Yay & Nay: een probeersel

Homies, vrees niet, ik leef nog en ik ben terug om jullie dagelijkse leven te terroriseren met nutteloze lijstjes en foto’s van mijn kat. Vandaag beginnen we al met dat eerste. Een lijstje, met twee categorieën, om jullie weer een beetje up to date te brengen over mijn leven. Trouwens, “up to date brengen”, wie spreekt er nu zo op een persoonlijke blog? Ik klink wel als een marketing-consultant-goeroe. We zullen er anders even doorfietsen en dan nadien terugkoppelen zodat we goed kunnen kortsluiten om er een echte call to action van te maken. Maar dus, een lijstje. Eerst de dingen die leuk waren de afgelopen weken, de YAY. Daarna de dingen die minder leuk waren, de NAY. Simpel als abc en ik ruik er misschien zelfs een nieuwe rubriek in? Dus vandaag geen ZZ, wel een Y/N. Bij wijze van experimentje…

YAY

 • Jongens toch, heb ik eventjes een leuk nieuwtje voor jullie?! Zo leuk dat ik er een paar radslagen en salto’s voor zou doen, als mijn lijf daar nog lenig genoeg voor zou zijn. Jullie weten dat ik regelmatig onder mijn eigen agenda en leven bedolven word, en dat ik daar dan gestresseerd/emo/onzeker van word. Ik heb het er hier al regelmatig over gehad (kuch, gezaagd, kuch). Ik heb in de kerstvakantie een knoop doorgehakt die mij hopelijk wat meer ademruimte gaat geven. Vanaf maart ga ik 4/5 werken!! Het is een probeersel van een jaar, maar als ik merk dat het financieel en qua workload op het werk te doen is ga ik het waarschijnlijk nadien nog verlengen. Dus binnen een paar weken heb ik elke vrijdag een dag volledig voor mijzelf. Die ga ik dan helemaal aan mijzelf wijden, of aan al wat huishoudelijk werk waardoor het weekend meer vrijkomt voor quality time met Het Vriendje. Ik kijk er al enorm naar uit. Het is een idee waar ik al meer dan een jaar mee rondloop maar dat ik nog niet durfde uitvoeren. Maar nu ik de beslissing heb gemaakt, kan het er niet snel genoeg zijn. Yay voor minstens een jaar lang élke week lang weekend hebben!
 • Kanye die een paar dagen geleden LOS ging op Twitter. Hij heeft al zijn tweets intussen verwijderd maar gelukkig heb ik screenshots genomen en werden er al héél veel artikels aan gewijd. Kanye volgt trouwens maar één iemand op Twitter, en dat is Kim. Ik vind dat schattig. Yay voor ‘Ye!
Sowieso mijn nieuw levensmotto.

Sowieso mijn nieuw levensmotto.

 • Over Kim en Kanye gesproken: deze week kocht ik het überschattige en grappige boekje van Chrostin. Wat heeft dat in godsnaam met elkaar te maken, vragen jullie je nu af. Maar wacht. Ik had haar via Messenger gevraagd of ik het boekje kon kopen, mijn adres gegeven, bankgegevens gevraagd,.. Ze had supersnel geantwoord en maakte tussendoor een grapje over mijn profielfoto. Ik kon even niet volgen tot ik besefte dat mijn profielfoto al een paar maanden deze foto is van Kim en Kanye, maar dan met mijn hoofd gefotoshopt op het lichaam van die middelste man. Tip voor mijzelf: geen serieuze berichten sturen via Messenger. Tip voor jullie: koop het boekje van Chrostin. Echt. Yay voor Photoshop!
Een van mijn vrienden gaf mij deze foto (met dus mijn echt hoofd er op gefotoshopt) voor mijn verjaardag. Mijn vrienden kennen mij.

Een van mijn vrienden gaf mij deze foto (met dus mijn echt hoofd er op gefotoshopt) voor mijn verjaardag. Mijn vrienden kennen mij.

 • Vorig weekend kocht ik twee paar schoenen met een goed soldenprijsje bij Torfs, en toen ik aan de kassa stond bleek er nóg meer solden op te zijn dan op het etiketje stond! En nadien heb ik in de Hema mijn allerlievelingsbh teruggevonden. Met zebraprint, uiteraard. Die was een paar weken geleden kapot gegaan in de was, maar nu heb ik hem dus terug. Omdat hij maar 2,5 euro (!!!) kostte, heb ik hem meteen twee keer gekocht. Duh. Mijn geld moet rollen nu ik nog 100% van mijn loon heb! Yay voor geheime solden!
 • Volgende week start De Mol, het nieuwe seizoen van The Sky Is The Limit, én Temptation Island. *hyperventileert* Yay voor programma’s die we veel te lang hebben moeten missen!
 • De Oreovriendin moet binnen anderhalve maand bevallen, en gisteren heb ik haar baby’tje voelen hikken in haar buik. Te schattig, en een beetje emotioneel ook. Oh en voor wie mee vreesde dat ze dit jaar niet naar het Songfestival zou komen kijken, de vrees was ongegrond. Ze gaat komen, en ze neemt desnoods haar vriend mee als babysit voor mini-Oreo. Oef. Yay voor Songfestivalbaby’s!
 • Ik heb een nieuw nachttafeltje voor naast ons bed, dat ik helemaal alleen in elkaar gestoken heb. WHO RUN THE WORLD? Yay voor mijzelf!
Een nachtlampje en dan nog eens twee afzonderlijke pillampen. Bang in het donker, ik, neeee!

Een nachtlampje en dan nog eens twee afzonderlijke pillampen. Bang in het donker, ik, neeee!

