Wie zoekt, die vindt informatie over stinkend fruit en pizzaraadsels

Ongeveer een half jaar geleden schreef ik een blogpost waar ik zelf tranen met tuiten mee heb moeten lachen. Dat klinkt een beetje arrogant, maar niets is minder waar. Ik moest niet lachen met mezelf, maar met jullie. ’t Is te zeggen, met de zoektermen waardoor jullie op mijn blog zijn beland. Intussen is het hoog tijd voor een update, en ik heb weer een paar pareltjes gevonden. Ik hoop uiteraard dat iedereen hier nadien is blijven hangen, of dat mijn stukjes tenminste een antwoord hebben geboden op jullie vragen en verzuchtingen. En al dat niet het geval is, dan probeer ik het hier nog eens. Let’s go.

 • “wat eten muizen graag?” – Kaas. Pindakaas. Alle cornflakes, cracotten, beschuiten en muesli die in mijn voorraadkast in de keuken stonden maar nu moeten afgesloten worden in luchtdichte dozen. Damn you muizen.
 • “met win for life maak je geen kans” – Of hoe één zoekopdracht al mijn dromen aan diggelen sloeg.
 • “ik haat mandarijnen” – BFF’s for life.
 • “lied pizzahut in sinterklaas versie” – *Daaaaar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt, daar wordt aan de deur geklopt, wie zou dat zijn?* ’t Is dat gastje op zijn brommer eindelijk dik een half uur te laat en het zal weeral een verkeerde bestelling zijn dat is nu toch altijd hetzelfde we hadden beter chinees gehaald hoeveel keer moet ik het nog zeggen??
 • “zuurkool met mandarijntjes” – Deze zoeker wil de enige twee dingen in de hele wereld die ik niet lust combineren met elkaar. Stel je de geur van zuurkool voor. Stel je de geur van mandarijnen voor. Stel je nu die twee geuren samen voor. RIP.
 • “eclair dekbed” – Gaat het om een soort slaapzak in de vorm van een eclair waar je dan in kan dromen van pudding? Want dan zou ik graag het verkoopadres weten, asap, danku.
 • “pizza snijden in acht stukken maar je mag maar 3 keer snijden” – Gevonden online: “Snij eerst een kruis in de bovenkant van de taart, je hebt nu vier stukken. Snij daarna horizontaal door het midden van de rand, je hebt nu acht stukken met drie keer snijden.” Ok da’s allemaal goed en wel maar de mensen die die kleinere middelste stukjes gaan krijgen gaan nooit meer naar je pizzafeestje willen komen, wees daar maar zeker van.
 • “jacques vermeire boventanden” – Ik ben zo blij dat ik niet de enige persoon in de wereld bent die twijfelt of Jacques Vermeire wel boventanden heeft.
 • “vos kruist pad” – Wees gezegend want al uw dromen en wensen zullen uitkomen. Behalve als je de win for life wil winnen, volgens de zoeker van hier ergens boven.
 • “wijven met botten” – … zijn volledig aangepast aan het gure herfstweer van de voorbije weken?
 • “stinkende handen surprise” – Je wandelt door het park om je hoofd leeg te maken. Het is nog maar vroeg op de avond maar de herfst zorgt ervoor dat de nacht snel valt. Achter je loopt een man in een lange regenjas. Hij houdt je al een tijdje in de gaten maar blijft op veilige afstand. Je slaat een ander pad in, ver uit zijn richting, en begin met een iets sneller tempo de wandeling terug naar huis. Hij is nergens meer te bespeuren, en je ademhaling wordt langzaamaan wat rustiger. En dan, als je dacht dat je bijna veilig weer thuis was, staat hij voor je. Zijn regenjas blijft dicht, maar hij duwt zijn handen in je gezicht. Ze stinken naar mandarijnen. Het laatste wat je hoort is een gil. Één woord. “SURPRISE”. Hij verdwijnt in de nacht, zijn regenjas fladdert achter hem aan. Het enige waar hij je mee achterlaat is verbijstering en de vage, zure geur van citrusvruchten.
 • En dan zijn er nog een paar die ik alleen maar kan categoriseren onder de noemer ‘waarheden als een koe: “a je moe kakken moe je kakken”, “meisjes kakken” en “secretaresse vergeet ook wel eens iets”. En zeg dat wij het gezegd hebben.

Amen.

XO

6 thoughts on “Wie zoekt, die vindt informatie over stinkend fruit en pizzaraadsels

 1. Toegegeven : in uw vorige editie was ik zeker verantwoordelijk voor de zoekterm ‘mandarijnen stinken’ want dit was een super toffe blog en ik wou die aan al mijn collega’s doorsturen, dus ik heb die gezocht! Dus die blog mag voor mij nog eens verschijnen.

 2. Hahahahahaha! Waar vind je een overzicht van al je zoektermen? Ik zie er altijd maar van een week of zo. Wat bij mij constant blijft terugkeren: “boordstenen plaatsen” en varia daarop. Ik postte ooit eens 1 blogje met daarin foto’s van onze boordstenen. Ik maakte niet eens een heuse tutorial. 😛

 3. Pingback: Zamenvattende Zondag, part LXI | Voskosmos

 4. Pingback: Op zoek naar officiële eieren, spokende huizen en gevaarlijke pyjama’s – Voskosmos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s