Zamenvattende Zondag, part XLIII

Dag homies! Het is zondag, late namiddag, en dan weten jullie waar ik te vinden ben. Aan mijn bureautje, met een muziekje en het geprrrr van de kat op de achtergrond. En vandaag komt daar ook nog gesnurk bij, want Het Vriendje ligt in de zetel te slapen. De perfecte setting om mijn week zamen te vatten dus. Omdat ik vorige zondag een specialleke deed, zal ik het vandaag over de voorbije twee weken hebben. En dat allemaal voor de prijs van één blogpost. Daar kunt ge niet voor sukkelen hé.

Gehoord: Onze visarekening die kreetjes van angst uitsloeg. Ik heb de fitness-dvd waar ik een paar weken geleden over sprak gekocht op Amazon, en uiteraard heb ik nog een paar andere dingen gekocht die ik niet nodig heb. Het begon nochtans onschuldig en vol logica. Ik wou niet alléén die dvd kopen, omdat ik het zo zonde vind om verzendkosten uit het buitenland te betalen voor maar één ding. Dus keek ik op mijn verlangslijstjes van Bol.com, en zocht ik uit wat op Amazon goedkoper was dan op Bol. Zo kon ik mijn verzendkosten drukken én nog wat winst maken ook! Ik ontdekte dat het nieuwe boek van Miranda Hart op Bol 29 euro kost, en op Amazon maar 13. Hupsa, het mandje in. Maar toen zag ik dat het boek van Miranda ook ging over de afleveringen van seizoen 3, en dat had ik nog niet op dvd. En het kostte uiteindelijk ook maar 13 euro. Jepla, ook mijn mandje in. En Amazon, als de geniale snoodaards die ze zijn, had door dat ik Miranda best wel leuk vind, en stelde mij op basis daarvan nog een dvd voor. Een fitness-dvd. Van Miranda. Voor maar 5 pond!! Het zou een hoofdzonde geweest zijn om dat niet in mijn mandje te gooien. Dus uiteindelijk heeft mijn oorspronkelijke dvd ervoor gezorgd dat Miranda Hart weer wat rijker is. En weten jullie wat het ergst is? Ik heb ergens verkeerd op geklikt, waardoor ik het boek waar alles mee begon niet eens besteld heb. Dat is dus voor een volgende keer.

Danku Decathlon.

Danku Decathlon.

En de Decathlon heeft ook nog wat geld op hun bankrekening gekregen, want wat is een fitness-dvd zonder het juiste materiaal? En ja, dat zijn gewichtjes van 500 gram. En ja, dat zijn de lichtste die er zijn. EN DAN? Normaalgezien ging ik vorige week maandag starten, maar toen was de dvd nog niet gearriveerd. Dus morgen is D-day. Ik heb met mijzelf afgesproken dat ik de oefeningen elke dag moet doen, behalve op dagen waarop ik al naar de zumba of de fitness ga. Ik ben eens benieuwd, jullie moeten voor mij duimen dat ik niet meteen van dag 1 al kreupel op de vloer lig.

Gezien: Vorig weekend keken we op zaterdagavond naar Gone Baby Gone, een supergoeie film met Casey Affleck in de hoofdrol. Het verhaal gaat over de verdwijningszaak van een klein meisje, en zit vol onverwachte plotwendingen. Ik was heel moe, en de laatste maanden val ik vaak in slaap tijdens films, omdat ik blijkbaar niet 27 maar 87 ben. Maar deze bleef mij boeien van begin tot einde, zeker een aanrader. Op tv keek ik naar het nieuwe seizoen van Komen Eten, waarbij Herman “Marcske” Verbruggen de nieuwe commentaarstem is. De twee eerste afleveringen vond ik het nog heel erg wennen, en ergerde ik mij aan zijn overdreven enthousiasme en intonatie. Iemand op Twitter zei dat het leek alsof hij Bumba aan het inspreken was, en dat was wel een goeie omschrijving. Maar na een paar afleveringen ben ik er al helemaal aan gewend, en vind ik hem zelfs best ok. Hoewel niets of niemand ooit Peter Van Asbroeck zal kunnen vervangen. #neverforget

Geroken: Heerlijke geuren uit de oven. Weten jullie nog dat ik een paar weken geleden suikerloze broodjes probeerde te bakken, en dat die grandioos mislukt waren? Ik heb het deze week opnieuw geprobeerd, en nu lukten ze wél. Laat maar weten als jullie het recept willen, dan typ ik het eens uit voor een van de volgende weken.

