarna kan ik beginnen aan een boek dat ik gisteren heb gekocht in Waterstones. Ik heb hem vooral gekocht op basis van de “aanbeveling” die iemand er onder had gezet 🙂

:) :) :)

🙂 🙂 🙂

En dat was het voor deze week. De komende weken wordt mijn leven dus wat rustiger, vooral omdat ik geen geld meer heb om dingen te doen 🙂 Het hoogtepunt van volgende week wordt mijn uitstapje met mijn BFF naar de Zuidfoor, maar dat is grotendeels haar verjaardagscadeau voor mij, dus dat kan er nog net af. Als iemand tips heeft om de rest van de zomermaanden door te komen met weinig tot geen geld, geef ze gerust door! Geniet nog van de laatste uren van het weekend, en van de grappigste straatnaam in heel Amsterdam:

20140810 dubbeleworststeeg

Smakelijk!

XO

2 thoughts on “Zamenvattende Zondag, part XIX

  1. Pingback: Opkomen voor jezelf: geen do’s, vooral don’ts | Voskosmos

  2. Pingback: Zamenvattende Zondag, part XXXII | Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s