Luiewijvenblog, part VII

Ik weet niet wat jullie gaan doen dit weekend, maar bij mij zitten zaterdag en zondag vol met ontbijten, brunchen, kermis en proberen de eerste vier Mission Impossibles te zien omdat we maandag naar de vijfde gaan en ik er nog geen enkele gezien heb. Oh, en ergens tussendoor gaan we ook nog proberen een fietszoektocht te doen én te winnen. Dus als er iemand een paar uren extra per dag zou kunnen toveren, dat zou vriendelijk zijn. Misschien hebben jullie niet zo’n druk weekend, of zeggen jullie tegen alle weekendplannen dat ze je gat kunnen kussen omdat je liever in de zetel hangt? Dan heb ik wat entertainment klaarstaan. Het is weer luiewijventijd!

  • Ik heb een nieuwe kookblog ontdekt: Bev Cooks. Ik specifieer dat het een kookblog is, maar dat is eigenlijk niet zo belangrijk. Ik volg haar niet omdat ik haar recepten zo graag wil maken of omdat haar foto’s zo mooi zijn (wat allebei ook wel waar is), maar vooral omdat ze motherflippin’ hilarisch is. Op vrijdag schrijft ze in de categorie Friday Flotsam niet over eten of koken, maar gewoon over random dingen die gebeuren in haar leven. En ze doet dat op zo’n humoristische manier dat ik al eens zo hard heb moeten lachen dat er een snotje op mijn computerscherm vloog. Ik wou dat dit maar een grapje was.
  • The hills are alive en dat zullen we geweten hebben. The Sound of Music bestaat dit jaar exact 50 jaar en dat wordt over heel de wereld gevierd met specials en documentaires. En jullie weten al lang dat ik een grote fan ben, mijn avonturen in Salzburg waren een kleine hint. Een van de docu’s die ik het liefst wou zien was die van Diane Sawyer (zij deed ook hét gesprek met Caitlyn Jenner), maar ik vond nergens een goeie link. Tot vorige week. Jongens en meisjes, maak jullie klaar voor 41 minuten liedjes, feitjes van achter de schermen en een nog steeds prachtige Julie Andrews. Julie Andrews is een van die mensen waarvoor ik sociaal verlof ga moeten aanvragen als ze ooit komt te gaan. Net als Alan Alda. En, ik word al niet goed bij de gedachte alleen al, Oprah. (Spijtige update: onderstaand filmpje werd van YouTube gehaald, wegens schending van de auteursrechten. Oeps. Maar als je op YouTube zoekt naar “sound of music Diane Sawyer” kan je de docu nog bekijken, in stukjes. Maar zegt niet dat ik het gezegd heb.)

  • Al een beetje klaar met lachen met de vrijdagse schrijfsels van Bev Cooks? Goed, dan beginnen we gewoon opnieuw. A day in the life of Pinterest uit de New Yorker van Monica Heisey is een geweldige weergave van hoe perfect en vooral angstaanjagend een Pinterest van vlees en bloed zou zijn.
  • Als jullie mij al een tijdje volgen, dan weten jullie dat ik regelmatig luiheid tot een kunst verhef. En als je pas vanaf vandaag meeleest: aangenaam, ik ben Vos en ik ben een luie drol. En omdat Lianne veel beter dan ikzelf kan verwoorden waarom dat helemaal geen slechte eigenschap is, laat ik het over aan haar.
  • Een paar weken geleden was #unpopularopinion trending op Twitter. Allerlei meningen die ingaan tegen de stroom kwamen naar boven: mensen die Friends een slechte serie vinden, vrouwen die Ryan Gosling maar niets vinden, een paar enkelingen die niet graag pasta eten,… Vooral blasfemie dus. Eentje dat ik zou kunnen geplaatst hebben is: ik vind Harry Potter een eikel. Niet de boekenreeks hoor, mijn liefde en trouw daarvoor kent geen grenzen. Het gaat over het personage. Er verscheen deze week ook een artikel over op Buzzfeed. “Do some yoga, Harry” is nu al een van mijn lievelingszinnen van het jaar. En ik weet dat het vandaag zijn verjaardag is en dat ik dus waarschijnlijk zal branden in de hel hiervoor. Maar dat is niets vergeleken met hoe hij Dobby soms behandelde #sorrynotsorry
  • Instagram-volgtip! Lilothehusky is een account van Lilo (duh) de husky (duuuuh), maar sinds een paar maanden heeft Lilo een vriendje: Rosie. De familie adopteerde de kleine kitten en voeden haar samen met de groep honden op. Wat leidt tot foto’s als onderstaande. Rosie heeft sinds deze week ook een rugzakje dat ze draagt als ze op verkenning gaat. Als jullie mij eventjes willen excuseren, ik moet een hartaanval-wegens-te-schattig gaan krijgen.

 

  • Ik zei daarnet al dat ik dit weekend naar de kermis ga. De eerste en zeker niet de laatste keer Zuidfoor van het jaar, jippie! Hoe leuk en verslavend de kermis ook is, mijn portemonnee is er niet zo blij mee. En dan zijn kortingsbonnen héél handig om niet volledig failliet te gaan. Deze zijn nu voor de Zuidfoor maar je vindt ze op dezelfde site het hele jaar lang voor alle grote kermissen. Graag gedaan!
  • En dan zijn we aangekomen bij de smakelijkste links van deze luiewijvenblog. Als ik een verantwoord dinertje zou moeten geven, dan zou ik als voorgerecht deze avocado-soep serveren, als hoofdgerecht deze stamppot van zoete aardappel, en als dessert zou ik gezonde brownies bakken. Als ik een onverantwoord (en dus veel leuker en gezelliger) dinertje zou geven dan zou ik gewoon zes van deze Nutella-kaastaarten bakken en mijn gezicht daarin laten vallen en daarna zachtjes maar bevredigd wegglijden in een suikercoma.

Oh, en dan nog iets wat totaal naast de kwestie is maar waar ik aan moet denken omdat Tokio Hotel op de radio is. Een paar jaar geleden, toen die groep nog superpopulair was, had mijn papa via de radio concerttickets gewonnen. Hij wist niet dat dat een groep was, en dacht dus dat hij een reis naar Tokio gewonnen had. HAHA! Goeie tijden.

Tot zondag XO

3 thoughts on “Luiewijvenblog, part VII

  1. Pingback: Dienstmededeling en een bemoedigende koe | Voskosmos

  2. Pingback: En de WWW-winnaar is… | Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s