Thuis met buikgriep: wat niét te doen

Onderstaande tips zijn ongelofelijk wetenschappelijk onderbouwd en proefondervindelijk getest door het feit dat ik mij al drie dagen lang alleen maar verplaats tussen de zetel en de wc. Ik heb geen idee hoe ik deze situatie goed moet aanpakken, maar ik weet intussen wel al wat ik beter niet had gedaan. En ik deel graag mijn kennis, dus hierbij…

 • Ga er niet van uit dat er nog genoeg wc-papier rond het rolleke zit. Dat is niet het geval.
 • Ga zeker niet uit schuldgevoel de eerste dag nog werken. Vergaderingen notuleren lukt toch niet als je je alleen moet concentreren op je eten binnenhouden (langs beide kanten), en je maakt je echt niet populair bij je nieuwe collega’s door hen allemaal te besmetten.
 • Begin niet aan een nieuwe puzzel van 1000 stukjes. De puzzel zal door een fabricagefout verschillende dubbele stukjes in de verpakking hebben, waarvan er steeds maar eentje exáct zal passen. Stress en woede hierover zullen alleen maar voor meer krampen zorgen.
 • Denk niet dat je wat quality time met je kat zal kunnen doorbrengen. De kat zal overdag, op de uren waarop je normaalgezien op je werk zit, veranderen in een allesvernietigende demoon met een uitroei-voorkeur voor bovenstaande puzzelstukjes. Ze zal geen medelijden tonen voor je fragiele toestand, en je alleen maar aanstaren met een blik des doods. Als je lief dan ’s avonds thuiskomt, zal ze weer veranderen in een beminnelijke en charmant beest, waardoor je terreurverhalen ongeloofwaardig zullen worden.
 • Check niet voor de lol eens hoeveel werkmails je intussen al gemist hebt. Dit heeft een laxerend effect.
 • Word niet overmoedig, en kies niet voor een vettige pasta van zodra je je terug iets beter voelt en je eetlust is teruggekeerd. Dit is een truc van de buikgriep-goden, om je te testen op je inschattingsvermogen. Je zal falen.
 • Roep niet luid: “Ik denk dat ik genezen ben!!” van zodra je anderhalf uur niet naar de wc bent moeten gaan. Opnieuw een test. Nul op tien. Straf: dubbel zo veel buikpijn!
 • Probeer niet te denken aan de ironie van het doktersadvies om zo veel mogelijk zoete dranken te drinken op een moment dat je al misselijk wordt bij het idee alleen al. ’t Is niet dat je ervan gaat genieten of dat ze ook langer dan vijf minuten in je lijf gaan blijven zitten.
 • En last but not least, de belangrijkste tip: bij de opnames op de digicorder staan “aflevering wissen” en “serie wissen” heel dicht bij elkaar. Als je denkt dat je je op dag één van je ziekte niet zult vergissen tussen die twee bij het enige lichtpuntje in je miserie, namelijk de 22 nog te bekijken afleveringen van Dr Phil, dan heb ik spijtig nieuws voor je. Het is toegestaan om na dit vreselijke verlies heel zielig onder je fleecedekentje te wenen.

Zieke kussen XO

2 thoughts on “Thuis met buikgriep: wat niét te doen

 1. Pingback: Zamenvattende Zondag, part XLVII | Voskosmos

 2. Pingback: Zamenvattende Zondag, part XLVIII | Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s