Start 2 Angry Run: zes liedjes om op je playlist te zwieren

Ik zit ongeveer in de helft van mijn Start 2 Run lessen. Een paar maanden geleden kreeg ik het ambitieuze idee in mijn hoofd om de app van Evy te downloaden en er gewoon voor te gaan. Één ding had ik een beetje over het hoofd gezien. Toen ik startte met de lessen was het zalig (na)zomerweer en was het ’s avonds nog heerlijk lang licht. Ik was gemotiveerd door hoe vlot de lessen gingen en leefde nog een beetje in een vakantie-terrasjesdoen-picnic-watdurendeavondenlang-sfeertje. Nu zit ik in de helft en is het ’s avonds buiten koud, nat en pikkedonker.

Ik vind het lopen nog altijd niet leuk. Ik doe het omdat ik mijzelf de uitdaging heb aangedaan, omdat het gezond is en omdat ik het einde van die lessen wil halen. Maar ik haal er geen plezier uit. Ik ben altijd blij als ik gegaan ben, maar dan ook alleen maar omdat het gedaan is en ik daarna zeker 48 uur niet meer moet lopen. De runners high, ik ken dat niet. Maar wat ik wél ken en waar ik wél van hou zijn de vette beats in mijn oren. Mijn playlist sleurt mij er elke keer weer door. En daarom vandaag een overzichtje van de 6 meest motiverende schijven waar ik naar luister terwijl ik aan een slakkentempo door de straten huf en puf. Spoiler alert: ’t is vaak nogal van boenkeboenke.

Berzerk – Eminem

Eentje waar ik altijd kwaad van word, ook al weet ik niet waarom. Ik denk dat Eminem zou kunnen rappen over kittens en marshmellows en de lente en ik zou er nog kwaad van worden. En een beetje agressief. Deze staat als eerste op mijn playlist, omdat mijn adrenaline er goed van op dreef komt.

Changing – Sigma ft. Paloma Faith

Eentje voor tijdens de wandelminuten, om even op adem te komen. Rustig maar wel nog genoeg ritme en tempo in het refrein zodat je niet helemaal stilvalt.

Dibby Dibby Sound – DJ Fresh & Jay Fay ft. Ms. Dynamite

Vorig jaar moesten we hier in de zumbales op twerken, dus ik heb er sowieso goede herinneringen aan. Nog een goeike van DJ Fresh (en Diplo) is Earthquake. Een heel goed en repetitief ritme om je voeten op te plaatsen. Tenminste, als je net als ik even snel loopt als een slaperige koala.

My Songs Know What You Did In The Dark – Fall Out Boy

Fall Out Boy is mijn guilty pleasure. Hun teksten en titels slaan op niets, maar spreken toch tot mijn hart. Dit is, net zoals bij Eminem, weer eentje waar ik lekker kwaad van word. Ik trek er dan meestal ook een bijpassend woedend gezicht bij, om duidelijk te maken aan mijn voorbijgangers dat er met mij niet te sollen valt.

Tremor – Dimitri Vegas, Martin Garrix & Like Mike

De enige woorden die in Tremor gesproken worden zijn: “3, 2, 1, GO”. Moet ik nog meer zeggen?

Waiting All Night – Rudimental ft. Ella Eyre

Sowieso is dit een bangelijk nummer, maar het is ook de ideale motivatie voor in de minuten waarin je het echt niet meer ziet zitten. Ik denk altijd aan de bijhorende clip, die gaat over het herstelproces van pro-BMX’er Kurt Yaeger, die zijn been verliest na een ongeval. Gewoon nog maar denken aan de clip is genoeg om mij alles te laten relativeren, en mij te doen beseffen dat ik mij gelukkig mag prijzen dat ik de lessen van Evy kàn volgen.

Een paar dagen geleden downloadde ik nog een paar nieuwe liedjes, maar de meesten zijn niet geschikt om toe te voegen aan mijn playlist. Hoewel, ik kan de nieuwe van Adele er misschien aan toevoegen als ik in het midden van de les eventjes op de grond in foetushouding wil gaan liggen om voor mij uit te staren. Maar ik denk niet dat Evy dat graag zou hebben. En mijn gemiddelde snelheid is nu al lachwekkend laag, dus vier minuten op de grond liggen zou dat nog wat naar beneden trekken. Beter niet dus.

En ik wil wel eens wat inspiratie opdoen, wat staat er op jullie sport-playlist? 🙂

Tot snel!

XO

 

5 thoughts on “Start 2 Angry Run: zes liedjes om op je playlist te zwieren

  1. Niet dat ik ga lopen ofzo, maar als ik eens zot aan het kuisen sla, dan heb ik ook een playlist klaar staan. Die zou ook best voor een loper kunnen dienen! Onder andere Buraka Som Sistema met Wegue Wegue en uiteraard Queen Beyoncé met Girls. Dat nummer doet het hem elke keer!

  2. Ik luister altijd naar de radio. Daarnet was het “lord of the boards”, dat werkte ook wel. Ik moet altijd opletten dat ik niet luidop meezing want ik loop soms echt in ’t centrum

  3. Pingback: Zamenvattende Zondag, part LXIV | Voskosmos

  4. Ik heb een hele tijd geleden al zoiets gedownload dat Zombie run of zo noemt, dat is blijkbaar speciaal om te lopen en je wordt op een bepaald moment achterna gezeten door tja zombies. Leek me wel iets fun. Moet wel nog altijd een eerste keer gaan lopen maar he dit heb ik dan toch al ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s