Blogtips om heel jullie weekend mee te vullen

Vandaag gaan we het eens niet over mij hebben (allemaal in koor: oooooh :() maar zet ik de spotlight op andere blogs die het verdienen. Ik lees al een paar jaar graag blogs, maar pas sinds ongeveer een jaar geleden lees ik ze echt intensief. Dat is vooral te danken aan de ontdekking van Bloglovin, een website die heel mooi bijhoudt welke blogs je volgt en alle nieuwe posts in chronologische volgorde laat zien. En nu deel ik de favorieten in mijn volglijst met jullie. Even voor de duidelijkheid, dit is geen gesponsorde post ofzo. De bloggers in mijn lijstje kennen mij van haar noch pluim. Ik spread gewoon graag de joy. En wat ik nog liever doe dan de joy spreaden, dat is lijstjes maken. En daarommmm…

DE GROTE LIJST VAN 9 BLOGS DIE JE NIET MAG MISSEN OF JE MIST IETS ZEG DAT IK HET GEZEGD HEB

TALES FROM THE CRIB: We beginnen met de moeder aller Vlaamse blogsters: Lilith/Kelly van Tales From The Crib. Kelly blogt al tien jaar, en heeft er zelfs een boek over geschreven dat sinds deze week uit is. Ik heb haar een paar jaar geleden ontdekt, en heb mij toen op een paar weken tijd door haar volledig archief geworsteld. Wat leuk is aan TFTC, is dat Kelly veel interactie heeft met haar lezers. Je voelt dat ze weet waar ze mee bezig is, wie haar publiek is, en hoe ze dat publiek moet bedienen. Haar posts zijn nuttig, grappig en vooral eerlijk. Ze zegt het hoe het is, zelfs al is dat niet altijd rozengeur en maneschijn, en dat maakt haar herkenbaar. Er zijn ontelbaar veel bloggers in ons landje, waaronder ikzelf natuurlijk, maar dé blogster, dat is Kelly.

IKBENIRISNIET: Iris is een van onze noorderburen, en woont samen met haar vriendje en haar ongelofelijk schattig en grappig konijn Bunny Von D. Alleen al voor dat konijn in het de moeite waard om haar ook te volgen op Instagram. Iris blogt heel regelmatig, de laatste weken zelfs bijna elke dag. Zij schrijft over Bunny Von D, vegetarische recepten en ecologische onderwerpen, zonder dat je een té groen geitenwollensokkengevoel krijgt. Ik denk zelfs dat Iris een beetje een badass is.

PRINCESS BURLAP: Dayna is vorig jaar getrouwd met een man die leeft met het syndroom van Asperger. Ze heeft een heel mooie manier van dingen verwoorden, ik heb het gevoel dat ze ook heel mooie romans of poëzie zou kunnen schrijven. Haar eerlijkheid is ontwapenend, en hoe ze spreekt over haar man doet je geloven in de echte ware liefde. Haar leukste posts zijn de stukjes die ze schrijft in naam van haar hond Toast.

THE KITCHENARY TALES: The Kitchenary Tales wordt geschreven door Stephanie Coorevits. Als die naam je iets zegt, dan kan dat wel kloppen. Stephanie werd vorig jaar tweede in De Beste Hobbykok van Vlaanderen. Ik ben daar eigenlijk nog altijd niet over, ik weet nog altijd niet hoe ik mij toen heb kunnen inhouden om niet heel mijn inboedel naar mijn tv te gooien. Zoals je al kon raden is haar blog een kookblog, maar je moet niet alleen saaie recepturen verwachten. Stephanie is héél grappig, en vertelt altijd een entertainend verhaal bij haar recepten. En oh ja, ze heeft intussen ook een boek uit.

LIVING IN ANOTHER LANGUAGE: Amanda en haar vriend reizen al jaren de wereld rond, en door haar beschrijvingen krijg je zin om hetzelfde te doen. Tot kort woonden ze nog in Korea, maar een paar maanden geleden hebben ze hun boeltje gepakt en zijn ze naar Nieuw-Zeeland verhuisd. Heel interessant om te volgen, al is het maar alleen om wat weg te dromen bij hun vrije levensstijl. En als je geen zin hebt om veel te lezen, volg dan maar gewoon voor de prachtige foto’s.

PAPER BOATS: Nog een noorderbuur! Aline schrijft over… Ja over wat eigenlijk? Ik kan haar niet echt in een hokje steken. De laatste weken focust ze steeds vaker op haar fotografiewerk, en ze heeft duidelijk veel talent. Als je Aline volgt krijg je een beetje van alles, ze doet je schaterlachen, nadenken en voélen. Ze kan de ene dag een review schrijven van verschillende chocoladerepen (inclusief hilarische foto’s), en een paar dagen later krijg je een krop in de keel bij een reeks portretten. En ze heeft heel schattige katten. Altijd een pluspunt.

INDIEBERRIES: Over Indieberries heb ik het hier al eens gehad, maar ik wou haar toch niet uit mijn lijstje laten. De van afkomst Zuid-Afrikaanse Ché schrijft altijd goeie posts, maar haar beste zijn die waar ze haar comics gebruikt. Die zijn simpel, maar briljant in hun eenvoud.

HOW SWEET IT IS: Als er een prijs zou bestaan voor enthousiast, zelfs op het randje van hysterisch, te spreken over lekker eten, dan gaat die naar Jessica van How Sweet It Is. Ik zou haar beter niet volgen, want alles wat ze kookt ziet er zo lekker maar vaak o zo ongezond uit. Maar ik krijg het niet over mijn hart om haar te verwijderen, omdat ze mij gewoon zo hard laat lachen. Als ik haar recepten lees en naar haar foto’s kijk, dan is het niet duidelijk of er kwijlplekken of tranen van het lachen op mijn bureau liggen. Ideaal om te lezen als je eens in een dipje zit. Hoewel je dan waarschijnlijk jezelf zal willen troosten met bijvoorbeeld haar “chocolate frosted cake donuts”. SAY WHAT?

DE GROENE MEISJES: Merel en Jaimie wonen in Amsterdam, en zijn enorm begaan met dierenleed en het milieu. Maar net als bij Iris, die hier wat hoger in het lijstje staat, komt het nooit belerend of saai over. Ze geven veel leuke tips over hotspots in Amsterdam, en hoe je groener kan leven. En ook zij hebben supercoole katten. Hmm, ik merk een dieren-patroon op in de mensen die ik volg.

Ziezo, nu weten jullie ook wat te doen dit weekend. Als jullie zelf nog leuke blogs volgen die ik ook moet kennen, laat het mij zeker weten!

XO

PS: ik was er bijna eentje vergeten. Ugly Renaissance Babies aan de top.

 

6 thoughts on “Blogtips om heel jullie weekend mee te vullen

  1. Pingback: Zamenvattende Zondag, part XXIII | Voskosmos

  2. Pingback: Het beste van 2014: Welriekende Woensdag | Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s