Luiewijvenblog part VIII

Normaalgezien zou er hier nu een Zamenvattende Zondag staan. Maar zoals ik vorige week aankondigde, heb ik van de ZZ een tweewekelijkse in plaats van wekelijkse date gemaakt. Deels om wat meer interessante dingen te kunnen vertellen (in twee weken gebeurt er nu eenmaal meer dan in eentje), maar vooral om mij meer te kunnen concentreren op de andere posts. En weten jullie wat al lang geleden was? Luie! Wijven! Blog! Olé! Hieronder een paar links om de laatste uren van het weekend mee te verkwisten, of om morgenvoormiddag te lezen op kantoor om nog even alle to do’s uit te stellen. Enjoy 🙂

  • Twitter is vaak een humoristisch goudmijn. Het enige probleem is dat je moet weten waar je moet gaan zoeken. Het aanbod aan hilarische twitteraars om te volgen is groot, heel groot, en je wil ook niet heel de dag bezig zijn met je tijdlijn bij te houden. Gelukkig houden sommige mensen zich bezig met de pareltjes te scheiden van de zwijnen. Euhm. Ik denk niet dat dat het juiste spreekwoord is. Soit, met dank aan Kate Bear om regelmatig de leuke tweets van de afgelopen weken te selecteren.
  • En nu we het toch over Twitter hebben; een van de meest schandalige verhalen van de afgelopen week was dat van Mohamed Ouaamari, die werd gearresteerd om een onschuldige tweet die volledig uit de context gehaald werd. Ik werd echt misselijk toen ik hoorde wat hem overkomen was. Zijn we opeens niet meer Charlie? Ik trek mij normaalgezien niets aan van het big-brother-is-watching-you-gevoel, omdat ik van mening ben dat je niets hoeft te vrezen als je niets te verbergen hebt. Maar als zoals iets al kan gebeuren, waar zijn we dan mee bezig?
  • Dit ben ik tijdens een dessertenbuffet op een trouwfeest. Of tijdens een kaasavond. Of tijdens het avondeten. Ok ok, dit ben ik op elk mogelijk moment dat er eten voor mijn neus komt te staan.

  • Amelia Diamond schreef een geweldig relativerend stuk over waarom avocado-toast de Oprah van Instagram is geworden. Die titel alleen al. Ik beken, ik heb mij ook al schuldig gemaakt aan de obligatoire toast-foto op Facebook. En bij die van mij lag er zelfs nog een spiegelei op. So basic.
  • Ok, zijn jullie door de vorige twee links al een beetje bekomen van de twitter-rel? Goed, dan laat ik jullie nu weer een ander spectrum van emoties zien. Dit lang artikel vertelt het verhaal van een vrouw die verkracht werd door de man van haar zus, en hier zelf voor gearresteerd werd. En het wordt nog erger, veel erger. Het is een artikel waar je je tijd voor moet nemen. En je haalt er best ook iets van oud servies bij, want als je klaar bent ga je de nood voelen om iets stuk te smijten.
  • Een open brief naar de eigenaars van die kleine huisjes die je zo vaak op Pinterest ziet passeren. “Where is the bed?? Do you have friends and family? ANSWER ME!” :’D
  • Als je denkt aan een wereldkaart, dan denk je meteen aan de standaard kaart die we allemaal kennen van in de les aardrijkskunde. De VS aan de linkerkant, Europa ergens in het midden, Oceanië mooi rechts onder,… Daarom is het zo interessant om deze afbeeldingen te zien. Superinteressant, maar wel eventjes een stevige mindfuck.
  • En om af te sluiten een filmpje van een oude man die liefdevol zingt voor zijn zieke vrouw ❤ Ik zou willen zeggen dat ik hier niet mee heb moeten wenen in een bijna vol bureau op het werk, maar we weten allebei dat dat een leugen zou zijn.

  • En seg, als jullie ook graag eventjes wenen door de wirwar van emoties waar ik jullie vandaag heb doorgesleurd, dan weet XOjane waar je dat het best kan doen.

Tot volgende week! XO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s