NAY

 • Sinds ik naar de tandarts geweest ben om een paar gaatjes te laten vullen, zijn mijn tanden supergevoelig geworden. Vroeger had ik daar geen last van en kon ik gemakkelijk ijskoude of mierzoete dingen eten of drinken, terwijl ik nu regelmatig pijnscheuten krijg. Wat heel lastig is want nu drink ik veel minder water dan vroeger en heb ik veel minder geniet van mijn eten. De tandarts had wel gezegd dat dat normaal is en dat het een paar weken of zelfs maanden kon duren, maar ik ben het nu wel al grondig beu. Boe voor mijn tanden!
Dit was mijn breedste glimlach net na mijn laatste tandartsbezoek met dubbele dosis verdoving :')

Dit was mijn breedste glimlach net na mijn laatste tandartsbezoek met dubbele dosis verdoving :’)

 • De bank en hun eindeloze stroom aan vragen en documenten. Een paar weken geleden is mijn geliefde auto een dramatische dood gestorven. Ik heb nadien (halleluja de hemel zij geprezen trouwens) de auto van mijn ouders kunnen overkopen. Ook een Smartje, maar dan een veel recenter model waar ik hopelijk nog heel veel jaren geniet van zal hebben. En een mens zou toch denken dat een auto overkopen van je ouders administratief vrij simpel zou zijn hé. Gewoon even die verzekering overzetten en op mijn naam zetten en klaar is kees. Niets is minder waar. Ik ben al mijn geboorteakte moeten gaan halen op het gemeentehuis om te bewijzen dat ik echt de dochter van mijn vader ben. Wat ze ook gewoon zo op het zicht hadden kunnen zien, aangezien ik gewoon een kopie ben van mijn vader maar dan kleiner en met lang haar. Om de zoveel dagen krijg ik weer een telefoontje om te vragen om dit of dat document te komen binnenbrengen, en het liefst hebben ze dat ik dat persoonlijk kom doen (binnen hun verschrikkelijke openingsuren) zodat ze mij nog wat andere leningen en rekeningen kunnen aansmeren. Mijn eerste afspraak was op 21 december, we zijn nu al meer dan een maand verder, en nog altijd is die auto niet echt van mij. Boe voor de bank!
 • Mijn nieuwe dikke winterjas heeft een gigantische valse pelsen (pelzen? ploechen?) kap, maar ze is zo groot dat ik er geen steek meer mee zie als ze op mijn hoofd staat. Dus eigenlijk is ze vrij nutteloos. Maar wel heel fashionable. Boe voor mijzelf omdat ik die niet eens op mijn hoofd gezet heb in de paskamer!
Vos of Yeti?

Vos of Yeti?

 • Het Vriendje en ik roepen blijkbaar een vloek af over elk restaurant dat we leuk vinden. Vorige week zaterdag gingen we iets eten maar we hadden de domme fout gemaakt om nergens te reserveren. Overal waar we wilden gaan was het volzet, dus hadden we maar gewoon op Google gezocht op “restaurant Londerzeel” omdat we daar in de buurt waren. We konden uiteindelijk nog terecht bij ’t Schuurke, een heel gezellige brasserie waar we voor een deftige prijs lekker gegeten hebben. Een nieuwe leuke plek ontdekt dus, zeker voor herhaling vatbaar. Nadien gingen we nog iets drinken bij vrienden, die ons wisten te zeggen dat ’t Schuurke niet veel later de deuren zou sluiten. Of dit echt waar is weet ik niet, ik vind er geen info over op hun Facebookpagina, maar ik zou er niet van verschieten. Het is niet de eerste keer dat we zoiets voorhebben, er zijn ook al twee restaurants in Mechelen gesloten kort nadat we ze hadden ontdekt en hadden uitgeroepen tot onze nieuwe place to be. Dus mannekes, als jullie een persoonlijke vendetta hebben met één of andere horecazaak, roep dan onze hulp in. Eén bezoekje van ons en ze zijn ten dode opgeschreven. Boe voor die vloek!
Als je nog een crème brûlée zo groot als je hoofd wil eten in Het Schuurke, dan ga je snel moeten zijn.

Als je nog een crème brûlée zo groot als je hoofd wil eten in Het Schuurke, dan ga je snel moeten zijn.

Meer yay’s dan nay’s, da’s altijd goed. En o ja, ik was jullie nog een foto van Poes Springsteen verschuldigd.

<3

Aub.

Tot snel! XO

(PS: deze rubriek… Yay of nay?)

9 thoughts on “Yay & Nay: een probeersel

 1. Ongetwijfeld YAY!
  Hoera voor de 4/5, je zal wel heel wat leuke dingen voor jezelf kunnen plannen. En al die nieuwe programma’s op tv, dat zag ik ook al.
  Zo lang poes Springsteen in de zondagse rubriek voorkomt is ’t mij allemaal goed wat je kiest! 🙂

  • Yesss, ik kijk er enorm naar uit. Nog een maand gewoon werken, en ik heb al zin om de komende 4 vrijdagen verlof te nemen 🙂 En wees maar zeker dat Poes zal blijven opduiken, ze moet haar fanbase tevreden houden!

 2. Yay :-). Dit doet me denken aan de boeken van Colleen Hoover (Slammed en vervolg), daar hebben ze het ook altijd over hun sweet en sour van hun dag of week in.

  • Oh ja, is dat die van Never Never? Die heb ik onlangs gelezen en ik kijk al uit naar het derde deel! De rest van haar boeken heb ik nog niet gelezen, maar ik zal er eens een paar op mijn leeslijstje zetten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s