Boven de mislukkingen, onder de gelukte versies.

Boven de mislukkingen, onder de gelukte versies.

Gevoeld: De laatste weken overheersen twee emoties: gemotiveerd, en moe. Ik ben deze week aan mijn nieuwe job begonnen, en ik ben er best blij mee. Ik heb nu eindelijk (hoe dramatisch het ook klinkt) een goede reden om ’s morgens op te staan. De maanden voordien voelde ik mij vaak nutteloos, omdat ik naar het werk ging om daar dan 8 uur niets te gaan doen. Niet omdat ik het zelf wou, maar omdat er gewoon geen werk was. Ik ben secretaresse, en als je geen baas hebt ís er gewoon geen werk. Als de wekker ’s morgens afging bleef ik soms nog een uur liggen, omdat ik zo opkeek tegen nog een dag vol verveling en onzekerheid. En ik werd op mijn werk toch niet echt gemist, dus waarom zou ik dan op tijd vertrekken? Vroeger snapte ik niet goed hoe mensen een bore-out kunnen krijgen, maar daar heb ik nu veel meer begrip voor. Nu voel ik mij eindelijk weer nuttig. Het gevolg is natuurlijk ook wel dat ik het de laatste dagen veel drukker heb, en dat ik aan het eind van de dag echt doodop ben. Maar dat zal hopelijk wel wennen. Ik ben liever moe van nuttig en leuk werk dan moe uit verveling. En om mijzelf te motiveren, heb ik voor mijn werk een nieuw schriftje gepimpt. Sylvester Stallone en een motiverende egel moedigen mij elke dag weer aan 🙂

Let's do this shit indeed.

Let’s do this shit indeed.

Geproefd: Het zou een mirakel zijn als ik morgenvroeg op de weegschaal zie dat ik vermagerd ben. Ik heb mij helemaal niet terug op de suiker gestort, integendeel. Ik hou mijn suikerloos bestaan nog altijd goed vol, ik voel dat het intussen een gewoonte is geworden waar ik elke dag beter en beter mee kan leven. Maar dat betekent niet dat ik niet meer eet, en deze week heb ik serieus overdreven. Op vrijdagavond ging ik eten bij de Oreo-vriendin. Zij en haar vriend eten door de week ook zonder suiker, dus zij vond het niet lastig om zich aan te passen aan mijn nieuwe “dieet”. Ze maakte zelf (heldin!) suikerloos pizzadeeg, en we lieten ons volledig gaan bij het beleggen ervan. We speelden met ons drie bijna vier pizza’s binnen, oeps. Ik heb gegeten tot ik echt niet meer kon.

Argh.

Argh.

Op zaterdag ging ik ’s middags bij een vriend eten, en hij had (naast een volledige lunch met omelet, groenten en brood) heel lekkere kaas in huis gehaald. Onder het motto “alles moet op want in de frigo stinkt dat te hard” aten we de twee grote stukken bijna volledig op. Daarna werden we verwacht bij het verjaardagsfeestje van het dochtertje van vrienden. Er stonden pannenkoeken op het menu, en ze hadden speciaal voor mij havermoutpannenkoeken gemaakt. Ik at er drie, én een grote portie fruitsla. Vanmiddag at ik mij bijna een ongeluk aan varkenshaasje en witloof bij mijn schoonouders, en deze namiddag vonden we het een goed idee om met ons tweetjes een volledige camembert uit de oven te verorberen. Gewoon, voor de lol. Dus vanaf morgen moet ik mijzelf terug een beetje intomen. O, en voor de mensen die ook proberen te letten op de suiker heb ik een goeie tip; de rijstmelk met vanille van Lima. Geen suiker, maar wel heel lekker! Nog een suikerloze aanrader is Chillbox in Brussel, waar je heerlijke froyo zonder suiker kan kopen. Ik speel met het idee om een speciaal rubriekje of aparte pagina te maken voor tips als deze, laat maar weten of jullie dat interessant zouden vinden.

Heerlijk bij muesli vandenaldi (die wonder boven wonder ook suikerloos is).

Heerlijk bij muesli vandenaldi (die wonder boven wonder ook suikerloos is).

Nog een boodschap van algemeen nut: volgende week ga ik met Het Vriendje op chill-weekend, dus dan komt er geen ZZ. Ik zal het de week nadien wel proberen goedmaken 🙂

Geniet nog van de laatste uren van het weekend! XO

One thought on “Zamenvattende Zondag, part XLIII

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s